İnternet Sitelerinde En Çok Satan Klimalar

T Çevrimdışı

t.taha

Yeni Üye
30 Haz 2017
141
Cvp: İnternet Sitelerinde En Çok Satan Klimalar

Belki beklediği kadar çıkmaz ama sanmıyorum kışı kötü atlatsın, 9köy hocam soğutması iyi değil demiş zaten rüzgar arkadaş soğutmayı düşünmüyor, bizimle bağlantıyı kesmezse konforunu kendi anlatır artık, tabi dileklerimiz iyi olması yönünde.

B Çevrimdışı

bozdem

Yeni Üye
20 Ağu 2017
204

t.taha' Alıntı:
Belki beklediği kadar çıkmaz ama sanmıyorum kışı kötü atlatsın, 9köy hocam soğutması iyi değil demiş zaten rüzgar arkadaş soğutmayı düşünmüyor, bizimle bağlantıyı kesmezse konforunu kendi anlatır artık, tabi dileklerimiz iyi olması yönünde.

Ben Fujitsu nun eski klimalarını biliyorum güzel klimalar ama yeni nesili bilemiycem. Sonuçta bir bilgi sahibi olmadığım için malı ne kötülemek isterim nede yüceltmek.

B Çevrimdışı

bozdem

Yeni Üye
20 Ağu 2017
204

t.taha' Alıntı:
@bozdem
Siz buradayken bunu da sormak istiyorum kafamdan çıksın, bu eer ve sezonsal eer testlerinin üzerine baya bir yazı okudum yani aşağı yukarı kapsamlarını biliyorum merak ettiğim bu konuda siz ne düşünüyorsunuz klimanın gösterdiği performansı sizce hangisi daha gerçekçi yansıtıyor.

Taha Bey galiba biraz araştırmam gerekecek çok bilgili değilim bunları genellikle kullanıcılar çok inceler :) Şu sezonsal olayının üstünde çok durmadım inanın siz isterseniz bir konu açarak bildiklerinizi yazın üstüne ekleyerek gidelim.

9 Çevrimdışı

9köy

Süper Üye
18 May 2016
547

bozdem' Alıntı:
t.taha' Alıntı:

Ben Fujitsu nun eski klimalarını biliyorum güzel klimalar ama yeni nesili bilemiycem. Sonuçta bir bilgi sahibi olmadığım için malı ne kötülemek isterim nede yüceltmek.

hocam siz daha iyi bilisiniz eskiden iyi ısıtan iyi soğutan klimaya iyi denirdi ve pek marka seçmi olmazdı ve klimalar çok yakar görüşü hakimdi. bunun içinde nasılsa hepsi çok yakıyor denirdi.

mesela yigidi öldür hakkını yeme haierlerde eskiden güzel ısıtan klimalardı bu yüzden iyi billinirdi. ve bir çok markaya klima ürtirdi haier firması. bu hesaplar yapılmadan. ne zamanki euroventin bilinirliği arttı hesap kitap devri başladı. bir baktık haier klimalar @sota gibi 400 kağıt kar edip bol kebap yiyeceğini sananları günaha sokuyor :)eh:

bir gün mbirolla konuşuyorum... zaman zaman gittiğim bir eczanedeki fujitsudan bahsettim. bana dediği onlar acayip yakar zırıl zırılda öter scrol kompresörlüdür dedi.

klima iç ünitesi çatır çatır çatladığüı için resmen telle dikmişlerdi klimayı deli demeyeceklerini bilsem resim alıcaktım izin isteyip. klima gerçekten güzel ısıtıyordu ama 15m2 alana 24lük klima takmışlardı ve hava baya soğuktu. ama aynı klima yazın sıcağında ya yetmiyor yada büyük geldiği için ısıtmadaki başarısı yok.

şimdi bilemiyorum nekadar karlı çalışır çalışmaz eski klimalara göre.. ama normal yani ucuz klimalarla, me ve daikini kıyasladığımda gerçekten bariz farklar gördüm.

