Hangi iss seçerdiniz?

Hangi iss yi seçerdiniz?

• Türk Telekom 24 mbps(24 ay taahhütlü)aylık 244 TL

Oy: 4 15.4%
  • Turknet 100 mbps aylık 250 TL

Oy: 11 42.3%
  • Millenicom 35 mbps(haber vermeden fiyat değiştiriyormuş?)aylık 160 TL

Oy: 1 3.8%
  • Netspeed 35mbps aylık 214 TL

Oy: 3 11.5%
  • Vodafone net 35mbps(12 ay taahhütlü) aylık 189 TL

Oy: 3 11.5%
  • Gıbırnet 100mbps aylık 120 TL

Oy: 2 7.7%
  • Comnet 35 mbps aylık 100 TL(12 aylık ön ödemeli)

Oy: 2 7.7%

• Kullanılan toplam oy
    26
slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Bi arkadaşıma önerdim Gibirnet'i aylardır kullanıyor gayet de mutlu. Başka bir arkadaşıma başka bir zaman diliminde Turknet önermiştim. Hatta önerdiğim arkadaşlarım sayesinde 15 ay ücretsiz kullanım sağladım. Ama o arkadaşım sizinle yaşadığını sorunun aynısını yaşadı. Malesef bu Tüm İSS'lerde başınıza gelebilecek bir durum. Bizzat Eniştemin binasında boş port olmasına rağmen Turknet interneti bağlamadı. Günlerce süründürdü. Netspeed 2 gün içinde internet verdi. Hani boş port yoktu? Bu sorunlar altyapının ve arıza personelinin başka firmaya bağlı olmasından kaynaklı. Yani 2 İSS arasnda fiyat farkı var ise hele ki 2 kat gibi. Kesinlikle ucuz olanı tercih ederim.
Bu kısmı düzeltmek isterim. Evet altyapı Ttelekom ancak bölgede hizmet veren arkadaşlar (Genelleme yapamıyorum, aksi de birçok yorum mevcut.) gerçekten özverili çalışıyor.

Aynı netspeed hız dalgalanması olduğunda, 35 mB bağlantı hızında 1 mB bağlantı alamıyorken "İstediğin kadar iptal et hemen işleme koyarız." diyen arkadaşlar. 2 yıllık abonelik sonunda hem de.

Bu arada benim yaşadığım problem port ya da sahadan kaynaklanan, abonelik geçişinden dolayı iki ISS' in bir türlü bir aboneliği! beceremediği bir durum değildi. Tamamen gıbırnetin merkezinden kaynaklanan mantıksız birşeydi.

Ömer Çolak Çevrimdışı

Ömer Çolak 

Süper Üye
17 Tem 2021
1,051
29
ISS'ler arasındaki kalite farkının gibi sitelerde gözüken ping ve hız testi değerlerinden ibaret olmadığını belirtmek isterim. Çünkü her ISS'nin o hız testi siteleri için özel optimizasyonlar sağladığını gösteren bir çok durumla karşılaştım. Volkswagen'in emisyon skandalına benzer bir durum aslında bu.

Eğer evinizde sadece dizi/film izliyor, ara sıra haberlere bakıyor, instagramda falan geziyorsanız kalite farkını neredeyse hiç hissetmezsiniz. Ara sıra bazı sitelerdeki hafif geç yüklenmeler olur en fazla ama onları da normal karşılarsınız.

Ancak bunların akabininde online oyunlar oynuyorsanız, uzak bağlantılarla uzak bilgisayarları yönetiyorsanız veya direkt port erişimi ile evinize/ofisinize uzaktan bağlanma durumunuz olacaksa kalite önem kazanmaya başlıyor.

Türk Telekom altyapısında hizmet veren herhangi bir ISS ile Türk Telekom'un kendisinin vereceği hizmet arasında bile farklar var. Zira maliyet azaltmak adına paketlerinizin gideceği yolları uzatabiliyorlar. Bilindiği üzere siz santral ile eviniz arasındaki bant genişliğine nasıl ücret ödüyorsanız onlar da santralden sonra hedefinize ulaşana kadarki her yolun bant genişliğine ücret ödüyorlar.

