M
muallim1616
Aktif Üye
- 25 Eyl 2018
- 71
- 43
Bu sistemler ile bankaların "neticede" farkı nedir? demişsin zaten cevaplamıştım ama yine cevaplayayım...ARADAKİ FARK BRİNDE FAİZ VAR,DİĞERİNDE YOK... ben öyle anlıyorum...organizasyon ücreti ne dersen? orada çalışan kişilerin sigorta ve maaşalrı yatıyormuş..Ben de fazla bilmiyorum ama inşaALLAH gerek kalmaz..size de bize de.. az olsun,helalinden olsun,kira olsun gerekirse ama huzur olsun,hayırlı geçim olsun bence...Sistemin işleyişini emek vererek anlatmışsın hocam teşekkürler fakat; benim sorduğum soru o değildi...
Bu sistemler ile bankaların "neticede" farkı nedir?
Birisi evi alıp bana satıyor para kazanıyor, diğeri parayı alıp satıyor ve para kazanıyor... Neticede ben ev alıyorum birileri para kazanıyor... Ayrıca; bankaya da, bu sisteme de ben gidip müracaat ediyorum, ben ev almak istiyorum ama durumum müsait değil diye... Kimse bana zorla ev de satmıyor, para da vermiyor...
Ayrıca; bu sistem ile kirada oturan düşük gelirli birisinin ev alma ihtimali çok zayıf, ama bankaya müracaat ettiğinde aynı ay içerisinde kiradan kurtulup, kendi evinde oturarak borç ödemeye başlama ihtimali çok yüksek...