İran Amerika Üslerini Vurdu

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Son dakika haberine göre; ABD'nin Kasım Süleymani'yi öldürmesinden sonra dünyayı titreten ve ABD- savaşına doğru giden gerilimde sıcak gelişmeler yaşanıyor. Gelen son dakika bilgisine göre, İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin Irak'taki Ayn el-Esed hava üssünü onlarca füzeyle vurduğunu duyurdu. Beyaz Saray Sözcüsü Grisham, Irak'taki ABD üslerine saldırı konusunda 'ın bilgilendirildiğini ve durumun yakından takip edildiğini açıkladı. İran medyası, ABD'nin Irak'taki üssüne yönelik "ikinci dalga" füze saldırısının başladığını duyurdu. Pentagon, İran’ın ABD askerlerinin konuşlandığı Irak'taki el-Esed ve Erbil üslerine 12’den fazla balistik füze ile saldırı düzenlediğini açıkladı. İran Devrim Muhafızları Ordusu, Irak'taki Ayn el-Esed Hava Üssü'ne balistik füzelerle gerçekleştirilen saldırıya ABD'nin yanıt vermesi halinde, "çok daha sert ve ezici" karşılık verileceğini açıkladı. ABD Başkanı Trump kurmaylarını acil toplantıya çağırdı. ABD Başkanı Donald Trump, "Her şey yolunda. Irak'ta bulunan iki askeri üsse İran'dan füzeler fırlatıldı. Şimdiye kadar yapılan kayıp ve hasarların değerlendirilmesi çok iyi. Yarın sabah açıklama yapacağım" dedi. Gelen son dakika bilgisine göre; İran devlet televizyonu, Amerikan üslerine füze saldırılarında 80 ABD'li askerin öldüğünü duyurdu. Televizyonun verdiği bilgiye göre, ateşlenen 15 füzenin tamamı ABD hedeflerine isabet etti, üslerdeki helikopterler ve askeri ekipmanlar ciddi hasar gördü. Televizyon ayrıca, ABD'den gelecek muhtemel bir misillemeye karşılık İran'ın 100 diğer hedefi vuracağını da aktardı.

5e15246355427e0c4887c3d3.jpg

TRUMP'TAN SALDIRI SONRASI İLK AÇIKLAMA

ABD Başkanı Donald Trump, Irak'taki 2 ABD üssüne İran tarafından yapılan saldırılara ilişkin, "İran'dan fırlatılan füzeler Irak'taki 2 askeri üssü hedef aldı. Zayiat ve hasar tespit çalışmaları yapılıyor. Şu ana kadar her şey yolunda." değerlendirmesinde bulundu.

ABD Başkanı Trump, İran'ın Amerikan üslerine yönelik saldırısı sonrasında Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Saldırı sonrasında Beyaz Saray'da Ulusal Güvenlik Konseyi ile bir toplantı yapan Trump, paylaşımında seçtiği ifadelerle rahat bir tavır ortaya koymaya çalıştı.

Konuyla ilgili olarak sabah bir açıklama yapacağını belirten Trump, "Her şey yolunda. İran'dan fırlatılan füzeler Irak'taki 2 askeri üssü hedef aldı. Zayiat ve hasar tespit çalışmaları yapılıyor. Şu ana kadar her şey yolunda. Dünyadaki en güçlü ve donanımlı orduya sahibiz." ifadelerini kullandı.

sıcak gelişme : son yapılan iran açıklamasına göre; Eğer abd ve müttefiklerinden misilleme gelirse bu sefer ''İsrail'' vuracaklarını belirttiler

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
merak ettiğim düşen uçağa füzemi isabet etti ?
yoka iranda farklı izlenim olması için dış güçlerin oyunu mu ?

Son dakika habere göre; İran'ın başkenti Tahran'da düşen Ukrayna Havayolları'na ait Boeing 737 tipi yolcu uçağında bulunan yolcu ve mürettebat 176 kişi hayatını kaybetti.