Ben bir yazılımcı olarak günlük işlerimde superonline'nin kurumsal 100Mbps simetrik internetini kullanıyorum. Bunun karşılığı aslında şu görselde göreceğiniz download ve upload sırasındaki ping değerinin boştaki ping değeriyle eşdeğer olmaları oluyor. Tabi upload hızımın da 100Mbps olması ana maliyet maalesef.

Ekran-goruntusu-2023-10-05-17384221b5f08ca6462e82.png

Vereceğiniz fiyat düştükçe bu değerler de "test optimizasyonu" yapılmamış ortamlarda düşüyor. Buna ek yoğun kullanım saatlerindeki internet kaliteniz ve testte de görülen download/upload sırasındaki internet kaliteniz fiyatla birlikte artıyor.

Yani her 100Mbps aynı 100Mbps internet değildir. Ama mesajımın başlarında da söylediğim gibi sizin bu kadar kaliteli olmasına ihtiyacınız yoksa boşu boşuna fazla ödeme yapmanız da anlamsız haliyle.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
ISS'ler arasındaki kalite farkının gibi sitelerde gözüken ping ve hız testi değerlerinden ibaret olmadığını belirtmek isterim. Çünkü her ISS'nin o hız testi siteleri için özel optimizasyonlar sağladığını gösteren bir çok durumla karşılaştım. Volkswagen'in emisyon skandalına benzer bir durum aslında bu.

Eğer evinizde sadece dizi/film izliyor, ara sıra haberlere bakıyor, instagramda falan geziyorsanız kalite farkını neredeyse hiç hissetmezsiniz. Ara sıra bazı sitelerdeki hafif geç yüklenmeler olur en fazla ama onları da normal karşılarsınız.

Ancak bunların akabininde online oyunlar oynuyorsanız, uzak bağlantılarla uzak bilgisayarları yönetiyorsanız veya direkt port erişimi ile evinize/ofisinize uzaktan bağlanma durumunuz olacaksa kalite önem kazanmaya başlıyor.

Türk Telekom altyapısında hizmet veren herhangi bir ISS ile Türk Telekom'un kendisinin vereceği hizmet arasında bile farklar var. Zira maliyet azaltmak adına paketlerinizin gideceği yolları uzatabiliyorlar. Bilindiği üzere siz santral ile eviniz arasındaki bant genişliğine nasıl ücret ödüyorsanız onlar da santralden sonra hedefinize ulaşana kadarki her yolun bant genişliğine ücret ödüyorlar.

Ben bir yazılımcı olarak günlük işlerimde superonline'nin kurumsal 100Mbps simetrik internetini kullanıyorum. Bunun karşılığı aslında şu görselde göreceğiniz download ve upload sırasındaki ping değerinin boştaki ping değeriyle eşdeğer olmaları oluyor. Tabi upload hızımın da 100Mbps olması ana maliyet maalesef.

Ekran-goruntusu-2023-10-05-17384221b5f08ca6462e82.png

Vereceğiniz fiyat düştükçe bu değerler de "test optimizasyonu" yapılmamış ortamlarda düşüyor. Buna ek yoğun kullanım saatlerindeki internet kaliteniz ve testte de görülen download/upload sırasındaki internet kaliteniz fiyatla birlikte artıyor.

Yani her 100Mbps aynı 100Mbps internet değildir. Ama mesajımın başlarında da söylediğim gibi sizin bu kadar kaliteli olmasına ihtiyacınız yoksa boşu boşuna fazla ödeme yapmanız da anlamsız haliyle.
Ben bunlara inanmıyorum maalesef sevgili ömer.bizde kablonet var 100 olan ,hatta server kurdum demiştim bir konumda :) Fakat bir ara bakmıştık oğlumla ,bir web hızı 10 gösterirken aynı gün aynı saat diliminde başka bir web 6 gösterdi,hatta 12 görünen web de oldu, asla birbirini tutmadı ,pc den ping attık o bile farklı çıktı :)

Ömer Çolak Çevrimdışı

Ömer Çolak 

Süper Üye
17 Tem 2021
1,051
29
Ben bunlara inanmıyorum maalesef sevgili ömer.bizde kablonet var 100 olan ,hatta server kurdum demiştim bir konumda :) Fakat bir ara bakmıştık oğlumla ,bir web hızı 10 gösterirken aynı gün aynı saat diliminde başka bir web 6 gösterdi,hatta 12 görünen web de oldu, asla birbirini tutmadı ,pc den ping attık o bile farklı çıktı :)
Aslında bu bir kanıt 😂

O mesajda da anlattığım gibi internet çok noktalı bir ağ. A noktasından B noktasına X yolundan gidip C noktasına Y yolundan gitmesinden kaynaklı.

