İnternet Sitelerinde En Çok Satan Klimalar

G Çevrimdışı

ghostkiller1

Aktif Üye
8 Tem 2016
941
Cvp: İnternet Sitelerinde En Çok Satan Klimalar

fujitsuyada geleceğim şuan zamanım yok bu mesajdan devam ederim.

T Çevrimdışı

t.taha

Yeni Üye
30 Haz 2017
141

ghostkiller1' Alıntı:
fujitsuyada geleceğim şuan zamanım yok bu mesajdan devam ederim.

Şöyle 12'lik klima için aşırı pahalı modelleri var, bunlar nasıldır peki yazarken biliyorsanız ürünlerine de değinir misiniz.

http://fgeurope.com.tr/klima/ashg12ltca-split-klima/

G Çevrimdışı

ghostkiller1

Aktif Üye
8 Tem 2016
941

Fujitsu yılların klima üreticisi olmakla beraber aynı zamanda kompresör üretimide var.açıkca hakkını vermek gerekirse iklimlendirme işinin yöntemini biliyorlar.ama bu yöntemi ne kadar uyguluyorlar bu gün için tartışılır.

Kalitesek olarak olaya eğilirsek kesinlikle kaliteli bir marka diyemeyiz.buna en üst sınıf klimalarıda dahil olmak üzere.fujitsu nasıl ünlendi eskilere gidelim:

Fujitsu kalitesiyle değil yüksek btu lara çıkan klimalarıyla ünlendi.yani 9 luk bir kliması bugün nerdeyse 18 liğe denk gelecek şekildeydi.max btu ları akılalmaz düzeyde yüksekti.olması gerekendi aslında verim olarak.yani gerçekten sektörde farklı bir yer açmışlardı.tabi bu btu ları tek düzey tipe çekene kadar.

Bir dönem bu şekilde parladı sonradan bu tip üretimi kestiler işi dahada çuvalladılar.sorunlar sıkıntılar baş göstermeye başladı.sürekli bir değişime gittiler.sürekli isim değiştirerek yeni tip klima çıkardılar derken işin afedersiniz bokunuda çıkardılar.

Fufitsu ya diyebilirizki katagori olarak baktığımızda bizim arçelik beko sıfatında.detaya indiğimizde tabiki bizimkilerden iyiler o başka.kaliteli üretimi olmayan fujitsu değişimlerle dahada kalitesizliğini ön plana çıkardı ve bugün durum ortada.

Bunlar aklını peynir ekmekle yemişler 12 lik klimanın fiyatına bak.gülermisin ağlarmısın.japon teknelojisi demekle fiyatları yüksek gösterip kaliteli klima satıyoruz ibaresi uyandırmakla olmaz bu işler.sahada nasıl  oldukları belli gerisi yalan.kısacası en üst klasman gösterdikleri klimaları o parayı asla haketmiyor.burda tabi çok üçkağıtlar dönüyor.daıkın ve fujitsu sağ gösterip sol vuran iki firmadır liste fiyatlarında.

Bir fujitsu bayisine gidin liste fiyatına bakın sonra girin pazarlığa şaşar kalırsınız sizi aniden cezbeder bu pazarlık.tahmin edemeyeceğiniz indirimleri alırsınız.sınrada oh ulan acayip indirimli aldım klimayı helal bana dersiniz.ama tam tersi kandırılmış olursunuz.aynı durum daıkında  var.tabi fujitsu kadar değiller ama yöntem aynıdır.bu ithal klimaların fiyatlarının bu derece yüksek olmasının tek sebebi DAIKINDIR.piyasayı allak bullak etti.çok sinsi pazarlama taktiği uyguluyor diğerleride peşinden gidiyor ister istemez sonuç olan tüketiciye oluyor.

