Hilevel 58uhl960 Xbox Hdr Sorunu

F Çevrimdışı

featmuco

Yeni Üye
22 May 2020
4
32
Modlamada blink falan aktif ediyordum hocam, orada hdr pasif görünce aktif yaptım. Bundan önce de hdr aktif mi onu hatırlamıyorum. Uzun süre oldu alalı. Anakart mb130 v5

blaki Çevrimdışı

blaki 

Süper Üye
18 Eyl 2018
510
Evet hocam modlama ile açtım. Ama orjinalinde de var zaten.

Hocam maalesef bu ayarlar ile sadece otomatik olmazsa yapıyorsunuz. Bir anlamı kalmıyor. Görüntü ayarını siz yapıyorsunuz.

Hocam örnek verdiğiniz konuyu inceledim. Fakat edid dosyasında gösterdiğiniz örnekteki sekmeler yok. Cihazın orjinalinde hdr var fakat ben modlayarak açmıştım.

Ekran-Alintisib85125c7feaed941.png

Hocam yazıda belirttiğim gibi ilk denediğim şeylerden biriydi.

Hilevel tvlerde hdmi üzerinde direk hdr alamıyorsunuz sanırım emin değilim bende de bu şekilde olmuştu . o yüzden yapmış olmalı. Edid dosyasında o kısımlar var gözünüzden kaçmış olmalı bu şekilde düzenlerseniz hdr aktfi olur
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Tam yazlım atın tekrar deneyin olmazsa resimdekileri yaparsınız

A Çevrimdışı

Arethis

Yeni Üye
27 Nis 2021
8
24
Hilevel tvlerde hdmi üzerinde direk hdr alamıyorsunuz sanırım emin değilim bende de bu şekilde olmuştu . o yüzden yapmış olmalı. Edid dosyasında o kısımlar var gözünüzden kaçmış olmalı bu şekilde düzenlerseniz hdr aktfi olur
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Tam yazlım atın tekrar deneyin olmazsa resimdekileri yaparsınız
Aynı TV'ye sahibim ve HDR konusunda sıkıntı yaşıyorum kullandığım kabloda sorun yok fakat Windows üzerinden HDR aktifleştiremiyorum. HDMI girişlerinden ayarı gelişmişe de aldım. Söylediğiniz gibi edid üzerinden modifikasyon yapmam mı gerekecek? Bunların rehberi var mı beni yönlendirebilir misiniz?

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Aynı TV'ye sahibim ve HDR konusunda sıkıntı yaşıyorum kullandığım kabloda sorun yok fakat Windows üzerinden HDR aktifleştiremiyorum. HDMI girişlerinden ayarı gelişmişe de aldım. Söylediğiniz gibi edid üzerinden modifikasyon yapmam mı gerekecek? Bunların rehberi var mı beni yönlendirebilir misiniz?
Umut Barış Umut Barış

A Çevrimdışı

Arethis

Yeni Üye
27 Nis 2021
8
24
TV'den edid dosyasını aldım fakat e-edid de hata alıyorum. Yukarıda blaki'nin paylaştığı edid dosyasını kendi TV'me atsam çöker mi acaba :hmm

A Çevrimdışı

Arethis

Yeni Üye
27 Nis 2021
8
24
TV de netflix uygulamasında HDR simgesi çıkıyor fakat HDMI üzerinden aktifeştiremiyorum HDR yi. Yanlış ifade etmişim kendimi özür dilerim.

TV de hdr gözüküyor. Ama diğer açtığınız konuda PC kaynaklı sorunlardan bahsetmistin ?

Son düzenleme:
F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
TV de netflix uygulamasında HDR simgesi çıkıyor fakat HDMI üzerinden aktifeştiremiyorum HDR yi. Yanlış ifade etmişim kendimi özür dilerim.
hdr simgesi varsa tv desteklemektedir. En kötü mevcutsa farklı bir harici kaynak denemenizi öneririm. yada pc nizde bu özellik var dediniz hdr destekli farklı bir tvde hdr aktif mi kontrol edin

A Çevrimdışı

Arethis

Yeni Üye
27 Nis 2021
8
24
HDR destekli farklı bir tv yok maalesef elimde. Mi box var HDR destekleyen ama onu bağladığımda yine HDR yok. TV nin sorunu zaten HDMI üzerinden HDR alamamam.

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
WhatsApp-Image-2021-04-29-at-20.08.05.jpg

Özür dilerim biraz beklettim başına oturamadım bir türlü.
Güncelleme denermisin ?
5.35.4 yazılımı mevcut.

A Çevrimdışı

Arethis

Yeni Üye
27 Nis 2021
8
24
Güncelleme denermisin ?
5.35.4 yazılımı mevcut.
Güncelledim. Faydası olmadı hala HDR desteği yok.

Ekran-Alintisi48bf1f1e38758b17.png
Ekran-Alintisi16cadaba8764bbed7.png

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt