Selamlar dostlar, buzdolabımızın yaklaşık 2 aydır arka tarafından tıkırtı tarzı sesler gelmeye başlamıştı soğutmasında bir sorun yoktu pek önemsemedim ama son 3 gündür dolap hep difriz kısmı hem de alt büyük bölüm soğutmamaya başladı üst difriz kısmında ki ayar 2 numaraya ayarlıydı 4 numaraya ayarlamıştım şimdi 5 e ayarladım alt soğutucu bölüm ise med ve maximum arasına ayarladım. Bu dolabın arkasında ki ses özellikle geceleri yoğun olarak gelmeye başladı, dolap içinde ki havalandırma deliklerinin önü açık durumda dolap arkasındaki pis su haznesi yarım doluydu boşalltım yani gelen tıkırtı tarzı öyle buz kırma sesi falan değil onu söylemek istiyorum, motor çalışmak isteyip birden stop eder gibi saçma bir ses çıkartıyor sorun ne olabilir?
not: dolap kapalı balkonda duruyor gün boyu güneş alıyor fakat perdeleri çekiyoruz yine de bir sıcaklık etkisi oluyor onun etkisi de olabilir mi? gerçi 20 yıldır sıcaklıktan olmayan sorun bu yeni buzdolabında olmaya başladı..
not: dolap kapalı balkonda duruyor gün boyu güneş alıyor fakat perdeleri çekiyoruz yine de bir sıcaklık etkisi oluyor onun etkisi de olabilir mi? gerçi 20 yıldır sıcaklıktan olmayan sorun bu yeni buzdolabında olmaya başladı..