Bir ara fujitsu nocrialara taktım.efsane klimaydı.ısıtmada dünya lideri.soğutması ara btu ısıtması 24 lük. Generaldede awhz modeliydi.fiyatlarıda makuldu.beceriksiz distiribitör akbay bununda içine etti ithalatı kesyi vs vs.şuan üretimi varmı bilemiyorum yakın zamankarda bakmadım ama yurtdışınds satışları vardı üretimi durmadıysa.herneyse çok değerli yılların ustası bir klimacı ağbimle muhabbet ederken konuyu fujitsuya getirdim.bana dediği çöpe atılacak paran varsa bana verde akşama bir alem yapayım gazinoda.çok çevresi vardur ve yıllardır bu piyasada.birgün arkadaşı aramış klima çalışmıyor gel bak.ok diyor gidiyor fujitsu karşısında.herneyse söküyor dükkana getiriyor.sorun komp diyor açıyor sonrasında karşısında neolduğu belli olmayan ismi cismi üretimi hiçbirşeyi belli olmayan bir komp karşılaşıyor.düşünün sözde fujitsu komp üreticisi.bütün uğraşlarına rağmen komp bulamıyor.bulduklarıda hep riskli konumda olduğundan arıyor arkadaşını hurdacıyı çağırdım senin klima iki bira parasına gidiyor diyor.ve başka klima tedarik edip takıyorlar.bunun gibi birçok kez sorunlar yaşadığını dile getirdi benimde orda fujitsu nocria hayranlığım bitti.

Fujitsu artık split işini bitirdi.tamamen vrf lere ağırlık veriyorlar.müşteri memnuniyeti neymiş fujitsuya ters durum.tamamen bayinin insafındasınız.distiribitötün kendine hayrı yok.

Gelelim 18 lik klimasına.şuan piyasada oynanmamış tek 18 liktir.değerleri çok güzeldir.bir iki kişiye tavsiye etmişliğim var.defroz sikayetleri çok duyuyoruz.işini yapıyor ama.fiyatı makul olduğu sürece alınır.ama kaliteli klima aldım demek çok yanlış olur.iyi klima aldım dersek daha doğru dil olmuş olur.

Erkut kardelimizde var mesela.gayet memnun.ama her iklimde her evde aynı memnuniyet olmaz.asla ve asla me nin kalitesine yaklaşamaz.kalitede sf ile bile kıyaslanmaz.verim olarak kağıt üstünde kıyaslanır.iyi klima kataloğlarda değil sahada belli eder kendini.

Sonuç olarak fujitsu bu kafayla daha çoook gidermiş gibi görünüp olduğu yerde sayar.unutmadan şunu eklemek isterim.fujitsu yüksek btu lu klimalardan çok şikayetler yani komp arızaları aldı.kalitesiz komp olursa ve max zorlarsanız böyle olur tabi.sınradan akıllandılar.dikkat edin max btu ları çok düşük artık

Müşteri hizmetlerinde fujitsu kötü ama tek kötü o değil geneli kötü.arçelik-beko,vestel,mitsubishi elektirik harici atın çöpe gitsin.örneğin çok sık önerdiğimiz midea o bile profesyonel müşteri hizmeti vermiyor.dünya markası daıkın büyüklüğü kadar müşteri memnuniyeti yok.yerlerde yüzüyor.alarkoda iyidir.kısacası bizlere hakettiğimiz değeri veren firma sayısı bir elin parmakları kadar.ama piyasaya bakın birdünya marka var.satış işine gelince herkez en iyisi benim diyor.müşteri memnuniyetine gelince ben paramı aldım işine gelirse diyor.güzelim memleketde kanun nizam var kağıt üzerinde.ama nedense hep ezilen gene tüketici.sözde yasalar işlemedikten sonra bir anlamı kalmıyor.

G Çevrimdışı

ghostkiller1

Aktif Üye
8 Tem 2016
941

Şu garanti olayları inanın bana düzmece.hepsi satış politikası.ben daha hiç duymadım kliması olupta 6. Yılda yada 7 yılda hizmet alanı.siz ana garanti hizmetini alında öpün başınızın üzerine koyun.yukarda arkadaş çok güzel yazmış.300 e maal et sonra 2000 e 3000 e sat.firmanın kayıbı yokki  olmazda.

Ama ben 3 yıl garanti veripte aynı markanın 7.yılında garanti olmamasına rağmen müşteri memnuniyeti adı altında hizmet veren klimasını gıcır gıcır yapıp müşterisinden bir kuruş almayan me yide bilirim.eleştirenler birde buna açıklık getirsinler.

