JVC 124 cm 4k uhd smart led tv 1899 tl ye bime geliyor

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Cvp: JVC 124 cm 4k uhd smart led tv 1899 tl ye bime geliyor

rommy6719' Alıntı:
Ado' Alıntı:
Rica ederim değerli dostum :ok:

Ado hocam sürekli soru soruyorum hakkınızı helal edin. JVC nin Hdr10 panel olduğundan bahsetmiştiniz. Bunu öğrenebileceğimiz bir kaynak varmı.

Ne zaman ne istiyorsanız sorabilirsiniz, problem değil azizim.

Aşağıda bir adres paylaşıyorum, kendilerinden bilgi edinebilirsiniz :ok:

https://www.vestel.com.tr/capcanlidestek

R Çevrimdışı

ruzgarm

Yeni Üye
7 Şub 2018
41

Ado' Alıntı:
ruzgarm' Alıntı:
Merhaba Benim sormak istediğim smart olayı netflix 1 ay sonra paralı olmasından dolayı açılmayacak netten smart olarak nasıl film ve dizi seyredebilirim. ayrıca telefon ve bilgisayar nasıl görüntü tvye aktarım yapabilirim. Bluetotth üründe yazmasına rağmen kuran servis elemanı yok demiş bilmeden salladımı yoksa yalan yazmazlar var diye ürünün resminde var yazıyor. kullanan arkadaşlar yardımcı olurmusunuz.Ayrıca benim tv de ekran köşesi azda olsa elle dokununca sallanıyor sorun olurmu bu durum.

Panel yapıları esnektir onda sorun yok :ok:
Telefon veya laptopunda ekran yansıtma özelliği var ise wi di ile kablosuz direkt bağlantı kurabilirsiniz BT ye gerek yok. :ok:

İlginiz için teşekkür ederim. Benim sormak istediğim smart olayı netflix 1 ay sonra paralı olmasından dolayı açılmayacak netten smart olarak nasıl film ve dizi seyredebilirim.

D Çevrimdışı

Dej1980

Yeni Üye
3 Şub 2018
39
günaydın,

dün akşam jvc tv ile ilgili bir kaç denemem oldu.
öncelikle hdr ve dolby vision konusu: adresinden indirdiğim hdr destekli videolarda info kısmında hdr logosu çıktı. anlayacağınız hdr için ekstra birşey yapmaya gerek yok.

HDR;

Q8zxiV.jpg

4eVsga.jpg

Youtube üzerinden ise dolby vision logosu belirmeye başlıyor bu logo görüntü ayralarının yaparken üst kısımda çıkıyor.

modlama ile pip, 3d ve pvr bölümlerini açtım ama aktif olarak çalıştıramadım. bazılarının çalışma ihtimali var ama çok fırsatım olmadı.

gelelim çekirdek yazılım konusuna, @ado hocamın paylaştığı mb130 con sürüm 3.4.7.1.1.0 yazılımı yükledim. menü değişti. logolar falan daha şık hale geldi. ilk başlarda görüntü ile ilgili çok bir değişiklik görmedim ama sonrasında hd kanallarda ciddi bir iyileşme söz konusu oldu. Digitürk film kanalları sanki hd den 4k ya transfer olmuş gibiydi.

gelelim tek soruna: tv yi aldığmdam beri bazen görüntü gidip ses gelmeye devam ediyor. yazılım güncellemeden sonrada başıma geldi. sadece hdmi portunda yapıyor. bazen siyah ekran bazen pembe çizgili bir ekran oluyor.

n2uIpk.jpg

XnKjAS.jpg

bu konuda başka bir kaç kişinin daha sorun yaşadığını biliyorum. tahminime göre hdmi dışında başka bir kaynak kullandıktan sonra hdmi kaynağına dönünce oluyor.

bunların dışında bu tvyi almadan önce bir çok tv arasında gidip geldim. en son philips pus 7502 ile lg 55EG9A7V oled arasında kalmıştım. ikisininde artıları ve eksileri vardı. şu anda jvc nin mevcut performansı bile beklentilerimi oldukça karşılıyor. bundaki en büyük etken fiyatının makul olması. mb130 kartın yeni nesil olduğunu ve bundan sonraki geliştirmelerin bu kart üzerine yapılacağını Adem Helvacı Ado hocadan duyunca da mutluluğum bir kat daha arttı.
şimdilik pip 3d ve pvr modlamalarını biraz kurcaladıktan sonra kapatmayı düşünüyorum. ama tahminim o ki hdr ile ilgili detaylı ayar yapmayı sağlayacak menüler en kısa sürede eklenecektir.

H Çevrimdışı

HalukB

Yeni Üye
2 Şub 2018
7

Dej1980' Alıntı:
.....
şimdilik pip 3d ve pvr modlamalarını biraz kurcaladıktan sonra kapatmayı düşünüyorum. ama tahminim o ki hdr ile ilgili detaylı ayar yapmayı sağlayacak menüler en kısa sürede eklenecektir.

