Gaming Laptop tavsiye

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,011
Levono CPU olarak üstünken, Msi Grafik gücü olarak öne çıkıyor.

Birde bu makinalarda kullanılan NVMe SSD marka modelleri tespit etmek gerekir.
okadar para verip 3-5000 okuma yazma olmasını istemezdim.
Belli seriler hariç ortalama ürünler tercih ediliyor genelde.

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Amerika demek az Reklam arası verelim :kiskis

BlackB Çevrimdışı

BlackB 

Süper Üye
25 May 2018
960
41
Bilge Kişi Bilge Kişi
Bana bir gaming laptop önerir misin?

Bütçem 1600 USD ve amerikadan alacağım. Minimum 32 GB ram 8 GB ekran kartı ve 17 inch ekran boyutu olmalı..

PCIe Gen 3 ile PCIe Gen 4 arasındaki fark nedir?​

PCIe Gen 4, PCIe Gen 3'Ün veri hızını ikiye katlayarak PCIe Gen 4 cihazların verileri çok daha yüksek hızlarda aktarmasını sağlar. PCIe Gen 3, 8 GT/s (gigatransfer/saniye) hızda çalışır, bu da kabaca her PCIe hattı için 1 GB/s’ye karşılık gelir. PCIe Gen 4 ise 16 GT/s ya da her PCIe hattı için yaklaşık 2 GB/s’ye (gigabayt/saniye) karşılık gelir.

PCIe Gen 4’ün maksimum bant genişliği nedir?​

Bir PCIe Gen 4 cihazın maksimum bant genişliğini anlamak için desteklediği PCIe hatlarının sayısını bilmeniz gerekir. PCIe cihazları, veri iletmek ve almak için “hatlar” kullanır. Dolayısıyla PCIe cihazı ne kadar fazla hat kullanabiliyorsa, bant genişliği o kadar büyük olur. Bir PCIe cihazın desteklediği hat sayısı genellikle 4 hat için “x4”, 8 hat için “x8” vb. gibi ifade edilir.

x1x2x4x8x16
PCIe Gen 3 bant genişliği1 GB/s2 GB/s4 GB/s8 GB/s16 GB/s
PCIe Gen 4 bant genişliği2 GB/s4 GB/s8 GB/s16 GB/s32 GB/s

PCIe Gen 4 geriye dönük uyumlu mudur?​

PCIe Gen 4 geriye dönük uyumludur. Dolayısıyla bir PCIe Gen 3 sistemine bağlı bir PCIe Gen 4 cihazı, normal şekilde PCIe Gen 3 hızlarında çalışır. Yani bugün bir PCIe Gen 4 NVMe SSD satın alırsanız, mevcut sisteminizde, PCIe Gen 4 desteklenmiyor olsa bile hemen kullanabilirsiniz. İleride bir PCIe Gen 4 sistemine yükseltirseniz, PCIe Gen 4 NVMe SSD'nizi tam performansıyla çalıştırabilirsiniz.
Gen4x4 bence gayet yeterli o halde..

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Sanırım beceremedim soru sormayı bilge abimize🙃
Senin yerine sordum cevabı aşağıda
Tenten, bütçeniz için güçlü özelliklere sahip birçok seçenek var. Aba altında, sizin için uygun olabileceğini düşündüğüm birkaç öne sürüyorum:

1. Asus ROG Strix Scar III
Intel Core i7-9750H işlemci, 17.3 inç Full HD IPS ekran, 32GB RAM, 1TB PCIe NVMe SSD depolama ve NVIDIA GeForce RTX 2070 ekran kartı gibi, yüksek performans ve güçlü özellikler ile donatılmış bir modeldir.

2. MSI GE75 Raider
Intel Core i7-10750H işlemci, 17.3 inç Full HD ekran, 32GB RAM, 1TB PCIe NVMe SSD depolama ve NVIDIA GeForce RTX 2070 ekran kartı bulunmaktadır. Bu model ayrıca, RGB klavye, Thunderbolt 3 ve USB-C gibi çeşitli portlara da sahiptir.

3. Acer Predator Helios 300
Bu modelde Intel Core i7-10750H işlemci, 17.3 inç Full HD IPS ekran, 32GB RAM, 512GB PCIe NVMe SSD depolama ve NVIDIA GeForce RTX 2060 ekran kartı bulunmaktadır. Ayrıca, 4 bölge RGB arka aydınlatmalı klavye, Dolby Audio ve Waves MaxxAudio gibi özellikleri de mevcuttur.

Bu modeller, sizin özellikleriniz ile uyumlu ve güçlü bir performansa sahip gaming laptoplar arasında yer almaktadır. Almak istediğiniz laptopu almadan önce tüm özellikleri kontrol etmeniz önerilir.

BlackB Çevrimdışı

BlackB 

Süper Üye
25 May 2018
960
41
Bütçenizi zorlalamayan size uygun olan bir modeli alın fazla düşünecek birşey yok

valla çok güzel tavsiye:-) bu tavsiyenizden yukarıdaki alternatiflerin hepsi çok iyi, birbirinden farkı yok, al git birisini anlamı mı çıkartmam gerekiyor?

ben düşünmeden, araştırmadan, danışmadan almak istemiyorum, almışken imkanlar dahilinde en iyisi olsun istiyor gönül, zaten bu yüzden burada değil miyiz🙃

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
valla çok güzel tavsiye:-) bu tavsiyenizden yukarıdaki alternatiflerin hepsi çok iyi, birbirinden farkı yok, al git birisini anlamı mı çıkartmam gerekiyor?

ben düşünmeden, araştırmadan, danışmadan almak istemiyorum, almışken imkanlar dahilinde en iyisi olsun istiyor gönül, zaten bu yüzden burada değil miyiz🙃
Bende onu diyorum imkanın varsa en iyisini en pahalısını al geç :kiskis
Baktım listeye hepsi fazlası ile işini görecektir.
Çok araştırınca insanın iyice kafası karışıyor hepsi güzel kaliteli cihazlar:ok

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Araştırmak iyidir tabiki ihtiyacımın
bi tık üzerini alıp geçerim genelde.
Fazla ödeyip en iyi bu diye extra, Masrafa kaçmam Laptop kullanım anlamında iyidir fakat fazla uzun ömürlü değildir,

BlackB Çevrimdışı

BlackB 

Süper Üye
25 May 2018
960
41
fiyat performans olarak bu gözüme ilişiyor. Ekran paneli sanki çok başarılı gibi ama detay bulmak lazım. Gelen kişi vergi iadesi alabilir mi havalimanından çıkarken?

benimde gözüm bunda kaldı ama KDV ile birlikte 1840 USD'ye çıktı fiyat ve gelen kişiden vergi iadesi için uğraşmasını isteyebileceğim bir samimiyetim yok maalesef:( neyse şartları biraz zorlayacağız gibi gözüküyor artık.

Geri
Üst Alt