Madem bu kadar cömertler yılllardır insanların kafasını şişiren ikinci yılında laçkalaşan,rulman yiyen dağılan kompresörlerini iyileştirsinler.çokmu zor kaliteli komp kullanmak.yada karmı azalıyor iyi malzeme kullanılırsa.bu işin detayına inersek akılalmaz cinlikler var işin içinde.kim istemezki gerçek anlamda uzun yıllar garanti.ama sözde değil özde gerçek garanti.

Zorlu iklimlerde bizim yerlilerle ısınmak biryana dursun elektirik saati göbek atar.kaliteli klima neden göbek attırmıyor peki.demekki arada bir fark var.ondan sonra derizki bu klima fiyatı bu kadarda neden bu markanınki yüksek.kimse kusura kalmıcak arkadaş.kaliteyi kimse size ucuza vermez.isterimki versin ama bu ancak rüyalarda olur.o yüzden kedi uzanamadığı ciğere mındar demesin.

Bir mercedes düşünün birde renault.bu ikisi aynıysa haklı herkez.aynu olamayacakları aşikar olduğuna göre söz biter mercedes mercedestir.tabiki onunda eski kalitesi yok.

Genel olarak ülkemizde fiyatlar zaten uçuk düzeyde.serbest denetimsiz piyasa.dolara zam işi bahane ver zamı.e dolar düştü nerde indirim nah alırsınız indirim.herkez kendi tekelini yaratmış iklimlendirme işinde.vurun tüketiciye nasılsa mahkumlar bunlar diyorlar.millet olarak iki kişi birbirini çekemiyor anlaşamıyorken topluluk olarak nasıl bu haksızlıklara dur diyebiliriz.öyle bir devir aldıki artık herkez sadece ben diyor.biz yok oldu bizler bitti.

B Çevrimdışı

bozdem

Yeni Üye
20 Ağu 2017
204

ghostkiller1' Alıntı:
Şu garanti olayları inanın bana düzmece.hepsi satış politikası.ben daha hiç duymadım kliması olupta 6. Yılda yada 7 yılda hizmet alanı.siz ana garanti hizmetini alında öpün başınızın üzerine koyun.yukarda arkadaş çok güzel yazmış.300 e maal et sonra 2000 e 3000 e sat.firmanın kayıbı yokki  olmazda.

Ama ben 3 yıl garanti veripte aynı markanın 7.yılında garanti olmamasına rağmen müşteri memnuniyeti adı altında hizmet veren klimasını gıcır gıcır yapıp müşterisinden bir kuruş almayan me yide bilirim.eleştirenler birde buna açıklık getirsinler.

Madem bu kadar cömertler yılllardır insanların kafasını şişiren ikinci yılında laçkalaşan,rulman yiyen dağılan kompresörlerini iyileştirsinler.çokmu zor kaliteli komp kullanmak.yada karmı azalıyor iyi malzeme kullanılırsa.bu işin detayına inersek akılalmaz cinlikler var işin içinde.kim istemezki gerçek anlamda uzun yıllar garanti.ama sözde değil özde gerçek garanti.

Zorlu iklimlerde bizim yerlilerle ısınmak biryana dursun elektirik saati göbek atar.kaliteli klima neden göbek attırmıyor peki.demekki arada bir fark var.ondan sonra derizki bu klima fiyatı bu kadarda neden bu markanınki yüksek.kimse kusura kalmıcak arkadaş.kaliteyi kimse size ucuza vermez.isterimki versin ama bu ancak rüyalarda olur.o yüzden kedi uzanamadığı ciğere mındar demesin.

Bir mercedes düşünün birde renault.bu ikisi aynıysa haklı herkez.aynu olamayacakları aşikar olduğuna göre söz biter mercedes mercedestir.tabiki onunda eski kalitesi yok.

Genel olarak ülkemizde fiyatlar zaten uçuk düzeyde.serbest denetimsiz piyasa.dolara zam işi bahane ver zamı.e dolar düştü nerde indirim nah alırsınız indirim.herkez kendi tekelini yaratmış iklimlendirme işinde.vurun tüketiciye nasılsa mahkumlar bunlar diyorlar.millet olarak iki kişi birbirini çekemiyor anlaşamıyorken topluluk olarak nasıl bu haksızlıklara dur diyebiliriz.öyle bir devir aldıki artık herkez sadece ben diyor.biz yok oldu bizler bitti.