Bu test sitelerinde lokasyon seçeneği oluyor. Aynı lokasyonda bütün test sitelerinin hemen hemen aynı sonuç vermesi gerekiyor. Vermiyorsa hopping algoritması dandik olan veya ucuz yol öncelikli olan bir ISS kullanıyorsunuz anlamına geliyor.

Kablonet maalesef pek de kaliteli değil. Comnet kıvamında bir ISS. Zaten kulvarları da hemen hemen aynı.

Benim anlatmaya çalıştığım da bu zaten aslında. Bu bahsettiğim yol kalitesine önem veren sadece dört ISS var. Onlar da Turkcell, Turknet, Turk Telekom, Vodafone. Bu listede övgüyü uygun fiyat politikasından ötürü Turknete vermek lazım. Ancak onda da hız limitinin herkeste yüksek olmasının getirdiği jitter problemi var. Çok ciddi olmadığı için yine kurumsala uygun.

Diğer operatörler fiyatı düşürürken kaliteyi de düşürüyorlar ancak dediğim gibi hissedilmesi ancak birebir karşılaştırma ile olur.

Örneğin 10 yıldır Samsung S serisi ekranlar Apple muadilleriyle birebir karşılaştırıldığında daha iyi ancak bunu da çok az insan biliyordur. Zira Apple ekranları bir amiral gemisi için "yeterince" iyi. Onu da Samsung üretiyor zaten. Telekom altyapısında gibirnet gibi 😂

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Aslında bu bir kanıt 😂

O mesajda da anlattığım gibi internet çok noktalı bir ağ. A noktasından B noktasına X yolundan gidip C noktasına Y yolundan gitmesinden kaynaklı.

Bu test sitelerinde lokasyon seçeneği oluyor. Aynı lokasyonda bütün test sitelerinin hemen hemen aynı sonuç vermesi gerekiyor. Vermiyorsa hopping algoritması dandik olan veya ucuz yol öncelikli olan bir ISS kullanıyorsunuz anlamına geliyor.

Kablonet maalesef pek de kaliteli değil. Comnet kıvamında bir ISS. Zaten kulvarları da hemen hemen aynı.

Benim anlatmaya çalıştığım da bu zaten aslında. Bu bahsettiğim yol kalitesine önem veren sadece dört ISS var. Onlar da Turkcell, Turknet, Turk Telekom, Vodafone. Bu listede övgüyü uygun fiyat politikasından ötürü Turknete vermek lazım. Ancak onda da hız limitinin herkeste yüksek olmasının getirdiği jitter problemi var. Çok ciddi olmadığı için yine kurumsala uygun.

Diğer operatörler fiyatı düşürürken kaliteyi de düşürüyorlar ancak dediğim gibi hissedilmesi ancak birebir karşılaştırma ile olur.

Örneğin 10 yıldır Samsung S serisi ekranlar Apple muadilleriyle birebir karşılaştırıldığında daha iyi ancak bunu da çok az insan biliyordur. Zira Apple ekranları bir amiral gemisi için "yeterince" iyi. Onu da Samsung üretiyor zaten. Telekom altyapısında gibirnet gibi 😂
Hocam günaydın. :)

Açıkçası işin teknik kalitesi yönüne bakmayı uzun zamandır bıraktım. Hele ki zamanında Lease Line, ISDN Kurumsal hatlar haricinde gerçekten profesyonel bir bağlantı şeklinin olmadığını hatırladığımda ve DSL teknolojisinden sonra Gshdsl, symetric dsl (Tahmin ettiğim kadarıyla kullandığınız bağlantı.) ile bağlantı kalitesinin düşük maliyetlerle daha rahat yükselebildiğini gördükten sonra.

Zamanında baracuda firmasının başarısız "Uydudan download, telefon hattından upload" denemesinden sonra, maddi imkanlarında desteğiyle starlink neredeyse aynı sistem mantığıyla semalarımızda parıl parık geziyor.

