Hotpoint ariston no frost buzdolabı soğutma sorunu

L Çevrimdışı

legend17

Yeni Üye
17 Eki 2020
24
47
Selamlar tekrar dostlar, dolabın çıkardığı o ilginç sesi kaydetmeyi başardım video linki olarak youtube sitesine yükledim ses normalde gün için de bir çok kez oluyor, bu video da ses dosyasını 2 defa kopyaladım tekrar geri sarıp dinlenmesin diye toplam 9 saniyelik bir video. böyle trampet çalma sesi gibi ilerde sorun açmaması adına ne olabileceğine dair fikirlerinizi bekliyor olacağım sevgiler..

İzlemek ve dinlemek için Tıklayınız..

Son düzenleme:
T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Selamlar tekrar dostlar, dolabın çıkardığı o ilginç sesi kaydetmeyi başardım video linki olarak youtube sitesine yükledim ses normalde gün için de bir çok kez oluyor, bu video da ses dosyasını 2 defa kopyaladım tekrar geri sarıp dinlenmesin diye toplam 9 saniyelik bir video. böyle trampet çalma sesi gibi ilerde sorun açmaması adına ne olabileceğine dair fikirlerinizi bekliyor olacağım sevgiler..

Motorda sorun var gibi vurma sesi o ses motor sağlıklı çalışmıyor

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,960

Sesi kaynağı kompresör sanırım.
Termikten mi geliyor acaba?

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış

Direk youtube video link paylaşırsanız forum dışına yönlendirme olmaz

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Motor düzgün çalışmazsa gaz basmıyor sisteme gaz basamadığı için soğutma yetersiz oluyor..

L Çevrimdışı

legend17

Yeni Üye
17 Eki 2020
24
47
Motorda sorun var gibi vurma sesi o ses motor sağlıklı çalışmıyor
öyle gibi duruyor ama tam olarak ne olabilir?
Sesi kaynağı kompresör sanırım.
Termikten mi geliyor acaba?
kompresör evet ses oradan geliyor
Motor düzgün çalışmazsa gaz basmıyor sisteme gaz basamadığı için soğutma yetersiz oluyor..
yani bu haliyle sorunun tam adını ne koyabiliriz, gaz mı bastıralım yoksa servisi çağırıp sorunu onların çözmesini mi sağlayalım?

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
öyle gibi duruyor ama tam olarak ne olabilir?

kompresör evet ses oradan geliyor

yani bu haliyle sorunun tam adını ne koyabiliriz, gaz mı bastıralım yoksa servisi çağırıp sorunu onların çözmesini mi sağlayalım?
Servis çağırın masraflı olacak gibi motor değişimi ve yeniden gaz basılması gerekli motor arızası varsa..

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,960
Dürüst, güvenilir bir tamirci tanıdığınız varsa çağırın gerçek problemi söylesin.
Belki arızanın sebebi kompresör değildir.

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
O ses motordan geliyor kalkış yapamıyor duruyor termik röle arızası da olabilir.

kendi servisi çağırmanız iyi olur ama fazla masraf çıkartırlar ama güvenli olur..

Özel serviler daha uygun fiyata çözebilirler işini düzgün yapan bir yere denk gelirseniz oda.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,960
O ses motordan geliyor kalkış yapamıyor duruyor termik röle arızası da olabilir.

kendi servisi çağırmanız iyi olur ama fazla masraf çıkartırlar ama güvenli olur..

Özel serviler daha uygun fiyata çözebilirler işini düzgün yapan bir yere denk gelirseniz oda.
Benzer sorun anneannemin Profilo dolabında oldu.
Termikten şüphelendik ama tamirci kart sorunlu dedi, kartı tamir ettiler çözüldü.
Termik ve kompresör sağlammış.

Ama Adem ustanın da dediği gibi kompresörün yaşı nedeniyle arızası da olabilir.
Tabi güvenilir tamirci faktörü burada devreye giriyor.

