Bu televizyonu yarın almayı düşünüyorum. Epey bir araştırdım internette, ancak ne yazık ki çok az bilgi var bu model hakkında. Büyük - küçük hiçbir inceleme sitesinin ilgisini çekmemiş. Bulabildiğim tek kaynak, Walmart ve Amazon.de yorumları oldu. "jvc-lt-49vu72" olarak aratmanızı tavsiye ederim. "49VU73T" sanırım sadece Türkiye için kullanılan bir model numarası. Yanılıyor da olabilirim elbette ama aynı TV gibi görünüyorlar. Aşağıda paylaşacağım bilgiler 49VU72 için ve pek çok yorumu okuduktan sonra hazırladım bu listeyi.
- Televizyonun görüntü kalitesinden genel olarak bir memnuniyet var. Elbette bunlar düz kullanıcı yorumları ve profesyonel bir görüş değil. Ancak görüntü kalitesinden şikayet eden hemen hiçbir youm bulamadım.
- Çok sayıda kullanıcı televizyonun ilk sefer sorunsuz açıldığını, ancak bir kez kapatılıp yeniden açınca ekranda yeşil-kırmızı renklerinin yanıp söndüğünü ve başka bir görüntü gelmediğini belirtmiş. Birkaç tane olsa hadi neyse diyeceğim ancak bu yöndeki şikayetlerin sayısı epey fazla. Beni de endişelendiriyor açıkçası. (MALESEF BU BİZİM TV YE DE OLDU FİŞİ ÇIKARIP TAKINCA DÜZELDİ,NEDEN ACEP???)
- Ses kalitesinin berbat olduğu konusunda herkes aynı fikirde. Hatta bir kullanıcı "teneke kutu içine koyulan dandik bir hoparlöre" benzetmiş.
- USB portuna fare (mouse) takarsanız çalışıyor. Bu çok basit bir bilgi de olabilir ama bana ilginç geldi.
- Smart TV'sini "yeterince smart" bulmamışlar zira örneğin bilgisayarınızdaki dosyaları kablosuz ağ üzerinden paylaşıma açıp TV'den izleyemiyorsunuz. DLNA/Samba desteğinin olmadığı belirtilmiş.
- Cihazla ilgili hiçbir teknik bilgi olmayışı eleştirilmiş. Panel yenileme hızı bile bilinmiyormuş, kullanım kitapçığı yetersizmiş.
- Güç kablosu kısaymış (1.4 metre),
- Youtube 4K videolar doğru dürüst çalışmıyormuş
- TV 12 saniyede açılıyormuş
- Android box kullanan kişiler sorun yaşayabilirmiş zira TV kendisini değişik input'lara göre kolayca ayarlayamıyormuş. Maalesef teknik bilgim sınırlı, belki bir başkası daha ayrıntılı bilgi verir bu konuda.
Halen kararsızım ancak sanırım alacağım bu TV'yi.