İlk seferde dedgim gibi birinden birini denemen lazım , kolu komşu bakman lazimGüncelledim. Faydası olmadı hala HDR desteği yok.
İlk seferde dedgim gibi birinden birini denemen lazım , kolu komşu bakman lazimGüncelledim. Faydası olmadı hala HDR desteği yok.
blaki nin dediği gibi bi edid modifikasyonu yapmam lazım sanırım fakat o konuda yeterli bilgim yok. HDR kullanmak derdim değil bu panelde HDR nin pek fark yaratacağını düşünmüyorum fakat indirdiğim 4k filmler genelde HDR oluyor ve SDR yansıtıldığında soluk gözüküyor playerlar tekrardan color mapping yapıp düzeltse bile renkler güzel olmuyor maalesef. O yüzden uğraşıyorum yoksa yemişim HDR yi. ?Hilevel tvlerde hdmi üzerinde direk hdr alamıyorsunuz sanırım emin değilim bende de bu şekilde olmuştu . o yüzden yapmış olmalı. Edid dosyasında o kısımlar var gözünüzden kaçmış olmalı bu şekilde düzenlerseniz hdr aktfi olur
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Tam yazlım atın tekrar deneyin olmazsa resimdekileri yaparsınız
HDMI gelişmiş ayarını açtım.HDMI gelişmiş ayarı var ise açtınız mı o aktif olmazsa xbox hdr görüntü vermiyor vestel tv lerde
HDMI gelişmiş ayarını açtım.
O zaman 58 inç HDR destekleyen bir TV'den EDID dosyası alıp kendi TV'nize atmayı deneyebilirsiniz. Tabi anakart aynı olmalı. Bu daha kolay olur.
TV'De Dolby Vision desteği var mıydı?
Dolby desteği yok bu tv'de de
EDID dosyasını vereyim diyecektim. En fazla 55
Hocam öyle bir dedin ki; "hdmi kablosunu değiştirsin" dermiş gibi oldu. ?Valla ne bilim imkanı varsa anakart değiştirsin direk
Hocam öyle bir dedin ki; "hdmi kablosunu değiştirsin" dermiş gibi oldu. ?
Konuyu hortlatmış gibi olacağım ama bu spi dosyasını nerede bulabilirim?
Özür dilerim biraz beklettim başına oturamadım bir türlü.
Vestel üretimi tv ise imzama bak,linklere tıkla ,orada her şey varKonuyu hortlatmış gibi olacağım ama bu spi dosyasını nerede bulabilirim?
Tam yazılım yüklememe rağmen hala edid dosyam 50UHD bir modele, vga edid dosyam 40FHD bir modele ait sanırım.
Bir türlü edid ve vga edid satırındaki 58UHD ibaresini göremedim. Ne yapmam gerekir?
Yani konuları bayağı inceledim ama işin içinden çıkamadım. Benim televizyonumun sorunu spi dosyalarının farklı oluşu.Vestel üretimi tv ise imzama bak,linklere tıkla ,orada her şey var