JVC 124 cm 4k uhd smart led tv 1899 tl ye bime geliyor

D Çevrimdışı

Dej1980

Yeni Üye
3 Şub 2018
39
Cvp: JVC 124 cm 4k uhd smart led tv 1899 tl ye bime geliyor

kzyege' Alıntı:
Ado' Alıntı:
Full yazılımlar seriye, dolayısı ile kişiye özeldir. :ok:

@ado hocam yazılımı yükledim. Birde bu ses sorununu nasıl halledeceğiz?? Cızırtı çok geliyor. Bass açık durumda. Size zahmet.

@kzyege hdmi kaynağında bir şey açın uydu digitürk vs . Sesinin sonuna kadar kısın  sonra tvnin sesini 40-50 seviyesine getirin herhangi bir cızırtı oluyorsa donanımsal bir sıkıntı olabilir. Hdmi kaynağındaki ses kapalı yada çok kısık tv sesi 40-50 olacak. Sonucunu bildirirseniz sevinirim.

K Çevrimdışı

kzyege

Yeni Üye
9 Şub 2018
27

Dej1980' Alıntı:
kzyege' Alıntı:
@ado hocam yazılımı yükledim. Birde bu ses sorununu nasıl halledeceğiz?? Cızırtı çok geliyor. Bass açık durumda. Size zahmet.

@kzyege hdmi kaynağında bir şey açın uydu digitürk vs . Sesinin sonuna kadar kısın  sonra tvnin sesini 40-50 seviyesine getirin herhangi bir cızırtı oluyorsa donanımsal bir sıkıntı olabilir. Hdmi kaynağındaki ses kapalı yada çok kısık tv sesi 40-50 olacak. Sonucunu bildirirseniz sevinirim.

D-smart kullanıyorum ben kardeşim. Ne yapmamı önerirsin. Güncellemeden önce sıkıntı yoktu.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

Dej1980' Alıntı:
daddy_cool' Alıntı:
Aynı model olduğu için kullanılabilir diye düşünüyorum ama kesin bilgiyi Ado hocam verecektir.
Bu arada MB130 son çekirdek yazılımından memnun musunuz? Görüntüde iyileşmeler var diyince yükleyesim geldi ama HDMI dan yaşadığınız sorun da beni endişelendirmiyor değil. HDMI dan yaşadığınız sorun acaba son çekirdek yazılımıyla mı ilgili?
Hayır öncesinde de oluyordu çekirdek yazılımdan sonrada oldu.

Görüntü kalitesi ciddi anlamda iyileşti. 
Tavsiye ederim. Hızlı menü içeriği biraz gelişti galiba. 

Bınların dışında yaşadığım başka bir olumsuzluk ise görüntüde bozulmalar bu sorunda yine çekirdek yazılımdan önce oluyordu. 

Örnek resmi şimdi çekebildim ekliyorum.

@ado hocam bunlar muhtemel yazılımsal sorunlar olduğu için bunları vestel merkeze sadece servis aracılığıyla mı iletebilirim? 

Selamlar;

Ürünler satıldı kuruldu, değerlendirildi, beğenildi.

Buraya kadar sorun yok.

Ben şimdi bu noktadan sonra olası hataları takip etmeye başlıyorum.

Not aldığım bir kaç konu var, sizinki de bunlara dahil edilecek birazdan. 

Sizin konuyu ben yazılımsal bir durum olarak görüyorum.

Bu arızayı (Aslında arıza değil) biz genelde uygun olmayan yazılım yüklemesi veya panel arızası durumunda görürüz.

Dilediğiniz geri bildirimi https://www.vestel.com.tr/capcanlidestek adresinden direkt olarak VESTEL'e aktarabilirsiniz. Bu birime gelen tüm bildirimler mutlaka değerlendirilmek üzere ilgili kanallara aktarılıyor bu konuda emin olabilirsiniz.

Yine de güncellemeden evvel bu sorun yok dediğiniz için size bir format attırtabiliriz ürüne.

Bu arada hangi güncellemeyi yaptınız onu da anlayamadım aslında ? :alala:

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

kzyege' Alıntı:
Ado' Alıntı:
Full yazılımlar seriye, dolayısı ile kişiye özeldir. :ok:

Cızırtıdan kastınız hopalörden gelen bir ses mi yoksa ses kısıkken de duyduğunuz bir cızırtı mı?

