Merhaba arkadaşlar, 11 yıldır aynı kombiyi kullanıyorum.Sanırım Baymak marka. Benden önce de en az 5 yıl kullanılmıştır. son 3 yıldır sıcak su açıldıktan bir süre sonra, örneğin duşa girdikten 5 dakika sonra büyük bir dzzzzttt sesi gelmeye başlıyor. Titreşim falan değil evin her odasından duyulabilecek, yakında iseniz normal konuşma sesinizi bastırabilecek kadar yüksek bir ses. (yazın petekler çalışmadığından bu sorun çok daha az oluyor).
Duş esnasında suyun sıcaklık derecesi düşüyor, sonra tekrar yükseliyor gibi.
Anladığım kadarıyla su basınç göstergesi de bozuk. Maddi sebeplerle kombiyi bu zamana kadar değiştiremedim, su ısınmıyor diye iki defa falan tamirci getirdim, öyle böyle bugünlere kadar geldik.
Şimdi gene hem suyu tam ısıtmadığını düşündüğüm için hem de bu ses için bir çözüm arıyorum ve tamircinin gelmesi o sesi düzeltmesi, basınç göstergesini değiştirmesi en az 500 tl gibi.
Acaba diyorum 2. el bir kombi mi alsam ? (1800 tl civarı eski modellerin 2. elleri)
Yoksa tamir mi ettirsem?
Ya da kredi falan çekip yeni bir kombi mi alsam? (bunu belirtme sebebim şu durumda ekonomik durumun belli olması ) Ayrıca yeni kombi aldığımda tesisatı da balkona çektirmem gerekecek. Doğalgaz ve elektrik faturasından tasarruf olur düşüncesiyle de yeni bir kombi düşündüm.
Ev 100m2 - salonda 160cm civarı ,mutfak ve banyo da 80-90cm civarı -yatak-çocuk ve oturma odasında 110cm civarı olmak üzere toplam 7 adet petek var.
Ara katta oturuyorum , altımdaki çok yakmasa da. binada yalıtım yok.
Tavsiyelerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim.
Duş esnasında suyun sıcaklık derecesi düşüyor, sonra tekrar yükseliyor gibi.
Anladığım kadarıyla su basınç göstergesi de bozuk. Maddi sebeplerle kombiyi bu zamana kadar değiştiremedim, su ısınmıyor diye iki defa falan tamirci getirdim, öyle böyle bugünlere kadar geldik.
Şimdi gene hem suyu tam ısıtmadığını düşündüğüm için hem de bu ses için bir çözüm arıyorum ve tamircinin gelmesi o sesi düzeltmesi, basınç göstergesini değiştirmesi en az 500 tl gibi.
Acaba diyorum 2. el bir kombi mi alsam ? (1800 tl civarı eski modellerin 2. elleri)
Yoksa tamir mi ettirsem?
Ya da kredi falan çekip yeni bir kombi mi alsam? (bunu belirtme sebebim şu durumda ekonomik durumun belli olması ) Ayrıca yeni kombi aldığımda tesisatı da balkona çektirmem gerekecek. Doğalgaz ve elektrik faturasından tasarruf olur düşüncesiyle de yeni bir kombi düşündüm.
Ev 100m2 - salonda 160cm civarı ,mutfak ve banyo da 80-90cm civarı -yatak-çocuk ve oturma odasında 110cm civarı olmak üzere toplam 7 adet petek var.
Ara katta oturuyorum , altımdaki çok yakmasa da. binada yalıtım yok.
Tavsiyelerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim.