2 katlı ev burası her katta daire kapısının önünde 1 sayaç var. (Doğalgaz sayacı) Ben daire 2 nin sayacı söktüm. Binaya giriş kapısını komşusu açtı bende söküm işlemini gerçekleştirdim.
Benim görüşüm işler resmi ise , ortak alan , kapıdada zorlama yok hiç bir durum çıkmaz .
Doğrusunu söylemek gerekirse yaptığınız işler ders niyetinde .
Bu konular hakkında dağıtım firması sizlere kurs vermesi ve ne gibi işlemler yapılacağı hakkında yazı vermesi gerekir .
Yazı vermiyorsa kendinizi zora sokacak işlemler yapmamak .
Tek başınıza sayaç sökmemek ( yazılı iş emri ) ekip en az 2 kişiliktir .
Takıldığında , sökülüdüğünde ve kaçak durumunda imza almanız gerek .
Tutanak 2 kişinin imzası ve abone imzası
Eskiden ele yazılan kağıt evrak vardı şimdi bilğisayar türü cihazlarla çıktısı bir aboneye bırakılacak bir sizide kalacak imzalı olacak atmıyorsa üzerine
imzadan imtina etti yazılacak .
Bazı firmalar her iş için fotoğraf çekiyor .
Çünkü sayaç bilğileri , sayaç söküm öncesi ve sonrası fotoğrafı .
Firma niye sayaçı söküyor anlamadım tüm firmalar sayacı söküyor .
Sayaç sökülüyor bu sefer daha çok zarar kaçak kullanıyor .
Sayaç sökülmeden kullanım olursa ne kadar endex yazdığını görüp cezalı fatura .
İcraya düşmesi gerekir ki sayaç sökülsün . ( tam abonelik iptali )
Sayaç sökmek hele elektrikte çözüm değil kabloları sökülüyor tesisat harap ediliyor .
Abone tesisatıma zarar verdi diye suç duyurusu yapsa .
İlk abonelik kontrol görevlisi işini tam yapmıyor sonra sorunlar .
Eski tesisatlar içinde sayaçın dışarıya çıkarılması için yazılar .
Yazacak çok durum var uzatmayayım .
Birde müdürlerin dolduruşuna gelmemek .
Arkadaş anlatıyor sayaç okuyorum her sefer yaptığım iş , bu sefer adam bahçede iş yapıyor sayaç evin içinde kapı açık girdim okudum zaten ev kapısı önü içinde ( ayakkabılık ) sayaç niye evin içine girdin diye jandarmayı çağırmış .
Neyse işi çözümlemişler .
Sonrası fen servisindeki arkadaşlara bildiriyor fen servisindeki arkadaşlar sayaçın okunamadığından dolayı dışarı alınması için yazı evrak düzenleniyor şu kadar gün içinde dışarı alınmassa kesilecek evrağın biri aboneye diğeri kendine ( firmaya ) imza atmassa imtina etti
Bu işler kolay değil bahçeden atmamak , köpek vs gibi çok sorunlar var .
Diğer arkadaş anlatıyor sayaç değiştirdim sonrası aynı gün evde hırsızlık olmuş mahkeme ile uğraşmiş .
Bu durum ders olsun diyelim ileriye bakıp kendini kollamak gerek .
Hiç size silah çekildimi ? resmi olarak işini elinden geldiği kadar yapmak ,gerisini polis , jandarma bırakmak .
Kolay gelsin .