yazdığınız sikayetleri okunca direk aklıma yağ seviyesi geldi. Muhtemelen yağ sevisi yanlış normalden daha az yağ konulmuş sizin şanzıman yanılmıyorsan 6t30 daha öncesinde hiç yağ değişimine denk gelmedim fakat 6t40 ve 6t45 aynı yapı tasarım. Tahminim 4,6 - 4,7lt civarında yağ alır. yağın Dexron 6 olacağını söylememe gerek yok.Merhabalar, forumda yeniyim sorunumu araştırırken konuya rastladım. Sizlere de danışmak istedim.
Astra J 2012 1.4T kullanıcısıyım. Şanzımanda 3-5-R de vuruntu vardı beni çok rahatsız etmese de satışta problem olduğu için onarımına yöneldim. Bir şanzıman özel servisinde hiç de memnun kalmadığım bir hizmetle (kısa geçiyorum) selenoid grubu, kart, filtre vesaire değişti. Aracı teslim aldım tabi adaptasyon süreci var sarsıntılı olması normal dediler. Bir gün sonra U0101 iletişim arızası verdi. Ve hiçbir iyileşme olmadı her viteste vuruntu yapar hale geldi. Geri götürdüm tekrar düzelttiklerini söylediler. Evet arıza vermiyordu ama şanzımanın çalışma karakteri çok değişik geldi. Yani sanki scooter kullanıyorum gibi gaza basınca 3000 devire gelmeden dalgalı devir takılıyor bağırıyor, devir hız orantılı değil, önceden böyle değildi. 1000-1500 devir itibariyle devir ve hız lineer orantılı devam ediyordu. Tam 3000 e geldiğinde tork konvertörü kilitliyor anlaşılan ki devir çok az düşüp 3000 sonrası hızla beraber lineer yükseliyor. Önceden kilitleme anını hissetmezdim bile.
Vites kolundan manuele aldığımda eskisi gibi çalışıyor 3000 e kadar beklemeden kilitliyor ama otomatiğe aldığımda 3000 altında dalgalı. Ayrıca spor moda alınca şanzımanda hiç bir değişiklik olmuyor. Çok muhtemel uyumsuz bir yazılım yüklendi.
Ayrıca yağ sıcaklığı 50 dereceyi geçmeden her viteste vuruntu yapıyor. Ama 50 dereceden sonrası gayet pürüzsüz çalışsada 3000 altı bağırma her zaman var.
Artık o servise gitmeyeceğim. Kaş yapalım derken gözden olduk. Başka bir ustayla görüştüm önce yeniden adaptasyon yaptık şu am test ediyorum daha sonra güncel yazılım yükleyip test edeceğiz.
Tabi bu esnada ben yoruldum artık ve sıfır şanzıman bakıyorum, ancak onuda bulamıyorum.
Sorun hakkındaki tavsiyelerinize açığım, ayrıca sıfır şanzımana nasıl ulaşabilirim fiyata göre değerlendirmek istiyorum.
Ben değişimi şu sekilde yapıyorum alttan komple boşaltıp 5lt yağ direk ekliyorum dışarı çıkıp sert kullanmadan tüm viteslerde atmasını sağlayıp yağ ısındıktan sonra hiç stop etmeden direk lifte alıp yağ kontrol tapasından vites P konumundayken yağ kesilene kadar akmasını bekliyorum.
daha sonra acı düz zemine çekip GM MDI cihazıyla adaptasyon sıfırlaması yapıp kullanıyorum hangi sehirdesiniz.? Adana çevresindeyse elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım
U0101 hatası coğunlukla akü kaynaklı olduğunu hatırlatmak isterim akü yeniyse o zaman sorun başka yerde aranmalı