Fiili durum da bazen yanıltabiliyor. Ben mesela Remote Desktop üzerinden hızlı yükleme yapabilmek için upload hizmetini satın aldım. Fakat 20-30 mb dosya halen 10-15 saniye sürüyor. Bunun üzerine Filezilla kurarak hallettim. Orada durum çok daha iyi.
Durum da resimdeki gibi. 4GB dosya yaklaşık 5 dakika sürüyor. FTP bağlantısı tek noktadan upload ettiği, çoklu bağlantı kullanmadığı için 90Mbps upload hızı oldukça başarılı. Hız testi sitelerinde birden çok bağlantı ile test yapılıyor.
Ama RDP örneğinde verdiğim gibi o da tek noktadan upload etmesine rağmen çok düşük hızlarda yükleme yapıyor. Keza yine o da noktadan noktaya aracısız olduğu halde.
Evimde hem Vodafone hem de Superonline altyapısı var. Antalya Muratpaşa için ikisinden de bağlantı kalitesi anlamında son derece memnunum. Hizmet kalitesi olarak zaten hepsi hüsran, oradan artık bir şey beklemeyi bıraktım.
Gıbırnet'in müşteri hizmetleri o kadar vahim durumda ki gerekirse 20 lira desinler hizmet almam.Gibirnet 100Mbit 120 TL iken Turknet'e neden 250 TL verirsiniz bilemem.
Gibirnet'in müşteri hizmetleri en azından vahşim de olsa var. Turknet'in müşteri hizmetleri yok. Yani ben ayrılalı bayağı oluyor. Yoktu yani.Gıbırnet'in müşteri hizmetleri o kadar vahim durumda ki gerekirse 20 lira desinler hizmet almam.
Eh idare ediyorum şimdilik. Modemin bulunduğu odada tam hız alıyorum ama uzak odalarda hız çok yavaş. Bazen bağlantı kopuyor bile. Modem tplink archer c5v. Telekomun modemi. Böyle sorunları varmış internetten baktığım kadarıyla. Modem evin ortasındaki bşr odada olsaydı sıkıntı olmayacaktı ama fiber kablosu tek odada var o da en uçta.Durumlar nasıl Netspeedte?
Evet modemin pek iyi değil gibi.Eh idare ediyorum şimdilik. Modemin bulunduğu odada tam hız alıyorum ama uzak odalarda hız çok yavaş. Bazen bağlantı kopuyor bile. Modem tplink archer c5v. Telekomun modemi. Böyle sorunları varmış internetten baktığım kadarıyla. Modem evin ortasındaki bşr odada olsaydı sıkıntı olmayacaktı ama fiber kablosu tek odada var o da en uçta.