Bu yazıya kocaman bir alkış dediğin herşeyin arkasındayım  :ok: :ok: :ok:

R Çevrimdışı

ruzgar

Yeni Üye
30 Tem 2017
221

Sayın ghostkiller1 klimalar konusundaki görüşlerinize birşey diyemeyeceğim zira sizin kadar tecrübe ve bilgim yok..Satış ve pazarlama konusunda birşeyler soyleyeceğim.Liste fiyatı ve pazarlık konusunda bütün firmalar aynısını yapıyor.ME dahil.Elimde ME nin kataloğu var şu an.Gf60 liste fiyatı 8765 bu klimayı bana Antalya bayisi 6800 e veriyordu..Fujitsu da bayi 7300 liste fiyatindan 5400 tl ye indi.Ben netten kupondu banka kampanyasıydı derken 4650 ye getirdim.Sadece fiyata bakmak aldatir.Zira aynı klimayı general son 5750 tl ye bırakıyordu..

Aldığım klimaya ME den daha kaliteli demiyorum ancak fujitsu eurovent onaylı bir firma değerleri test edilmiş..vestel arçelik beko gibi değil..Verdiğim paranın hakkını vereceğini düşünüyorum.Midea lg sirius smart vb..klimalardan daha iyi olacağını en azından geri kalmayacağını düşünüyorum.

Şunu da söyleyeyim: ME müşteri hizmetlerine hayran oldum.Şikayetimle birebir ilgilendiler.Satıcıyla görüşüp tekrar bana döndüler.Klimayı istediğiniz yerden alabilirsiniz.Montajda biz yardımcı oluruz.Gerekirse başka bayilerle görüşürüz satın almak isterseniz dediler.Hatta aynen "dediginiz gibi Tekel"oluştu.Bu konuyu çözmek için çalışmalarımız var.Bizde bu işten pek memnun değiliz dediler.Fujitsuyu satın almasam Ortaca bayisiyle görüşmeyi düşünüyordum.Nasip kısmet ilerde ikinci klimamız ME olur..Kimbilir internetten satın alırız..:)

R Çevrimdışı

ruzgar

Yeni Üye
30 Tem 2017
221

bozdem' Alıntı:
ghostkiller1' Alıntı:
Şu garanti olayları inanın bana düzmece.hepsi satış politikası.ben daha hiç duymadım kliması olupta 6. Yılda yada 7 yılda hizmet alanı.

Üstat madem 7 yıl sonra da memnuniyet adına bedava tamir yapıyorlar..Şu işin adını koysalar daha güzel olmaz mı?

T Çevrimdışı

t.taha

Yeni Üye
30 Haz 2017
141

bozdem' Alıntı:
t.taha' Alıntı:
@bozdem
Siz buradayken bunu da sormak istiyorum kafamdan çıksın, bu eer ve sezonsal eer testlerinin üzerine baya bir yazı okudum yani aşağı yukarı kapsamlarını biliyorum merak ettiğim bu konuda siz ne düşünüyorsunuz klimanın gösterdiği performansı sizce hangisi daha gerçekçi yansıtıyor.

Taha Bey galiba biraz araştırmam gerekecek çok bilgili değilim bunları genellikle kullanıcılar çok inceler :) Şu sezonsal olayının üstünde çok durmadım inanın siz isterseniz bir konu açarak bildiklerinizi yazın üstüne ekleyerek gidelim.

Tamam kafamda toplayıyım yazarım fakat işin teknik kısmındaki kişileri ilgilendirmiyorsa ben üstünde gerçekten durulası bir şey olmadığını anlıyorum malı pazarlamak için öne çıkarılıyor.

B Çevrimdışı

bozdem

Yeni Üye
20 Ağu 2017
204

t.taha' Alıntı:
bozdem' Alıntı:
Taha Bey galiba biraz araştırmam gerekecek çok bilgili değilim bunları genellikle kullanıcılar çok inceler :) Şu sezonsal olayının üstünde çok durmadım inanın siz isterseniz bir konu açarak bildiklerinizi yazın üstüne ekleyerek gidelim.

