hocam siz daha iyi bilisiniz eskiden iyi ısıtan iyi soğutan klimaya iyi denirdi ve pek marka seçmi olmazdı ve klimalar çok yakar görüşü hakimdi. bunun içinde nasılsa hepsi çok yakıyor denirdi.
mesela yigidi öldür hakkını yeme haierlerde eskiden güzel ısıtan klimalardı bu yüzden iyi billinirdi. ve bir çok markaya klima ürtirdi haier firması. bu hesaplar yapılmadan. ne zamanki euroventin bilinirliği arttı hesap kitap devri başladı. bir baktık haier klimalar
@sota gibi 400 kağıt kar edip bol kebap yiyeceğini sananları günaha sokuyor
eh:
bir gün mbirolla konuşuyorum... zaman zaman gittiğim bir eczanedeki fujitsudan bahsettim. bana dediği onlar acayip yakar zırıl zırılda öter scrol kompresörlüdür dedi.
klima iç ünitesi çatır çatır çatladığüı için resmen telle dikmişlerdi klimayı deli demeyeceklerini bilsem resim alıcaktım izin isteyip. klima gerçekten güzel ısıtıyordu ama 15m2 alana 24lük klima takmışlardı ve hava baya soğuktu. ama aynı klima yazın sıcağında ya yetmiyor yada büyük geldiği için ısıtmadaki başarısı yok.
şimdi bilemiyorum nekadar karlı çalışır çalışmaz eski klimalara göre.. ama normal yani ucuz klimalarla, me ve daikini kıyasladığımda gerçekten bariz farklar gördüm.
çünkü ben öyle 20- 21-22 derecede kullanmıyorum donarım . şimdi bazı arkadaşlar çıkıyor bu derecelerle en iyi klima benim klimam dedilermi çıkın işin içinden çıkabilrseniz benim klimalar bu derecede çalışmıyorki. diyorum en az 26-27lerde yapıyorum ölçümlerimi. sadece bu sene baya kilom arttığı için 24-25 lere sanki çok soğuk olmayan kış günlerinde alıştım.
klimaya iyi götü deme olayıda çok göreceli bir durum.
bir kış günü misafirliğe gittik kombi ile ısınıyor gşttiğimiz komşumuz. birde diyor ev nekadar iyi ısınıyor iyiki bu kombiyi almışız.
ama
biz o evde donduk resmen. =)