memleket de ne varsa hemen hepsi ya ithal ya da yarı-mamul/mamul veya bir şekilde hammadesi v.s
olarak alayı ÇİN malı en başta!
Döviz bağlı olan bu işler neticesin de artık bundan sonra öyle ciddi veya adam gibi tatlı indirimler filan olamaz!
abi neye elimi atsam bir kere "ithal" girdili!
ülen markete girip kara mercimek alıyorum o bile KANADA menşei li!
pirinç aldım URUGUAY malı
hanım fena değil dedi ama fiyatı da çok tatlı idi!
şimdi her şey böyle olunca herifler de iş yapamıyorlar,"indirim" lafı da cazip olduğu için sen ben atlamasam bile
o kadar oltaya balıklama atlayanlar var ki memleket de! zaten bu atlayanlar da onlara yetiyor!
KAR dan biraz feragat edip indirim yapıyorlar aslında!
kısaca bu işler aslında her yerde oluyor,uyanık olacaksın bilinçli olacaksın ve de balıklama her şeyin üstüne de
atlamayacaksın indirim diye okuyunca
bir de şu çakallık yapılıyor bu memleketde önce bindirim sonra indirim! yaw bunu da çoğu insan yiyor
bizi kandırmak çok kolay
"Kapatıyoruz" olayına ise zaten alıştık ve hala da yiyoruz bunu!
"Bitiriyoruz" bunu da bir güzel yiyoruz!
arada elbette bazı kötü durum da olanlar veya gerçekten kapatan v.s oluyor,bunlardan alınan malar da o derece ucuz olabiliyor!
Allah kimselerin işini gücünü bozması,ama durumlar da ciddi vahim!
n11/hepsi v.s bunların durumlarını ben tam bilemiyorum,arada bir şeyler alıyoruz illaki ama net olarak şöyledir
böyledir diyemem,zaten neredeyse bütün dünyada artık işler bu hallere geldi denilebilir,herkes neti kullanıyor!
"mağdur olma" durumu USA/UK gibi en kuvvetli pazarlarda bile vardır! yani sadece bizde çakallık yok her yerde vardır!
ama bir fark aramızda orada tüketici kanunları çok ciddi bir şekilde tüketici lehine işliyor! bizdeki gibi sözüm ona değil!
hele UK de herifler acaip korkuyorlar bu konularda,bizde şu derler sana ...yaw istediğin yere git şikayet et...
sen bunu UK de sıkıysa yap bakalım(sanırım madde.73 veya 77 diye bir şey adam mötünden acaip korkuyor yaw
)