Garantili yedek parça 10 kat fiyat

A Çevrimdışı

ataseven 

Süper Üye
24 Tem 2017
1,975
bosch çamaşır makinasının su tahliye pompası bozulmuştu servis çok para istemişti izmir çankayadan muadilini aldım makina pert olana kadar yıllarca çalıştı.yani muadilleride iş görür aynı kalite olmasına gerek yok.

B Çevrimdışı

baran5454 

Süper Üye
14 Kas 2019
559
Aslında bu tür olaylarda genelleme yapılamaz. Bazı parçalar vardır orijinali kalite olarak daha iyidir. Bunu da uzun ömür noktasinda ya da konfor ( ses, titreşim, hissiyat vb. ) noktasında çok rahat hissedersiniz. Örnek verecek olursam benim araç için baskı balata. Yan sanayi mutlaka sıkıntı çıkartır. Bazı parçalar vardır yan sanayii veya orijinal fark etmez belirli sürenin sonunda kullanıma bağlı pert olur. Bu da benim aracımda silecek su fıskiye pompası. Bazı yan sanayi denilen parçalarda vardır orjinalinden daha iyi olabilir yine benim aracımda fren balatalari. O yüzden genelleme yapmak her zaman doğru sonuca ulaştırmayabilir.

Tabi bu durum çoğu zaman servislerin orijinal adı altında aynı ürüne fahiş fiyat verdikleri gerçeğini değiştirmez. Tabi bu durum her zaman böyledir demek de değildir. Geçen servisten ev kliması için tahliye borusu aldım ve en uygun fiyatı klima LG olmasına rağmen Arçelik yetkili servisi verdi mesela. İnternette ya da yetkili servis pahalı olur diye gittiğim tamircilerden daha ucuza geldi.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,965
bosch çamaşır makinasının su tahliye pompası bozulmuştu servis çok para istemişti izmir çankayadan muadilini aldım makina pert olana kadar yıllarca çalıştı.yani muadilleride iş görür aynı kalite olmasına gerek yok.
Parça var parça var işte.
Pompa dediğimiz ürün suyu alır tahliye eder.
Aşırı mühendislik isteyen bir tarafı yok bence.

Tabi pompalar aynı olsa da debileri aynı mıdır, ürettikleri basınç aynı mıdır buna bakmak lazım.
Belki orada bile fark yaşanabilir.
Neden önemli derseniz, güçlü pompa işini daha erken bitirir, enerji tasarrufu yapmanıza sebep olabilir.
Benimkisi meraktan sadece yani.

Ama konuda geçen amortisörleri tutan parça yeterli kalitede değilse, bir süre sonra makinenin daha büyük arızalara sahip olmasına neden olabilir.
Ufacık bir parça diyip geçmemek lazım, bir şeyin fiyatını niteliği belirler.
Tabi vergi, kur farkı vs bunları hesaba katmıyorum.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,965
Tabi bu durum çoğu zaman servislerin orijinal adı altında aynı ürüne fahiş fiyat verdikleri gerçeğini değiştirmez.
Firma servisini denetlemiyorsa bu dediğiniz yaşanır.
Parçaların liste fiyatı bellidir, servisin alacağı komisyon da bellidir.
Denetimli yerde böyle olur benim bildiğim.

Özellikle arabalarda Çin malı çöp aksesuarların bu kadar rağbet gördüğü bir ülkede kaliteyi anlatamayız, işin özü bu.
Alım gücü düşük ama bahsi geçen ürünleri incelemeye almadan ne desek havada kalır.

B Çevrimdışı

baran5454 

Süper Üye
14 Kas 2019
559
Firma servisini denetlemiyorsa bu dediğiniz yaşanır.
Parçaların liste fiyatı bellidir, servisin alacağı komisyon da bellidir.
Denetimli yerde böyle olur benim bildiğim.
Dediğiniz doğru ama gerçekten böyle olmuyor maalesef ülkemizde. Ben şuana kadar kullandığım cihazlar içersinde ki buna araba da dahil. Servisten servise garanti kapsaminda olmayan onarım ve parçalar için farklı fiyatlar aldım. Ki aynı şehir içerisinde servisler de bile.

Tek fiyat gördüğüm firma general Mobile idi. Ki onlarin sitesinde dahi onarım fiyatları yazılı. Arızayı bilince kaç para vereceğinizi önceden biliyorsunuz. Tek fiyat olsa firmalar bunu çok rahat yaparlar eminim. Hemde bana göre bu müşteri memnuniyetidir.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,965
Dediğiniz doğru ama gerçekten böyle olmuyor maalesef ülkemizde. Ben şuana kadar kullandığım cihazlar içersinde ki buna araba da dahil. Servisten servise garanti kapsaminda olmayan onarım ve parçalar için farklı fiyatlar aldım. Ki aynı şehir içerisinde servisler de bile.

Tek fiyat gördüğüm firma general Mobile idi. Ki onlarin sitesinde dahi onarım fiyatları yazılı. Arızayı bilince kaç para vereceğinizi önceden biliyorsunuz. Tek fiyat olsa firmalar bunu çok rahat yaparlar eminim. Hemde bana göre bu müşteri memnuniyetidir.
Denetim ülkemizdeki en büyük eksiklik işte.
Her alanda mevcut.
Adama gelişi 100 lira diyelim, firma bunu kayıt altına almıyorsa, giden parçanın takibini yapmıyorsa servis onu 300 liraya da satabilir. :hoba1

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,965
Aklıma gelmişken telefonunu şuan kullanmıyor olsam da sevdiğim bir servis hizmeti olduğundan dolayı reklamını yapayim :)

Huawei'de aynısını yapıyordu.
Sitesine girdiğinizde tüm parça fiyatları çıkıyor karşınıza.
Sadece bir uyarı yapıyorlar, işçilik ve döviz kuru fiyat değişimine yol açabilir gibisinden. :kiskis

B Çevrimdışı

baran5454 

Süper Üye
14 Kas 2019
559
Huawei'de aynısını yapıyordu.
Sitesine girdiğinizde tüm parça fiyatları çıkıyor karşınıza.
Sadece bir uyarı yapıyorlar, işçilik ve döviz kuru fiyat değişimine yol açabilir gibisinden. :kiskis
İşte burada işçilik de dahil güzel tarafı orası. Farkli şehirlerde ekran, batarya, yan tuş değisimi yaptırdım sitede ne yazıyorsa hep onu talep ettiler

Geri
Üst Alt