Tamam kafamda toplayıyım yazarım fakat işin teknik kısmındaki kişileri ilgilendirmiyorsa ben üstünde gerçekten durulası bir şey olmadığını anlıyorum malı pazarlamak için öne çıkarılıyor.

E yani o değerlere ne kadar çok güveniliyor ki kim bilir hangi şartlar altında test ediliyorlar.

G Çevrimdışı

ghostkiller1

Aktif Üye
8 Tem 2016
941

sezonsal işi tamamen fiyasko arkadaşlar.kendilerine güzel çıkış kapısı buldular.bütün firmalar sezonsal üretimi adı altında cihazların herşeyinden çaldı.a dan z ye eksilttiler küçülttüler vs vs.fırsat bu fırsat dediler verdiler çoşkuyu.eskiden 9 luk dış üniteyi bir kişi kaldıramazken şimdik alın kucağınıza gezin.nerde bu ağırlığın kayıbı sanırım anlamak için mucid olmaya gerek yok.küçüle küçüle kaliteden ödün veriyorlar tabi burda amaç üretim maliyetini düşürmek.tüketiciye yansıyormu evet yansıyor ama tersi yansıyor.klimalar küçülüyor kalite bitiriliyor ama fiyatlar hep yukarı çıkıyor.

fazla sürmez 3-5 seneyede başka bir cinlik çıkarırlar bir yoluna sokarlar işleri.şuan piyasada nerdeyse manda iç kasa klima kalmadı.kondenser boru çapları daraldı sıralar azaldı olmadı tek sıraya bindi.kompresörler ufaldıkça ufaldı cebimize girecek nerdeyse.tekneloji ilerledikçe çalıyorlar cihazlardan.kar marclarını yükseltmek için hertürlü yola başvuruyorlar.sonumuz ne olur bu gidişle bilinmez.hayali klima yaparlar artık bu hızla bizde bakar bakar ısınırık :lol:

T Çevrimdışı

t.taha

Yeni Üye
30 Haz 2017
141

Güldürdün ghostkiller

şöyle tiyatral anlatayım

Evet  sanal serinleme sistemini aldığınız için teşekkür ederiz, sistemimize hoş geldiniz serinlemek için programı başlatın 3...2...1...  gözlerinizi kapayın serin bir yerde olduğunuzu düşünün karlar yağıyor karlar, burnuzun ucuna bir kar tanesi konduğunu hissedin evet hissediyoruz çok güzel püf püf püfff, serinliyoruz :yerlerde:

B Çevrimdışı

bozdem

Yeni Üye
20 Ağu 2017
204

ghostkiller1' Alıntı:
sezonsal işi tamamen fiyasko arkadaşlar.kendilerine güzel çıkış kapısı buldular.bütün firmalar sezonsal üretimi adı altında cihazların herşeyinden çaldı.a dan z ye eksilttiler küçülttüler vs vs.fırsat bu fırsat dediler verdiler çoşkuyu.eskiden 9 luk dış üniteyi bir kişi kaldıramazken şimdik alın kucağınıza gezin.nerde bu ağırlığın kayıbı sanırım anlamak için mucid olmaya gerek yok.küçüle küçüle kaliteden ödün veriyorlar tabi burda amaç üretim maliyetini düşürmek.tüketiciye yansıyormu evet yansıyor ama tersi yansıyor.klimalar küçülüyor kalite bitiriliyor ama fiyatlar hep yukarı çıkıyor.

fazla sürmez 3-5 seneyede başka bir cinlik çıkarırlar bir yoluna sokarlar işleri.şuan piyasada nerdeyse manda iç kasa klima kalmadı.kondenser boru çapları daraldı sıralar azaldı olmadı tek sıraya bindi.kompresörler ufaldıkça ufaldı cebimize girecek nerdeyse.tekneloji ilerledikçe çalıyorlar cihazlardan.kar marclarını yükseltmek için hertürlü yola başvuruyorlar.sonumuz ne olur bu gidişle bilinmez.hayali klima yaparlar artık bu hızla bizde bakar bakar ısınırık :lol:

Hepsi öyle değil be hakkını yeme :) Bazıları gerçekten teknolojiyle ilerlerken bazı markalar nasıl fiyat düşürürüm mantığında.

Geri
Üst Alt