Koro96
Süper Üye
- 24 Şub 2019
- 2,531
Evet arkadaşlar Daha Önceden de https://tavsiyeforumu.com/konu/isci-ve-emekcinin-hakkini-yiyenler-nereye-kadar.5846/ bu konuyu ben açmıştım şimdiii
sene 2017 Asgari ücret 1404 TL
Sene 2018 Asgari Ücret 1603 Tl
Sene 2019 Asgari Ücret 2020 Tl
Sene 2020 Asgari Ücret 2324 TL
Geçen hafta İşverenle Konuştum Buyrun konuşma geçmişimiz B ben P patron
B:Abi Çıkmadan söylemek istediğim bir kaç şey var
P:Tabiki Koraycım dinliyorum
B:Abi asgari ücret 2500 Tl ye dayanacak sizde zam sırası bana geldiğinde elinizi Vijdanınıza koyarak bana hakkım olan parayı vermenizi rica ediyorum.
P:Zam elbet yapacaz zaten her yıl sonunda ben gereken zammı yapıyorum.
B:Benim hakkım yeniyor ama siz benim hakkımı yiyorsunuz
P:Olmaz böyle şey ne konuştuğunu farkındamısın ben kimsenin hakkını yemem.
B:Yiyorsunuz abi Asgari yok SGK Yok Yemek yok bu maaşla siz çalışırmıydınız?
P:Ben Ayrı Sen Ayrı karıştırma
B:Öğle olsun madem
P:Bu Zamanda bu parayı kimse vermez veren varsa güle güle kimseyi zorla çalıştırmıyorum
B:Piyasayı araştırayım o Halde
P:Araştır Bulursan Helalleşir Yollarım seni
B:Araştıracam merak etmeyin
Evet arkadaşlar bu yılbaşından yaklaşık 1 hafta önceki konuşmamız sonra ben facebookta bir paylaşım yaptım oda bu paylaşıma çok fena kızdı alındı maaşına zam yaptım dedi 1200 tl şimdi ben orda hala o bahsettiğim işleri yapmaktayım bu adamı bu kadar seviyor düşünüyor kıymet veriyordum ama değmezmiş gerçekten şimdi avukatla görüştüm bana delil toplamamı söyledi delil topla haksız yere seni işten çıkarsa önce ihtar çekip uzlaşma deniycez dedi baktık vermiyor parayı mahkemeye verecez aklı başına gelsin 3.5 yıldır ben bu iş yerindeyim dedim hesap kitap yaptı 40 Bin Tl ye yakın tazminatın çıkar dedi bana koyacağın masraflarıda ona kitleriz dedi şimdi ne yapmamı tavsiye edersiniz tabi bunu yapmak riskli neden diye sorarsanız Meslekten İhraç olacak benim için yani Defteri kapatacaz çünkü referansım kötü olacak
Diğer 2 eleman SGK+Asgari Alıyor ve adam kazanıyor arkadaşlar yani ben şahidim bazen öğlen olmadan kasaya giren nakit 1000i geçmiş oluyor bazen tüm gün 1000 i bulmuyor işler ne çok kötü ne çok iyi eczaneler kazanıyor eczanelere gittiğiniz zaman pazarlık yapın korkmayın belki buradaki meslektaşlarım bana bağırıp çağırırlar ama dürüstlükten şaşmayın derim ne paylaşım yaptım onuda göstereyim size
sene 2017 Asgari ücret 1404 TL
Sene 2018 Asgari Ücret 1603 Tl
Sene 2019 Asgari Ücret 2020 Tl
Sene 2020 Asgari Ücret 2324 TL
Geçen hafta İşverenle Konuştum Buyrun konuşma geçmişimiz B ben P patron
B:Abi Çıkmadan söylemek istediğim bir kaç şey var
P:Tabiki Koraycım dinliyorum
B:Abi asgari ücret 2500 Tl ye dayanacak sizde zam sırası bana geldiğinde elinizi Vijdanınıza koyarak bana hakkım olan parayı vermenizi rica ediyorum.
P:Zam elbet yapacaz zaten her yıl sonunda ben gereken zammı yapıyorum.
B:Benim hakkım yeniyor ama siz benim hakkımı yiyorsunuz
P:Olmaz böyle şey ne konuştuğunu farkındamısın ben kimsenin hakkını yemem.
B:Yiyorsunuz abi Asgari yok SGK Yok Yemek yok bu maaşla siz çalışırmıydınız?
P:Ben Ayrı Sen Ayrı karıştırma
B:Öğle olsun madem
P:Bu Zamanda bu parayı kimse vermez veren varsa güle güle kimseyi zorla çalıştırmıyorum
B:Piyasayı araştırayım o Halde
P:Araştır Bulursan Helalleşir Yollarım seni
B:Araştıracam merak etmeyin
Evet arkadaşlar bu yılbaşından yaklaşık 1 hafta önceki konuşmamız sonra ben facebookta bir paylaşım yaptım oda bu paylaşıma çok fena kızdı alındı maaşına zam yaptım dedi 1200 tl şimdi ben orda hala o bahsettiğim işleri yapmaktayım bu adamı bu kadar seviyor düşünüyor kıymet veriyordum ama değmezmiş gerçekten şimdi avukatla görüştüm bana delil toplamamı söyledi delil topla haksız yere seni işten çıkarsa önce ihtar çekip uzlaşma deniycez dedi baktık vermiyor parayı mahkemeye verecez aklı başına gelsin 3.5 yıldır ben bu iş yerindeyim dedim hesap kitap yaptı 40 Bin Tl ye yakın tazminatın çıkar dedi bana koyacağın masraflarıda ona kitleriz dedi şimdi ne yapmamı tavsiye edersiniz tabi bunu yapmak riskli neden diye sorarsanız Meslekten İhraç olacak benim için yani Defteri kapatacaz çünkü referansım kötü olacak
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Diğer 2 eleman SGK+Asgari Alıyor ve adam kazanıyor arkadaşlar yani ben şahidim bazen öğlen olmadan kasaya giren nakit 1000i geçmiş oluyor bazen tüm gün 1000 i bulmuyor işler ne çok kötü ne çok iyi eczaneler kazanıyor eczanelere gittiğiniz zaman pazarlık yapın korkmayın belki buradaki meslektaşlarım bana bağırıp çağırırlar ama dürüstlükten şaşmayın derim ne paylaşım yaptım onuda göstereyim size
Son düzenleme: