İlk bulaşık makinesi tavsiyesi ve tesisat önerisi [Vestel BM 5302 X alındı]

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
yıkamanın kısa sürüp durulamanın daha uzun sürmesi normal midir ? çünkü yıkamayı kısa kesti durulama daha uzun sürdü. fazla soruyorum kusura bakmayın
Muhtemelen seçilen program ile alakalıdır. Çok fazla Super programını kullanmadığım için o süreyi bilemiyorum. Bizde normalde eko modu kullanılır.

eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235
Bir şey olmadı ama koku yaptı biraz sanırım kötü yerleştirdik bulaşıkları bazı bardaklarda buğu vardı ama genel anlamıyla fena değil 50 dk 65 derecede çalıştı

Buğu olması parlatıcı ile alakalı diye biliyorum. Ben parlatıcı kullanmıyorum. Hepsi bir arada tablet kullanıyorum. Bizdeki makinede de olmuştu, servise sordum. Parlatıcı gözüne mutlaka parlatıcı koyun demişti. Ben koymuyorum, fazla geliyor gibi geliyor. Bitince kapağını açıp 15 dk bekleyin zaten o buğu gidiyor. Makineye kalitesiz plastikten olan eşyaları koymamaya dikkat edin. 👍

eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235
tamam değiştirmiyorum makineyi

Bu konuda ben üstatlardan biraz farklı düşünüyorum. İmkanınız müsaitse bence yeni makine almak lazım. Mevcut makinenin ömrü 2 yıl içinde biterse o zaman alacağınız makineyi kaça alacaksınız belli değil. Yedek parça zaten sıkıntı olacaktır. Şimdiden alıp ek garanti ile önünüzdeki 7 yılı nispeten garantilemiş oluyorsunuz.

Ya da makineyi alacağınız parayı altın veya dövize yatırıp dokunmayacaksınız. O, köşede piyasa ile birlikte semirecek. :gul

F Çevrimdışı

Falconpolat

Aktif Üye
13 Haz 2020
145
26
Buğu olması parlatıcı ile alakalı diye biliyorum. Ben parlatıcı kullanmıyorum. Hepsi bir arada tablet kullanıyorum. Bizdeki makinede de olmuştu, servise sordum. Parlatıcı gözüne mutlaka parlatıcı koyun demişti. Ben koymuyorum, fazla geliyor gibi geliyor. Bitince kapağını açıp 15 dk bekleyin zaten o buğu gidiyor. Makineye kalitesiz plastikten olan eşyaları koymamaya dikkat edin. 👍
finish quantum kullandım içinde parlatıcı var mı onun ? limonlu finish parlatıcı döktüm ayrıetten

F Çevrimdışı

Falconpolat

Aktif Üye
13 Haz 2020
145
26
Deterjanın üstünde yazar hepsi bir arada diye. Parlatıcıyı da parlatıcı gözüne koyup ayarını yapmanız lazım. İçine dökmeyin.
Parlatıcı kısmına koydum zaten taşana kadar doldurdum ama ben biter bitmez açtım hiç beklememiştim içi çok sıcaktı buğulanma yoğun buhardan olmuştur diye düşünüyorum

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Parlatıcı kısmına koydum zaten taşana kadar doldurdum ama ben biter bitmez açtım hiç beklememiştim içi çok sıcaktı buğulanma yoğun buhardan olmuştur diye düşünüyorum
Biter bitmez değil de 1-2 dakika sonra açın. Tekrar olacağını sanmıyorum. Sonuçta kurutma modunda içerisi ısınıyor, birden dışarıdaki soğuk havayla karşılaşınca bence normal.

eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235

Bulaşıklarda su lekeleri ya da su varsa parlatıcı ayarı düşüktür. Bir havlu kağıt ile içini silin, kağıtta parlatıcının rengi varsa ayar yüksektir.

F Çevrimdışı

Falconpolat

Aktif Üye
13 Haz 2020
145
26
Bulaşıklarda su lekeleri ya da su varsa parlatıcı ayarı düşüktür. Bir havlu kağıt ile içini silin, kağıtta parlatıcının rengi varsa ayar yüksektir.
makinede parlatıcı ayarlama vs. göremedim otomatik sanırsam su lekesi göremedim bardakların tamamına yakını güzel yıkanmıştı çok az ıslaklık vardı deneme için zaten biraz dağınık dizmiştim çaydanlık neredeyse suyu hiç almamış gibiydi orası ilginç

neyse bazı attığım tabak çanaklar eskiydi onları çamaşır suyuyla 100 derecede yıkasan bile beyazlamaz parlamaz onları ayrı tutuyorum

eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235
makinede parlatıcı ayarlama vs. göremedim otomatik sanırsam su lekesi göremedim bardakların tamamına yakını güzel yıkanmıştı çok az ıslaklık vardı deneme için zaten biraz dağınık dizmiştim çaydanlık neredeyse suyu hiç almamış gibiydi orası ilginç

neyse bazı attığım tabak çanaklar eskiydi onları çamaşır suyuyla 100 derecede yıkasan bile beyazlamaz parlamaz onları ayrı tutuyorum

Kullanma kılavuzunu bir okuyun. Makine kafanızda bir netleşsin. Sonra zamanla her şeyine hakim olursunuz.

Geri
Üst Alt