çünkü ben öyle 20- 21-22 derecede kullanmıyorum donarım . şimdi bazı arkadaşlar çıkıyor bu derecelerle en iyi klima benim klimam dedilermi çıkın işin içinden çıkabilrseniz benim klimalar bu derecede çalışmıyorki. diyorum en az 26-27lerde yapıyorum ölçümlerimi. sadece bu sene baya kilom arttığı için 24-25 lere sanki çok soğuk olmayan kış günlerinde alıştım.

klimaya iyi götü deme olayıda çok göreceli bir durum.

bir kış günü misafirliğe gittik kombi ile ısınıyor gşttiğimiz komşumuz. birde diyor ev nekadar iyi ısınıyor iyiki bu kombiyi almışız.

ama

biz o evde donduk resmen. =)

B Çevrimdışı

bozdem

Yeni Üye
20 Ağu 2017
204

9köy' Alıntı:
bozdem' Alıntı:

hocam siz daha iyi bilisiniz eskiden iyi ısıtan iyi soğutan klimaya iyi denirdi ve pek marka seçmi olmazdı ve klimalar çok yakar görüşü hakimdi. bunun içinde nasılsa hepsi çok yakıyor denirdi.

mesela yigidi öldür hakkını yeme haierlerde eskiden güzel ısıtan klimalardı bu yüzden iyi billinirdi. ve bir çok markaya klima ürtirdi haier firması. bu hesaplar yapılmadan. ne zamanki euroventin bilinirliği arttı hesap kitap devri başladı. bir baktık haier klimalar @sota gibi 400 kağıt kar edip bol kebap yiyeceğini sananları günaha sokuyor :)eh:

bir gün mbirolla konuşuyorum... zaman zaman gittiğim bir eczanedeki fujitsudan bahsettim. bana dediği onlar acayip yakar zırıl zırılda öter scrol kompresörlüdür dedi.

klima iç ünitesi çatır çatır çatladığüı için resmen telle dikmişlerdi klimayı deli demeyeceklerini bilsem resim alıcaktım izin isteyip. klima gerçekten güzel ısıtıyordu ama 15m2 alana 24lük klima takmışlardı ve hava baya soğuktu. ama aynı klima yazın sıcağında ya yetmiyor yada büyük geldiği için ısıtmadaki başarısı yok.

şimdi bilemiyorum nekadar karlı çalışır çalışmaz eski klimalara göre.. ama normal yani ucuz klimalarla, me ve daikini kıyasladığımda gerçekten bariz farklar gördüm.

çünkü ben öyle 20- 21-22 derecede kullanmıyorum donarım . şimdi bazı arkadaşlar çıkıyor bu derecelerle en iyi klima benim klimam dedilermi çıkın işin içinden çıkabilrseniz benim klimalar bu derecede çalışmıyorki. diyorum en az 26-27lerde yapıyorum ölçümlerimi. sadece bu sene baya kilom arttığı için 24-25 lere sanki çok soğuk olmayan  kış günlerinde alıştım.

bir kış günü misafirliğe gittik kombi ile ısınıyor gşttiğimiz komşumuz. birde diyor ev nekadar iyi ısınıyor iyiki bu kombiyi almışız.

ama

Ya şimdi insanları tartışırsak bu işin içinden çıkamayız. Sadece yatak odasının peteğini açıp hep o bölgede yaşayan var. Adam cimrilikten kırılcak battaniyeyle duruyor 150 tl fatura geliyor sonra bana uygun geliyo diyor o uygun gelir tabi :) Yani yine arabayla örnek vermek gerekirse o 30 km/h hızla gidiyor 150 ödüyor ben 160 km/h hızla gidiyorum 300 ödüyorum :)

9 Çevrimdışı

9köy

Süper Üye
18 May 2016
547

bozdem' Alıntı:
9köy' Alıntı:

çünkü ben öyle 20- 21-22 derecede kullanmıyorum donarım . şimdi bazı arkadaşlar çıkıyor bu derecelerle en iyi klima benim klimam dedilermi çıkın işin içinden çıkabilrseniz benim klimalar bu derecede çalışmıyorki. diyorum en az 26-27lerde yapıyorum ölçümlerimi. sadece bu sene baya kilom arttığı için 24-25 lere sanki çok soğuk olmayan  kış günlerinde alıştım.

ama

Ya şimdi insanları tartışırsak bu işin içinden çıkamayız. Sadece yatak odasının peteğini açıp hep o bölgede yaşayan var. Adam cimrilikten kırılcak battaniyeyle duruyor 150 tl fatura geliyor sonra bana uygun geliyo diyor o uygun gelir tabi :) Yani yine arabayla örnek vermek gerekirse o 30 km/h hızla gidiyor 150 ödüyor ben 160 km/h hızla gidiyorum 300 ödüyorum :)

ama işte hocam bunlarıda belirtmemiz lazım daha önceki yazımdada dediğim gibi dhden birisi resmen daikin shira ya kötü baymağa iyi demiş. :yuh:

sonra ne oluyor.. kadar çok cahilimiz varki bunu okuyor diyor en iyi klima baymakmış ağlarmısın gülermisin =)