BlackB Çevrimdışı

BlackB 

Süper Üye
25 May 2018
960
41
Daha Halkbank meselesi var, ekonomistler boşuna 2020 için ekonomik kış demiyor. :bilmiyom

şu durumda Halkbank meselesi devede kulak kalır.. bölgede bir savaş çıkması durumunda ABD dışında bölgedeki herkes zarar görür, inşallah o günleri görmeyiz...

çocukluğumda ABD'nin Irak'a saldırdığı günleri ve yayınlanan haberleri hatırladım, şimdi o yaşlardaki oğlum bu sefer ABD İran savaşı haberlerini izliyordu endişeli gözlerle..

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
şu durumda Halkbank meselesi devede kulak kalır.. bölgede bir savaş çıkması durumunda ABD dışında bölgedeki herkes zarar görür, inşallah o günleri görmeyiz...

çocukluğumda ABD'nin Irak'a saldırdığı günleri ve yayınlanan haberleri hatırladım, şimdi o yaşlardaki oğlum bu sefer ABD İran savaşı haberlerini izliyordu endişeli gözlerle..

Aklıma İran gözünü karartıp yok pahasına kafa göz dalar mı diye düşünce geliyor ama bu gürültüden de bir şey çıkacağını düşünmüyorum.
Bir süre daha gürültü devam eder gibi geliyor.
Amerika'nın İran'ın etrafında tonla üssü mevcut.
Rusya'da perde arkasından Amerika ile müttefik gibi geliyor bana.
Amerika'nın savaşa ihtiyacı olduğu bir gerçek ama İran cephesinden öyle bir hamle gelmez diye düşünüyorum.

Umarım yanılmam. :hihi

Koro96 Çevrimdışı

Koro96 

Süper Üye
24 Şub 2019
2,531
Allah Sonumuzu hayır Etsin Ülkenin hali hiçmi hiç iyiye gitmiyor.

BlackB Çevrimdışı

BlackB 

Süper Üye
25 May 2018
960
41
Aklıma İran gözünü karartıp yok pahasına kafa göz dalar mı diye düşünce geliyor ama bu gürültüden de bir şey çıkacağını düşünmüyorum.
Bir süre daha gürültü devam eder gibi geliyor.
Amerika'nın İran'ın etrafında tonla üssü mevcut.
Rusya'da perde arkasından Amerika ile müttefik gibi geliyor bana.
Amerika'nın savaşa ihtiyacı olduğu bir gerçek ama İran cephesinden öyle bir hamle gelmez diye düşünüyorum.

Umarım yanılmam. :hihi

Allah topunun belasını versin, bıktık artık bu tür haberleri duymaktan, savaştan, ölümden, kandan!!!

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
İran'ın son damarı idi artık ne kadar dişli olduğunu göstermesi gerekiyordu. Halk ayaklanmaya başladı, hem kendini kanıtladı hemde göz dağını verdi.
En azından bizim gibi suskun değil. ABD bize neler neler yaptı. Belki suskun olmak iyidir. Ama bu karşı tarafa bizi mahkum bırakmaktadır.
İran bence iyi bir hamle yaptı, bu zamana kadar ben ABD üssü vuran bir ülke görmemiştim sadece öz güvenleri bile yeter.

Bu zamana kadar parmağı bile kesilen askeri için; buna sebep olan ülkelere anında saldırı ve savaş açan ülke bu gün bekleyin açıklama yapacağım, 80 asker öldü ama sorun yok diyebiliyor. Bence ABD İran'dan korkuyor.

T Çevrimdışı

trkkrsy 

Süper Üye
26 Ara 2017
915
43
İran,

Amerika, kimin ülkesindeki üssünden bize saldırır ise, o yataklığı yapan ülkede muhattabımız olacaktır.

Açıklamasını yaptı.

Adım adım gidiyoruz savaşa. Bu kadar yakın olupta çemberin dışında tutulacağımızı düşünmüyorum açıkçası.

World War 3 çekimleri başladığında gizli güçler olan Çin ve Hindistan safında duran taraf kazanır. Sonuçta kimi bayrak, kimi toprak, kimi özgürlük için bu hisseden pay alacak. İstese de istemese de...

Sonumuz hayrolsun.

Geri
Üst Alt