İnceleme için teşekkürler.
Modlama sonuçlarını merakla bekliyorum.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

Dej1980' Alıntı:
günaydın,

öncelikle hdr ve dolby vision konusu: http://4kmedia.org/ adresinden indirdiğim hdr destekli videolarda info kısmında hdr logosu çıktı. anlayacağınız hdr için ekstra birşey yapmaya gerek yok.

HDR;

Youtube üzerinden ise dolby vision logosu belirmeye başlıyor bu logo görüntü ayralarının yaparken üst kısımda çıkıyor.

modlama ile pip, 3d ve pvr bölümlerini açtım ama aktif olarak çalıştıramadım. bazılarının çalışma ihtimali var ama çok fırsatım olmadı. 

gelelim çekirdek yazılım konusuna, @ado hocamın paylaştığı mb130 con sürüm 3.4.7.1.1.0 yazılımı yükledim. menü değişti. logolar falan daha şık hale geldi. ilk başlarda görüntü ile ilgili çok bir değişiklik görmedim ama sonrasında hd kanallarda ciddi bir iyileşme söz konusu oldu. Digitürk film kanalları sanki hd den 4k  ya transfer olmuş gibiydi. 

gelelim tek soruna: tv yi aldığmdam beri bazen görüntü gidip ses gelmeye devam ediyor. yazılım güncellemeden sonrada başıma geldi. sadece hdmi portunda yapıyor. bazen siyah ekran bazen pembe çizgili bir ekran oluyor.

bu konuda başka bir kaç kişinin daha sorun yaşadığını biliyorum. tahminime göre hdmi dışında başka bir kaynak kullandıktan sonra hdmi kaynağına dönünce oluyor. 

bunların dışında bu tvyi almadan önce bir çok tv arasında gidip geldim. en son philips pus 7502 ile lg  55EG9A7V oled arasında kalmıştım. ikisininde artıları ve eksileri vardı. şu anda jvc nin mevcut performansı bile beklentilerimi oldukça karşılıyor. bundaki en büyük etken fiyatının makul olması. mb130 kartın yeni nesil olduğunu ve bundan sonraki geliştirmelerin bu kart üzerine yapılacağını  @ado hocadan duyunca da mutluluğum bir kat daha arttı. 

Değerli bilgiler için teşekkür ediyorum azizim.

PVR konusuna bir itirazım yok ancak PİP için extra tuner, 3D için de panel yapısında donanımsal değişiklik ihtiyacı olacağını hatırlatmak istedim.

İlerleyen süreçte daha uzun süreli kullanım sonrası düşüncelerinizi yine belirtirseniz çok sevinirim.

Port geçişlerindeki video mute konusunu mutlaka araştıracağım. Ben duymadım ancak sizin bildikleriniz var ise mutlaka servisler kanalı ile argeye bu bilgiler ulaşıyordur, en kısa sürede sorunu çözecek bir güncelleme çıkarlar diye düşünüyorum. Bekleyip görelim bakalım :ok:

K Çevrimdışı

kzyege

Yeni Üye
9 Şub 2018
27

@ado hocam version nasıl güncelleniyor. mevcut versiyon V.3.47.6.2    MB130. Bu versiyon güncelmi? ayarladan güncelle diyorum cihazın en sürümde uyarısı veriyor.

K Çevrimdışı

kzyege

Yeni Üye
9 Şub 2018
27

Dej1980' Alıntı:
günaydın,

öncelikle hdr ve dolby vision konusu: http://4kmedia.org/ adresinden indirdiğim hdr destekli videolarda info kısmında hdr logosu çıktı. anlayacağınız hdr için ekstra birşey yapmaya gerek yok.

modlama ile pip, 3d ve pvr bölümlerini açtım ama aktif olarak çalıştıramadım. bazılarının çalışma ihtimali var ama çok fırsatım olmadı. 

gelelim çekirdek yazılım konusuna, @ado hocamın paylaştığı mb130 con sürüm 3.4.7.1.1.0 yazılımı yükledim. menü değişti. logolar falan daha şık hale geldi. ilk başlarda görüntü ile ilgili çok bir değişiklik görmedim ama sonrasında hd kanallarda ciddi bir iyileşme söz konusu oldu. Digitürk film kanalları sanki hd den 4k  ya transfer olmuş gibiydi. 

bunların dışında bu tvyi almadan önce bir çok tv arasında gidip geldim. en son philips pus 7502 ile lg  55EG9A7V oled arasında kalmıştım. ikisininde artıları ve eksileri vardı. şu anda jvc nin mevcut performansı bile beklentilerimi oldukça karşılıyor. bundaki en büyük etken fiyatının makul olması. mb130 kartın yeni nesil olduğunu ve bundan sonraki geliştirmelerin bu kart üzerine yapılacağını  @ado hocadan duyunca da mutluluğum bir kat daha arttı. 

yazılımı nasıl yüklüyoruz kardeş?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

kzyege' Alıntı:
@ado hocam version nasıl güncelleniyor. mevcut versiyon V.3.47.6.2    MB130. Bu versiyon güncelmi? ayarladan güncelle diyorum cihazın en sürümde uyarısı veriyor.