Dolayısıyla talebin arzdan ciddi anlamda yüksek olduğu bir ortamda bir de kullanıcı bilinci genel anlamda yeterli olmadığı için bizim bilmemizde genel itibariyle bir anlam ifade etmiyor gibi geliyor. O yüzden mevcut altyapı ve koşullarda artık insan ilişkileri daha "Mantıklı" olan noktalarla çalışıyor ve imkanları neyi el veriyorsa (Ne kadar az katekulli yapıyorlarsa) onlarla çalışmayı tercih ediyorum. En azından şu anda teknik destek bileti açtığımda ISS geri dönüş telefonunda önce "Modemin ışığı yanıyor mu?" diye sormuyor. :haha1

Ömer Çolak Çevrimdışı

Ömer Çolak 

Süper Üye
17 Tem 2021
1,051
29
Hocam günaydın. :)

Açıkçası işin teknik kalitesi yönüne bakmayı uzun zamandır bıraktım. Hele ki zamanında Lease Line, ISDN Kurumsal hatlar haricinde gerçekten profesyonel bir bağlantı şeklinin olmadığını hatırladığımda ve DSL teknolojisinden sonra Gshdsl, symetric dsl (Tahmin ettiğim kadarıyla kullandığınız bağlantı.) ile bağlantı kalitesinin düşük maliyetlerle daha rahat yükselebildiğini gördükten sonra.

Zamanında baracuda firmasının başarısız "Uydudan download, telefon hattından upload" denemesinden sonra, maddi imkanlarında desteğiyle starlink neredeyse aynı sistem mantığıyla semalarımızda parıl parık geziyor.

Dolayısıyla talebin arzdan ciddi anlamda yüksek olduğu bir ortamda bir de kullanıcı bilinci genel anlamda yeterli olmadığı için bizim bilmemizde genel itibariyle bir anlam ifade etmiyor gibi geliyor. O yüzden mevcut altyapı ve koşullarda artık insan ilişkileri daha "Mantıklı" olan noktalarla çalışıyor ve imkanları neyi el veriyorsa (Ne kadar az katekulli yapıyorlarsa) onlarla çalışmayı tercih ediyorum. En azından şu anda teknik destek bileti açtığımda ISS geri dönüş telefonunda önce "Modemin ışığı yanıyor mu?" diye sormuyor. :haha1
Şu çağrı merkezindeki ön cahil ayıklama duvarını geçmesi zor olması da toplumsal bilinçlilikle ilişkili ama 😂

Ömer Çolak Çevrimdışı

Ömer Çolak 

Süper Üye
17 Tem 2021
1,051
29
Daha önceki Turkcell idi ,neler çekmiştik neler,maydonozlu köfteler, yol kalitesine önem veriryorlardır mutlaka ama ... <--- Der ve susar,ufak ufak kaçar:haha1
Santralden sonrası için geçerli zaten bu söylediğim. Santrale kadar olan yol eğer superonlineye ait değilse o kaliteyi görmek zor 😂

Ben superonline altyapısındayım tamamen. Vodafone altyapısı da var. İkisi de 2.5gbit gpon. Telekom altyapısı ise 24mbit veren dsl. Telekom altyapısından superonline alırsam kendi anlattıklarım geçersiz olur 😂

S Çevrimdışı

sorunadam 

Aktif Üye
1 May 2023
98
42
Son iki senedir Superonline çok gevşedi. Yeni yatırım yapmıyor. Çoğu yerde Superonline fiber 100mbitte takılı kaldı. Türk Telekom son zamanlarda altyapı yatırımı yaptı. 1gps ye kadar hız veriyor. Üstelik Superonline yurtdışı çıkışlarda biraz yavaş kalıyor. Ben de 10 yıllık Superonline fiber üyeliğinden sonra Türk Telekom’a geçtim. 500mps ye geçtim. Doğal olarak hız arttı ama Ping de çok düştü. Özellikle video performansı ileri ve geri kaydırmalarda çok gelişti.

Bu ara Türk Telekom Fiber favorim.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,467
Son iki senedir Superonline çok gevşedi. Yeni yatırım yapmıyor. Çoğu yerde Superonline fiber 100mbitte takılı kaldı. Türk Telekom son zamanlarda altyapı yatırımı yaptı. 1gps ye kadar hız veriyor. Üstelik Superonline yurtdışı çıkışlarda biraz yavaş kalıyor. Ben de 10 yıllık Superonline fiber üyeliğinden sonra Türk Telekom’a geçtim. 500mps ye geçtim. Doğal olarak hız arttı ama Ping de çok düştü. Özellikle video performansı ileri ve geri kaydırmalarda çok gelişti.

