GSM Operatörlerinin Fırsatları ve Tarifeler

N Çevrimdışı

NBKpro 

Aktif Üye
15 May 2021
191
İstifam öncesi bu telefon denen lanet şey yüzünden stresten oturup ağladığımı bilirim ve o döknem kendi kendime bir hayal kurup dedim ki ''Lanet olsun, telefon olmayan bir dağ hayatı kuracağım kendime''

Dağ dedik olmadı, yamacındayız, Telefonsuz dedik olmadı ama yine de keyfime göre kullanıyorum artık, kimseye neden açtım açmadım hesabı vermiyorum, keyif benim telefon benim ister açarım ister açmam hesabı. Ne kadar şirket banka firma vs numarası varsa hepsi engellidir bende o derece nefret etmişim ancak sizin de belirttiğiniz üzere sosyal iletişim de hep oradan. Mecburen kullanmaya devam ediyoruz.

Keyfi kullanmak çok güzel ama, ben telefonumu gece yatarken uçuş moduna alırım, bazen uçuz modundan çıkarmadığımı ertesi gün 11 12 de falan hatırlıyorum :kiskis
Yanlış okumuşum, seçtiğiniz tarife Simple tarifesi değil normal faturalıymış. Bu paylaştığım operatör fiyat listesinin 2019-2020 hali vardı ama Micro SD kartta depoluyordum. E malum ufacık kart olunca yok olmuş evin altını üstüne getirdim yok.
 
N Çevrimdışı

NBKpro 

Aktif Üye
15 May 2021
191
Turkcell'den bir kampanya gördüm. Fiyatları piyasa şartlarına göre uygun geldi. Faturalı. Listede yazan fiyatlar 12 ay boyunca geçerli sabit fiyat. (3 ay geçerli değil) Taahhütü az kalan veya yeni tarife bakanlara duyurulur. Sadece numara taşıma veya yeni hat alımıyla geçerli, son gün 31 aralık. Gördüm duyurmak istedim. Son 1 ay kalan taahhütümü yakıp geçsem mi karar veremedim. Neyse yılbaşından sonrasına zamlı tarifeler gelsin o zaman bakayım ben kendime :)

turkcl31araason.png
 
N Çevrimdışı

NBKpro 

Aktif Üye
15 May 2021
191
Vodafone'da Red20 tarifesinde indirime gitmiş. Geçen hafta paylaştığım listede 3 ay 79 tl, 9 ay 99 tl olan tarifeyi 12 ay boyunca 69 TL'den satışa sunmuşlar. Muhtemelen bu da yıl sonuna kadar geçerli.
Tarife içeriğinde sınırsız whatsapp ve facebook messenger var. Fakat Vodafone'lularla sınırsız konuşmayla ilgili bir detay yazmıyor, kaldırmışlar galiba.
red20kmpny.png
 
N Çevrimdışı

NBKpro 

Aktif Üye
15 May 2021
191
Tam da bahsettiğim gibi oldu. 31 Aralık son yazanlar 1 Ocak'ta kapandı. Sonra 10 gün kadar yine eskisine yakın fiyatlardan sattılar. Şimdi "Laaps" diye yükseltmişler fiyatları. "Dur bakalım ne olacak" diye ben de 1 aylık faturayı yakıp geçmedim o fiyatlarla. Şimdi zamlı hallerine bakıyorum böyle. İlk mesajdaki tabloyu güncelledim eski listeyi de link olarak bıraktım. .xls formatında excel dosyası halini de paylaşacaktım fakat siteye dosya nasıl yükleniyor bulamadım, reklamlı indirme sitelerine de atmak istemedim. Drive linki olarak ekleyebilirim. 2022 Ocak ayında yani tam 1 ay öncesine ait liste de vardı elimde.

Yeni fiyatlar 6 ay kadar gider diye düşünüyorum. Bu listeye teknosacell, vestelcell, netgsm'i eklemedim hatta Turkcell ile Telekomun o kadar paketi var ki, genelde benzer olanlardan en düşük fiyatlı olanı ekledim. Çoğu yeni müşteriye olanlar. Çünkü mevcut müşteriye daha pahalıya veriyorlar o yüzden en iyisi hangisinde taahhütün bitiyorsa diğerlerine bakmak, her yıl sirkülasyon böyle devam eder. Ayrıca +X GB sosyal medya diye belirttikleri paketlerin içeriğine de bakmak gerekiyor. Aynı operatörün bir paketinde sosyal medya adı altında Youtube Twitter Facebook Instagram verirken, diğer paketinde sosyal medya içeriğinde sadece Facebook Twitter yazmış. Ben şahsen ikisini de ayda yılda bir kullanıyorum, toplasan 1 gb bile etmez bunlardan 10 GB versen ne olur. Bana Youtube ve Instagram lazım.