Uyanık tamirci sağlam kompresörü cebe atıp dandik muadilini yüksek fiyattan takmaya çalışabilir.
Çevrede yoksa güvenilir tamirci, yetkili servis çağırılır.

L Çevrimdışı

legend17

Yeni Üye
17 Eki 2020
24
47
Dürüst, güvenilir bir tamirci tanıdığınız varsa çağırın gerçek problemi söylesin.
Belki arızanın sebebi kompresör değildir.
buldum birini aşağıya yazıcam soruna dair konuştuklarımı

teşekkürler hocam dediğiniz gibi işini düzgün ve dürüstlükle yapan kişiyen denk gelmek çok önemli
Benzer sorun anneannemin Profilo dolabında oldu.
Termikten şüphelendik ama tamirci kart sorunlu dedi, kartı tamir ettiler çözüldü.
Termik ve kompresör sağlammış.

Ama Adem ustanın da dediği gibi kompresörün yaşı nedeniyle arızası da olabilir.
Tabi güvenilir tamirci faktörü burada devreye giriyor.

Uyanık tamirci sağlam kompresörü cebe atıp dandik muadilini yüksek fiyattan takmaya çalışabilir.
Çevrede yoksa güvenilir tamirci, yetkili servis çağırılır.
Az önce bir tanıdık vasıtasıyla bir usta ile whatsapp üstünden görüştüm ekran kartı sorunu dedi, yazılım mı atıyorsun dedim tamiratını yapıyorum 6 ay da garanti veriyorum dedi kapıların iç dış fotolarını istedi çekip attım tamam tamir edilir dedi Tamir 350 tl yeni kart 970tl fiyatı verdi.
Hangisini tavsiye edersin diye sordum, bence tamir daha mantıklı şayet basit birşey ise bir daha sorun çıkmaz diye yanıt verdi.
şimdi servisi aramadım servisin ne diyeceği belli değil ne yapmalıyım sizce ve bu ses sorununu yaptırmazsak ileride daha büyük sorunlar açma ihtimali var mı..?

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
buldum birini aşağıya yazıcam soruna dair konuştuklarımı

teşekkürler hocam dediğiniz gibi işini düzgün ve dürüstlükle yapan kişiyen denk gelmek çok önemli

Az önce bir tanıdık vasıtasıyla bir usta ile whatsapp üstünden görüştüm ekran kartı sorunu dedi, yazılım mı atıyorsun dedim tamiratını yapıyorum 6 ay da garanti veriyorum dedi kapıların iç dış fotolarını istedi çekip attım tamam tamir edilir dedi Tamir 350 tl yeni kart 970tl fiyatı verdi.
Hangisini tavsiye edersin diye sordum, bence tamir daha mantıklı şayet basit birşey ise bir daha sorun çıkmaz diye yanıt verdi.
şimdi servisi aramadım servisin ne diyeceği belli değil ne yapmalıyım sizce ve bu ses sorununu yaptırmazsak ileride daha büyük sorunlar açma ihtimali var mı..?
Önemli bir arıza motora gelen gücü kesiyor yapılması şart 350 TL normal yaptırın..

SarumaninSakali Çevrimdışı

SarumaninSakali 

Yeni Üye
14 Haz 2022
1
44
Buzdolabının arka kısmından bazen genleşme sesi gibi güçlü bir gürültü geliyor, bu neden olur. ses aynı şu şekilde: metal bir nesne vakum yapar pat küt diye bir ses çıkar aynı o şekilde

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Buzdolabının arka kısmından bazen genleşme sesi gibi güçlü bir gürültü geliyor, bu neden olur. ses aynı şu şekilde: metal bir nesne vakum yapar pat küt diye bir ses çıkar aynı o şekilde
Motorun ani kalkış sesi zaman zaman sesli olabiliyor her zaman yapmaz o sesi arada yapar önemli değil..

Geri
Üst Alt