Süperonline işin cinliğine kaçıyor.
Ana omurgayı kendi oluşturup, geliştirmek yerine kiralamaya gidiyor.
E haliyle belirli hızlarda takılı kalması normal.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Daha önceki Turkcell idi ,neler çekmiştik neler...

Sevgili sorunadam senden alıntı yaptım ama cevabım sana değil :)
İşte sorun da burada zaten,SO arıyorum, onlar TT arıyorlar bağlantı için, bir kaç kez aradım SO yu ,onlar da benim aramam kadar TT yi aramışlar,kısaca TT yardımcı olmuyormuş,tam bir kısır döngü :) Gelen çocuklar "amca yarın başka malzeme ile geleceğim bakalım demekten usandılar ,zaten bende onlara kırmadan "bu işin malzemesi mi olurmuş çocuğum, bağlantı yok işte" dedim,sonunda beni arayanın babası da emekliymiş beni anlıyormuş da öyle sonlandırdık SO yu,üstelik geri ödeme yapmadan .Şimdi kablonetteyiz, baya oldu ,100lük bize yetiyor ayrıca full paket , o da yetiyor şimdilik 147 TL ödüyorum da bakalım ne zaman 500 TL olacak :kiskis

istanbul Çevrimdışı

istanbul

Süper Üye
7 Kas 2019
1,075
Merhaba .

Servis sağlayıcı : Turknet
VDSL altyapı desteklediği maksimum hız : 75 Mbps / 8 Mbps'e Kadar Upload
Modem : Zyxel VMG3312-B10B VDSL2 4 Port 300 Mbps Fiber Vdsl2-Adsl2+ Modem
Test : Lan port kablolu .
75 Mbps destekli hizmet verildi .
Test için 88 Mbps çıkarttırdım .
Sonuçlar .
Test fotoğrafları .
Konumuna göre işlem . ( internet / ses / video / oyun vs .
Oyun için ilğili değilim ama evde ilğili var .
Verim almam için hız düşürmem gerek diye düşünüyorum .
Modem verimi ?

Yorumlarınız .

tn.png

t.png
z.png

aa7c550a8209b5fb78.png

ct.png
cb413d553111f51da.png

Son düzenleme:
S Çevrimdışı

Swift 

Aktif Üye
26 Eyl 2018
439

Superonline FTTH altyapısında 100/20 Mbps Vodafone internet kullanıyorum. Speedtestlerde upload hızım herhangi bir serverda 38-39 Mbps çıkarken fiili durumda paket hızım olan 20'yi anca buluyor.

Ömer Çolak Çevrimdışı

Ömer Çolak 

Süper Üye
17 Tem 2021
1,051
29
Superonline FTTH altyapısında 100/20 Mbps Vodafone internet kullanıyorum. Speedtestlerde upload hızım herhangi bir serverda 38-39 Mbps çıkarken fiili durumda paket hızım olan 20'yi anca buluyor.
Fiili durum da bazen yanıltabiliyor. Ben mesela Remote Desktop üzerinden hızlı yükleme yapabilmek için upload hizmetini satın aldım. Fakat 20-30 mb dosya halen 10-15 saniye sürüyor. Bunun üzerine Filezilla kurarak hallettim. Orada durum çok daha iyi.

Ekran-goruntusu-2023-10-10-153431.png

Durum da resimdeki gibi. 4GB dosya yaklaşık 5 dakika sürüyor. FTP bağlantısı tek noktadan upload ettiği, çoklu bağlantı kullanmadığı için 90Mbps upload hızı oldukça başarılı. Hız testi sitelerinde birden çok bağlantı ile test yapılıyor.

Ama RDP örneğinde verdiğim gibi o da tek noktadan upload etmesine rağmen çok düşük hızlarda yükleme yapıyor. Keza yine o da noktadan noktaya aracısız olduğu halde.

Evimde hem Vodafone hem de Superonline altyapısı var. Antalya Muratpaşa için ikisinden de bağlantı kalitesi anlamında son derece memnunum. Hizmet kalitesi olarak zaten hepsi hüsran, oradan artık bir şey beklemeyi bıraktım.

Geri
Üst Alt