B Çevrimdışı

bozdem

Yeni Üye
20 Ağu 2017
204

O tarz insanlar tartışmaya kapalı. Bizim iş yerindede var adam ucuz mal seviyor ben 4000 tl ye mit. elec alcağıma 2 tane vestel alırım 5 sene birini 5 sene diğerini kullanırım diyor e napcan buda bir düşünce işte :))

R Çevrimdışı

ruzgar

Yeni Üye
30 Tem 2017
221

9köy' Alıntı:
ruzgar' Alıntı:
Estagfirullah ben alınmıyorum.Bir seçim yaparak klima aldım.Eğer olumsuz sonuçları olursa buna da katlanacağım.Rekabetin olmadığı yerde hicbir ME bayii indirim yapmıyor diyorsunuz.Ben de bunu söylüyorum keşke rekabet olsa vatandaş kaliteli ürünü daha uyguna alsa Antalyada rastgele aradığım ilk bayi 7425 tl olan fiyatı 6800 e indirirken Fethiye bayisinin zam gelecek havada karada 7800 satarım bu klimayı demesi kendi çıkarının peşinde olduğunu gösteriyor..Satıcının çıkarı olur da alıcının olmaz mı? Bir Japon gider, diğer Japon gelir.:)

aman olumsuz sonuç olmsında sizde memnuniyetinizi yazınız.

bayilerin indirm yapmaması evet istanbulda bu iş böyle ama ben demiyorum vatandaş kendisini korumasın. me de bu durum 2 taraflı işliyor fiyatta müştri odaklı olmasada, serviste müşteri odaklılar. . firma çalınan ürünleri bile takip ediyor. dhde vs nice garantisi bitmiş cihazlara bile sahip çıktılar. ama fiyat politikalrına karışamıyoruz işte.

geçenlerde bir video izledim bir mustang ın Türkiyedeki satış fiyatıyla ilgili çok acayip fiyat tamamen vergi odaklı. burada devletinde koruması olması lazım ama nerede.

bu arada japon olabilir ama arçelik vestel  kalitesinde bir japon. =)

Hocam Japon kalitesi olsun da vestel olsun.Japonya'nın vesteli herhalde bizim vestellerden kalitelidir..Porscheye binmeyiz de mercedese bineriz.Me daha iyi bir klima olmalı mutlaka aradaki 3000 e yakın fiyat farkına bakarsak..Yalnız internetten satılsa fiyat nasıl dalgalanır bilemiyorum..Zira benim aldığım klima nette 5 e de var 6 ya da..

Benim bu klimadan beklentim sf50 üzeri, gf60 düzeyinde bir performans..Ben vestel beyaz eşya kullanmıyorum ama geçenlerde bir arkadaş burada tv yi vestelden başka almam diyordu..Klimaya 7 yıl garanti veriyorlar..Me 2 yıl veriyor sanırım...fuji 3 yıl..Bu devirde soğutmayan klima olduğuna inanmam.Bim a101 şok gibi marketlerde dandik klimaların bile nasıl soğuttuğuna şahidim.Zaten evdeki beko 4610 d 12 lik bile idare ediyor.Klimanın kalitesini ısıtma belli eder bence..

E Çevrimdışı

emin616 

Aktif Üye
6 Nis 2017
289

erkut303' Alıntı:
Servis var sıkıntı yok izmirde

Çok yakın bir arkadaşım hiç danışmadan fujitsu klima aldı sırf japon diye. Dedim hayırlı olsun. Sonra montaja gelen servis klimayı neredeyse 2. etmiş. Şimdi böyle bir montaj faciası görünce ben etrafımda kimsete fujitsu iyidir diyemem. Ha bekli değerleri çok iyidir onu bilmem. Ama ilk kurulumda insanda bırakan o olumsuz düşünceler ileride olumlu olur mu? Hiç sanmıyorum. Sonrasında defalarda merkezle konuşmalar yaşandı hala hatalarını düzelmeye gelmediler. Temmuz başında kuruldu klima 2 aydır servis ha gelecek ha gelecek diye bekliyor arkadaş. Utanmadan hala yalan söyleyip oyalıyorlar.

Arkadaşıma söyledim iade et klimayı diye ama evde 7 aylık çocuğu vardı ve evde başka klima yok. Temmuz ayında izmir çok sıcak oluyor diye servisin sözüne kandı.

https://tavsiyeforumu.com/konu-klima-tavsiyesi-2017.html?pid=6151#pid6151
Fujitsu montaj faciası linki

Birde ME montajına bakalım. Arada dağlar kadar fark var.

