eketen
Süper Üye
- 26 Haz 2020
- 1,235
Tüm bu saydıkların faizin günah olduğu gerçeğini değiştirmez. Bana babamdan bana ev düşmedi. Şuan aldığım ücretle ev sahibi olabileceğimide sanıyorum, zaten ev sahibi olayım diye bir derdimde yok. Rabbim kısmet ederse olur. Ama fani dünya hayatı için baki olan alemi tehlikeye atamam. Benim çocuklarımda kirada otursun. Ahirette kimin evi vardı kimin yoktu diye hesaba çekilmeyecegiz.
Eger ev sahibi olamamamizin nedeni şuan ki yönetim ise, elbet bir gün devran döner, başka partili siyasiler yönetir bizi. Alabilirsek o zaman alırız. Ama devran halen aynı dönerse yakacak birşey yok.
Faiz haram da haram olan faiz ne, orası karışık. Tefecilik mi faiz, başını sokacak evi alabilmek için mecburen başka hiçbir kapısı olmayan insanın kredi çekmesi mi. Kısmetse olur tabi de o zaman çalışmaya da gerek yok, kısmetse doyarsın. Doktora gitmeye de gerek yok kısmetse iyileşirsin. Kısmet diyebilmek için elinden gelen her şeyi yapar sonra beklersin. Bu günün şartlarında mirasyedi olmayan, milleti dolandırmayan, bal tutup parmağını yalamayan insan nasıl ev sahibi olur. Bir memur ailenin normal hayat şartı sürebilmesi bile imkansız. Normal hayatı bırak sadece sağlıklı beslenebilmesi bile imkansız. Burada sizinle polemiğe girmek gibi bir niyetim yok ama gerçeklerden çok uzaksınız. Bu yönetim suçlanır elbet, ben hayatımda Ecevit’e bir kere oy vermedim ama adam taşa tutuldu ekonomi berbat diye. Bugün aynı şeyleri yaşıyorsak onun suçu vardı da bu yönetimin suçu yok mu. Dış güçlerin işiyse bunlar o adamı niye taşladık o zaman. Kredi çekmek günah diye düşünecek kadar hassassanız o zaman pudra şekercileri de düşüneceksiniz. Ve emin ol o konuda bildikleriniz devede tüy bile değil. Bunlar günah değil mi millet kıvranırken.