12.01.2023 GÜNCEL LİSTE
OC23LISTE68752bf48b065985.png



Eskiden bakınca faturasız paketler daha ucuzdu 5 yıl kadar öne, şimdi tam tersi 12 ay taahhüte bağlamak için midir nedir faturalılar daha uygun geliyor. Hatta faturasızları faturalıya ikna edemedikleri için Turkcell-Rahat, Vodafone-Simple, TT-Fiks şeklinde paketler çıkardılar. Zaten bunlardan ilk çıkanı rahat, onda da çıktığından beri değişimler var. İlk başta Rahat'ta kullan-öde vardı yanlış hatırlamıyorsam, ayrıca bunlar "Faturalı" olarak geçen paketlerdi. Rahat paketlerinde 12 ay kalma sözü koyup her ay farklı paket seçebilme ve sadece kullandığın ay kullandığın kadar ödeme şeklinde yapacaklardı, tutmadı. Şimdi üçünde de (rahat,simple,fiks) Ön Ödemeli TL Bakiye sistemi kaldırılıp direkt olarak kredi kartı otomatik ödeme talimatıyla ücret kesilip paket içeriği yüklenmesiyle oluyor. Bunlarda biraz daha kısıtlı imkanlar, örneğin 444'lü numara aramaları, 118'li numara aramaları, 4 haneli SMS numaralarına mesaj atma gibi özellikler yok. Bitince ek paket almazsan ilave ücret yok. Duruyor, aşım diye bir şey yok yani. E madem öyle, şu aşımsız durma özelliğini niye faturalıya parayla satıyorsun. Ya da bu faturasız düşmanlığı neden ? Ön ödemeli sistemi neden kaldırmak istesinler ki ? Bana kalsa direkt TL de değil "kontörlü" sistem derim. Tam bu devre göre aslında. Atıyorum hem 100 kontörü 12 TL'den 15 TL'ye çıkarıyorsun, hem de paket yoksa aramanın dk'sını 2 kontörden 3 kontöre, çifte zam, günümüz koşullarına gider. Şimdi "Ben 444'lü numara aramam, 4 haneli numaraya SMS atmam zaten" demeyin. Bunlarda atıyorum Turkcell 2222, Vodafone 7000 gibi numaralara da SMS atamıyorsunuz. Sadece mobil uygulama üzerinden bir şeyler yapmanız lazım. Büyük marketlerden birinin indirim kampanyasına katılmak için KAZAN yazıp 9999 gibi bir numaraya SMS atmanız gerek, ama yapamıyorsunuz. Evde çamaşır makinesi bozulmuş üstünde çağrı merkezi numarası var 444, arayamıyorsunuz. Sadece bunlar değil kiminin hiç kullanmayıp kiminin kullandığı bir sürü özellik kısıtlı kapalı. Bu yüzden tarife/paket seçerken içeriğini iyice anlamak gerekiyor. Sosyal Medya adı altında verilen içeriklerde olduğu gibi.
 
Son düzenleme:
Apollon07 Çevrimdışı

Apollon07 

Aktif Üye
24 Eki 2017
203
Selamlar turkcell faturalı hat kullanıyorum tahahütüm 24 ekimde bitiyor fatura kesimde 25 ekim numarayı taşımak istiyorum başka operatöre ceza yermiyim yemezmiyim kaç gün kala taşıma yapmalıyım
 
istanbul Çevrimdışı

istanbul

Süper Üye
7 Kas 2019
1,059
Selamlar turkcell faturalı hat kullanıyorum tahahütüm 24 ekimde bitiyor fatura kesimde 25 ekim numarayı taşımak istiyorum başka operatöre ceza yermiyim yemezmiyim kaç gün kala taşıma yapmalıyım

Konunun uzmanlarından bilğiler almanız .

Eskiden taahhüdün süresi dolmadan bir gün öncesi telefon edildiğinde yeni paket geçiş teklifini kabul etmiştim .
Faturalı hattımda aynı gsm firması ile paket geçişinde iki kere faturalandırma ( bir gün için bir aylık fatura bedeli ) yaşamıştım .
Aynı gün paket geçişi olsa sorun olmayacaktı .
Şimdi ön talep alınıp paket yenileme yapılıyor diye biliyorum . ( taahhüdün süresi bittiğinde yeni taahhüt başlıyor )
Davalık oluyorduk şikayet ikinci faturalandırmayı zorlama ile durdurmuştum .

Konumuza gelirsek
Taşıma işlemi günü süresince bir fatura daha çıkabilir .
Tam bilğim yok hesaplaması günlük mü ? aylık mı ?

Benim düşüncem .
Sormanız faturasız hat taşıma ve diğer firmanın şartların durumları .
Riske girmemek için önce faturasız hat karta çevirip .
Sonra hat taşıma işlemi tekrar diğer gsm firması faturalıya geçiş
Bana göre daha mantıklı geliyor .
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri
Üst Alt