günaydın,
dün akşam jvc tv ile ilgili bir kaç denemem oldu.
öncelikle hdr ve dolby vision konusu: http://4kmedia.org/ adresinden indirdiğim hdr destekli videolarda info kısmında hdr logosu çıktı. anlayacağınız hdr için ekstra birşey yapmaya gerek yok.
HDR;
Youtube üzerinden ise dolby vision logosu belirmeye başlıyor bu logo görüntü ayralarının yaparken üst kısımda çıkıyor.
modlama ile pip, 3d ve pvr bölümlerini açtım ama aktif olarak çalıştıramadım. bazılarının çalışma ihtimali var ama çok fırsatım olmadı.
gelelim çekirdek yazılım konusuna,
@ado hocamın paylaştığı mb130 con sürüm 3.4.7.1.1.0 yazılımı yükledim. menü değişti. logolar falan daha şık hale geldi. ilk başlarda görüntü ile ilgili çok bir değişiklik görmedim ama sonrasında hd kanallarda ciddi bir iyileşme söz konusu oldu. Digitürk film kanalları sanki hd den 4k ya transfer olmuş gibiydi.
gelelim tek soruna: tv yi aldığmdam beri bazen görüntü gidip ses gelmeye devam ediyor. yazılım güncellemeden sonrada başıma geldi. sadece hdmi portunda yapıyor. bazen siyah ekran bazen pembe çizgili bir ekran oluyor.
bu konuda başka bir kaç kişinin daha sorun yaşadığını biliyorum. tahminime göre hdmi dışında başka bir kaynak kullandıktan sonra hdmi kaynağına dönünce oluyor.
bunların dışında bu tvyi almadan önce bir çok tv arasında gidip geldim. en son philips pus 7502 ile lg 55EG9A7V oled arasında kalmıştım. ikisininde artıları ve eksileri vardı. şu anda jvc nin mevcut performansı bile beklentilerimi oldukça karşılıyor. bundaki en büyük etken fiyatının makul olması. mb130 kartın yeni nesil olduğunu ve bundan sonraki geliştirmelerin bu kart üzerine yapılacağını @ado hocadan duyunca da mutluluğum bir kat daha arttı.
şimdilik pip 3d ve pvr modlamalarını biraz kurcaladıktan sonra kapatmayı düşünüyorum. ama tahminim o ki hdr ile ilgili detaylı ayar yapmayı sağlayacak menüler en kısa sürede eklenecektir.