K
kaya.cihat92
Aktif Üye
- 6 Kas 2017
- 555
Evet arkadaslar varmi tecrübesi olan
Sota,Eminevim tarzı yerler faiz olmuyor diyor hocalar,çünkü para işin içine girmiyor,evi satıyor adamlar,evi 150 bine almış sana 180 bine satıyor ve taksitle ödemek gibi..ama banka direk para veriyor ve bunun adı faiz..Allah korusun,o faizli evde huzur bereket olmas...
Sistemin işleyişini emek vererek anlatmışsın hocam teşekkürler fakat; benim sorduğum soru o değildi...Domestos, haram değil ama uygun da değil diyorlar..Bankalara nazaran daha insaflılar..Ben şey gibi düşünüyorum,esnafım ve ürünü 100 bine almışım 108 bine sana satıyorum...ev,araba onların zaten,ipotekli,sen ev buluyorsun 100 binlik,108 bine ödemelerin bittiğinde ev senin oluyor ve organizasyon ücreti adı altında bir hizmet parası alıyorlar.Kura sistemi var,peşinatlı sistem,vade ortası ev teslim sistemi vb tarzda hizmet veriyorlar..Ama aklıma takılan çekiliş sistemine giren kişi ilk ayda da ev çıkabilir son ayda da.. diyelim 24. ayda ev aldı.. 2 sene önceki ev fiyatı ile 2 sene fark eder..Nasıl oluyor anlamış,müracaat etmiş değilim..Ne tavsiye ederim,ne de karşı dururum.. iyi akşamlar