MİTSUBİSHİ ELECTRİC MSZ-SF35VE3 montaj sonrası video ve resimler

E Çevrimdışı

erkut303

Aktif Üye
23 Kas 2016
300
54

Bizim klima montajımız çok güzel oldu sıkıntı yok usta mızda satanda sevdiğim bir ağbim kesinlikle sıkıntı olmadı ustam la ve satan abimle her hafta nerdeyse görüşüyorum

E Çevrimdışı

erkut303

Aktif Üye
23 Kas 2016
300
54

Me de tartışılmaz aslında klimanın kalitesi kadarda ustanın kalitesinde önemli cihaz nakadar kaliteli olursa olsun usta iyideyilse aldığı cihaz ne olursa olsun içine eder bide bütce yönü düşünmek lazım

E Çevrimdışı

emin616 

Aktif Üye
6 Nis 2017
289

erkut303' Alıntı:
Bizim klima montajımız çok güzel oldu sıkıntı yok usta mızda satanda sevdiğim bir ağbim kesinlikle sıkıntı olmadı ustam la ve satan abimle her hafta nerdeyse  görüşüyorum

İşte usta çok önemli. Bende şimdi o ustadan ve servistek dolayı fujitsu klima çöp algısı oluştu. Bu hatalarını düzelmesi gerekirdi servisin 2 aydır hala gidermediler. servisten sınıfta kaldılar. Ürünlerinin arkasında durmadığı için fujitsuda sınıfta kaldı. Servisine yüklü bir ceza kesip düzgün montaj yaptırmalıydı yeniden ya da klima değişimi olmalıydı. hani nerde fujitsu yetkilileri.

B Çevrimdışı

bozdem

Yeni Üye
20 Ağu 2017
204

ruzgar' Alıntı:
9köy' Alıntı:
aman olumsuz sonuç olmsında sizde memnuniyetinizi yazınız.

bayilerin indirm yapmaması evet istanbulda bu iş böyle ama ben demiyorum vatandaş kendisini korumasın. me de bu durum 2 taraflı işliyor fiyatta müştri odaklı olmasada, serviste müşteri odaklılar. . firma çalınan ürünleri bile takip ediyor. dhde vs nice garantisi bitmiş cihazlara bile sahip çıktılar. ama fiyat politikalrına karışamıyoruz işte.

geçenlerde bir video izledim bir mustang ın Türkiyedeki satış fiyatıyla ilgili çok acayip fiyat tamamen vergi odaklı. burada devletinde koruması olması lazım ama nerede.

bu arada japon olabilir ama arçelik vestel  kalitesinde bir japon. =)

Hocam Japon kalitesi olsun da vestel olsun.Japonya'nın vesteli herhalde bizim vestellerden kalitelidir..Porscheye binmeyiz de mercedese bineriz.Me daha iyi bir klima olmalı mutlaka aradaki 3000 e yakın fiyat farkına bakarsak..Yalnız internetten satılsa fiyat nasıl dalgalanır bilemiyorum..Zira benim aldığım klima nette 5 e de var 6 ya da..

Benim bu klimadan beklentim sf50 üzeri, gf60 düzeyinde bir performans..Ben vestel beyaz eşya kullanmıyorum ama geçenlerde bir arkadaş burada tv yi vestelden başka almam diyordu..Klimaya 7 yıl garanti veriyorlar..Me 2 yıl veriyor sanırım...fuji 3 yıl..Bu devirde soğutmayan klima olduğuna inanmam.Bim a101 şok gibi marketlerde dandik klimaların bile nasıl soğuttuğuna şahidim.Zaten evdeki beko 4610 d 12 lik bile idare ediyor.Klimanın kalitesini ısıtma belli eder bence..

7 yıl garanti verir tabi klimayı 200 e ürettiriyo 1500 e satıyo :) Me 1 yıl garanti verse bile zaten 10-15 sene sıkıntısız gidiyor. Birde şöyle bir durum var bu benim düşüncem dediğiniz gibi soğutmayı çoğu klima sıkıntısız yapar. Yani doğalgazı olup klimayı sadece soğutma için kullanacak olanlar bence me yada daikın serilerine çok para vermemeli. Isıtma ağırlıklı olur eyvallah ama soğutmada çok para bayılmayın derim.

E Çevrimdışı

erkut303

Aktif Üye
23 Kas 2016
300
54

İzmirde hangi servis hangi usta yaptı klimanızın montajını satan firma hangisi

Geri
Üst Alt