Forumumuzda Çekirdek yazılım konusu var değerli kardeşim, forum içinde de arama yapabilirsin veya hiç uğraşma google da MB130 çekirdek yazılım ado yaz karşına gelir konu

İlk sayfada tüm yönergeler var, yine de takılırsanız lütfen bilgi verin yardımcı olalım :ok:

D Çevrimdışı

daddy_cool

Yeni Üye
2 Şub 2018
27
@Ado hocam.
Biliyorum sizlerden çok fazla istekte bulunuyoruz. Belki de her zaman bu imkanınız yok ama son bir istekte daha bulunabilir miyiz sizden. Sizden başka bu konuda yardım edecek başka kişi yok bu konuda.
Bu televizyonun FULL yazılımını bulup paylaşabilir misiniz? MOD vs. ya da çekirdek yazılımlar olsun yüklemekten korkuyorum. En azından bu yazılım elimizin altında iken yanlış bir işlemde ya da beğenmeyip geri orjinal yazılıma geri dönmek için FULL yazılımın elimizde bulunması çok daha iyi olur.
TV min seri nosu 7938752 700031

Şimdidien teşekkürler...

K Çevrimdışı

kzyege

Yeni Üye
9 Şub 2018
27

Ado' Alıntı:
kzyege' Alıntı:

Forumumuzda Çekirdek yazılım konusu var değerli kardeşim, forum içinde de arama yapabilirsin veya hiç uğraşma google da MB130 çekirdek yazılım ado yaz karşına gelir konu

İlk sayfada tüm yönergeler var, yine de takılırsanız lütfen bilgi verin yardımcı olalım :ok:

hocan yani versiyon güncel değilmi? onu belirtmedin. az önce canlı destekten sordum. cevabı bu:  V.3.47.6.2 yazılım versiyonu güncel versiyon oluyor.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

daddy_cool' Alıntı:
@Ado hocam.
Biliyorum sizlerden çok fazla istekte bulunuyoruz. Belki de her zaman bu imkanınız yok ama son bir istekte daha bulunabilir miyiz sizden. Sizden başka bu konuda yardım edecek başka kişi yok bu konuda.
Bu televizyonun FULL yazılımını bulup paylaşabilir misiniz? MOD vs. ya da çekirdek yazılımlar olsun yüklemekten korkuyorum. En azından bu yazılım elimizin altında iken yanlış bir işlemde ya da beğenmeyip geri orjinal yazılıma geri dönmek için FULL yazılımın elimizde bulunması çok daha iyi olur.
TV min seri nosu 7938752 700031

Şimdidien teşekkürler...

Değerli kardeşim, elbette ki sizler de haklısınız, lakin bir çok defa belirttiğim üzere ''Elimde bulunsun'' mantığında yazılım sağlamak çok da sıcak baktığım bir durum değil. Gerçekten normal programımın çok çok dışına çıkıyorum foruma verdiğim destekten ötürü. Bunu dile getirip olayı bir şova çevirmek asla düşündüğüm bir konu değil lakin cevap vermediğim zaman daha kırıcı oluyor, cevap verip ''Veremem'' desem o da kırıcı olur bu nedenle gerekçemi belirtmek adına yazıyorum bunları size :ok:

Bakınız şu an tv si çalışmayan ve benden yazılım bekleyen onlarca arkadaşımız var, şu yazdığım yazi dahi bir zaman alıyor benim için.

Size iyi niyetli yaklaşıp ''İlk fırsatta halletmeye çalışırım'' desem, bu sefer herkes ''Abi benim de elimde bulunsun'' isteğinde bulunur haklı olarak ve bunun altından kalkabilmem mümkün olmaz.

Anlayışla karşılamanızı rica ediyorum :ok:

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

kzyege' Alıntı:
Ado' Alıntı:

hocan yani versiyon güncel değilmi? onu belirtmedin. az önce canlı destekten sordum. cevabı bu:  V.3.47.6.2 yazılım versiyonu güncel versiyon oluyor.

Seri numaranızı verirmisiniz rica etsem ::ok:  (kontrol edeyim)

K Çevrimdışı

kzyege

Yeni Üye
9 Şub 2018
27

Ado' Alıntı:
kzyege' Alıntı:

Seri numaranızı verirmisiniz rica etsem ::ok:  (kontrol edeyim)

nerde yazıyor seri numarası?

Geri
Üst Alt