K Çevrimdışı

kzyege

Yeni Üye
9 Şub 2018
27

Ado' Alıntı:
kzyege' Alıntı:

Cızırtıdan kastınız hopalörden gelen bir ses mi yoksa ses kısıkken de duyduğunuz bir cızırtı mı?
Yok ses kısıkken cızırtı Yok. Ancak hapörlerin ordan geliyor. Ses kısıkken bile geliyor. Yani film izlerken konuşmalar başlayınca cızır cızır ediyor. Arka tarafa kulağımı koyuyorum sanki bir şeyler boşta da sallanıyor gibi

K Çevrimdışı

kzyege

Yeni Üye
9 Şub 2018
27

@ado kardeşim ses ayarlarından balansa giriyorum 0 da duruyor. -50 e geliyorum sol taraf çalışıyor sadece cızırtı Yok. Ancak +50 ye getiriyorum sağ tarafsız cıZırtı başlıyor. Tahminen sağ taraftaki haporler patlak.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

kzyege' Alıntı:
Ado' Alıntı:
Yok ses kısıkken cızırtı Yok. Ancak hapörlerin ordan geliyor. Ses kısıkken bile geliyor. Yani film izlerken konuşmalar başlayınca cızır cızır ediyor. Arka tarafa kulağımı koyuyorum sanki bir şeyler boşta da sallanıyor gibi

Durumu tespit edebilmek adına, khz içerikli frekansları kapatıp bass unsurlarını da devre dışı bırakırmısınız.

Aynı zamanda BALANCE ayarı ile tek tek de deneyiniz hoparlörleri.

Vereceğiniz sonuca göre ne yapacağınıza karar veririz :ok:

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

kzyege' Alıntı:
@ado kardeşim ses ayarlarından balansa giriyorum 0 da duruyor. -50 e geliyorum sol taraf çalışıyor sadece cızırtı Yok. Ancak +50 ye getiriyorum sağ tarafsız cıZırtı başlıyor. Tahminen sağ taraftaki haporler patlak.

Tamam sağ hoparlörde bence yabancı cisim teması var, kontrol edilirse iyi olur elbette  :ok:

K Çevrimdışı

kzyege

Yeni Üye
9 Şub 2018
27

Ado' Alıntı:
kzyege' Alıntı:

Tamam sağ hoparlörde bence yabancı cisim teması var, kontrol edilirse iyi olur elbette  :ok:
iki yumruk attım şimdi geçti. Ancak yazılımla alakalı değil değilmi? Sabah müzik dinledim biraz baslı tıslı ondan sonra oldu. Ama çok enteresan. İade edeyim ben en iyisi bunu.sizce @ado kardeşim ?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

kzyege' Alıntı:
Ado' Alıntı:
iki yumruk attım şimdi geçti. Ancak yazılımla alakalı değil değilmi? Sabah müzik dinledim biraz baslı tıslı ondan sonra oldu. Ama çok enteresan. İade edeyim ben en iyisi bunu.sizce @ado kardeşim ?

Yazılım ile ilgisi yok, bence çatlak patlak da yok hatta hoparlörden de gelmiyor ancak o hoparlöre bağlı unsurun kasaya teması vs gibi bir durum diye düşünüyorum. Bunların özel yapışkanlı kablo tutucuları var, çıkmış olabilir, hiç bir şey çıkmamış ama kablo kasaya değdiği için ses yapıyor olabilir, her şey olabilir tabi ki görmeden net yorum yapmak doğru olmaz.

Bu arada size sanki daha önce sormuştum siz ne güncellemesi yapmıştınız tv ye ? :alala:

İade konusu tamamen sizin verebileceğiniz bir karar. Beğenmiyor veya güvenmiyorsanız tabii ki iade edin :ok:

K Çevrimdışı

kzyege

Yeni Üye
9 Şub 2018
27

@ado kardeşim tam alıştım tv ye beğendim yani ancak bu cızırtı işi Canımı sıktı. Yazılıma gelince. Dün senin paylaştığın siteden mb130 için sunduğun 3.4.7.1.1.0 olanı yükledim. Flaşla tv ye aktardınız kurdum görseller değişti.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

kzyege' Alıntı:
@ado kardeşim tam alıştım tv ye beğendim yani ancak bu cızırtı işi Canımı sıktı. Yazılıma gelince. Dün senin paylaştığın siteden mb130 için sunduğun 3.4.7.1.1.0 olanı yükledim. Flaşla tv ye aktardınız kurdum görseller değişti.

Sizin sürüm daha yüksek olmalıydı sanki, neden yükleme yaptnız ki ? :alala:

Seri verirmisiniz rica etsem, kontrol edeyim.

K Çevrimdışı

kzyege

Yeni Üye
9 Şub 2018
27

Ado' Alıntı:
kzyege' Alıntı:

Sizin sürüm daha yüksek olmalıydı sanki, neden yükleme yaptnız ki ? :alala:

Seri verirmisiniz rica etsem, kontrol edeyim.
Orjinal sürüm buydu 
V.3.47.6.2 

Geri
Üst Alt