Fuzulev eminevim gibi sirketlerden ev almak

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,767
Bana mantiksiz gelen bir sistemdir
Yaklasik %50 faiz odeyip ustune cekilisle siranin sana gelmesini beklemelisin.

Ayni faizle gider bankadan alir hemen evime gecerim ki zaten oyle yaptim.
Taksitleri oderkende evim degerlenmeye devam eder

Eminevimde 100 kisilik cekiliste Son kisi olursan vay haline 100. Ayda teslim alacagin paraya
%50 hibe veriyorlar ama 8yilda alacagin eve % kac biner orasida ayri bir muamma.

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
Bu sistem, dar bütçe ile ev alacaklara uygun değil zaten... Kira öderken, evin taksitini ödeyebilecekler için değil yani... Kim için uygun?? Hem kirasını ödeyip, hem de ev taksitine bütçesi olanlara uygun. Geliri iyi olup, kendi evinde oturanlar için uygun. Çift maaş giren evler için uygun...

Ama; tek maaş ile standart hayatı zor yaşayanlar için kesinlikle uygun değil.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,767
2. Evi alacak olursam gene tercih edecegim bir sistem degil.

2 yil once
Isyerinden arkadasim eminevime girdi 130bin tl vade 100kisi
Bende bankadan kredi cektim 217bintl
Vade 72 ay
Evimi 260bine kelepir olarak aldim
Ust katim suan 340bin istiyor
2 yilda evim odeyecegim faiz farkını
Degeriyle kapatti

arkadasim 5-6 ay once paraya sikisti taksit miktarini dusurdu
Alacagi toplu parada dustu sisteme gore
Sansina 2 ay sonra kurada adi cikti.
80-85bintl gibi para verildi
verilen parayla ev vss alinamaz
Zaten 130bine alacagi evler 2 yilda
150-160bine dayandı
Tum emegi heba oldu.
Sistem belli akari kokari yok ama bana gore mantikli degil.

A Çevrimdışı

A.Bozoğlu 

Süper Üye
25 Eki 2017
625
Uzun süre eminevim'e katılıp katılmama konusunda kararsızlık yaşamış biri olarak kesinlikle emin evim vs. yerlerden uzak durun. Sn. sotanın'da belirttiği gibi emlak piyasası sürekli değişiyor ve eminevim vs. tarza yerlerde fiyat sabit olmasına karşın çekiliş ve sıra muhabbeti var ve katıldığınız tarihte girdiğiniz rakam x bölgedeki beğendiğiniz bir konuta sahip olamayabilirsiniz! kurada size sıra gelene kadar beğendiğiniz evin fiyatı değişebilir ve katıldığınız tarihteki rakama başka bölgelerde ev aramak zorunda kalırsınız oda bu şartlarda zor. banka faiz yüksek olsada daha avantajlı en azından beğendiğiniz evi hemen alıyorsunuz ve zaman içinde aradaki fark kayboluyor.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,767
K kaya.cihat92, emin evimdede faiz sistemi isliyor
Olayi soyle aciklayayim
100kisilik kuraya katildiniz
1. Kisi ciktiginiz kurada
100bin talep ettiniz

Toplam odemeniz gereken para 144.900tl
7900tl organizasyon ücreti.

100bin alip 100bin odeme yok oyle dava
Oyle olsa sistem calismaz.

M Çevrimdışı

memrekaya

Yeni Üye
13 Haz 2018
26
30
Sistem zaten kar ettiren bir sistem değil,dar gelirli ve faizden uzak durmak isteyen kişiler için geliştirilmiş bir sistem

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,767
hocam cekılen tutarın %50 kadar fazla odeme yapılıyor toplamda. bu fark faız olmuyor mu.

M Çevrimdışı

muallim1616

Aktif Üye
25 Eyl 2018
71
43
Sota Sota,Eminevim tarzı yerler faiz olmuyor diyor hocalar,çünkü para işin içine girmiyor,evi satıyor adamlar,evi 150 bine almış sana 180 bine satıyor ve taksitle ödemek gibi..ama banka direk para veriyor ve bunun adı faiz..Allah korusun,o faizli evde huzur bereket olmas...

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
Sota Sota,Eminevim tarzı yerler faiz olmuyor diyor hocalar,çünkü para işin içine girmiyor,evi satıyor adamlar,evi 150 bine almış sana 180 bine satıyor ve taksitle ödemek gibi..ama banka direk para veriyor ve bunun adı faiz..Allah korusun,o faizli evde huzur bereket olmas...

Bu gibi organizasyonlar sadece hayır hasenat yapmak için mi bu işi yapıyorlar? Senden organizasyon parası almıyorlar mı? Alıyorlarsa bu paranın faizden farkı nedir? Yanlış anlaşılmasın, ben kesinlikle bankaların yaptığı normal demiyorum ama organizasyon şirketlerinin, bankalar ile "neticede" farkı nedir?

M Çevrimdışı

muallim1616

Aktif Üye
25 Eyl 2018
71
43
Domestos Domestos, haram değil ama uygun da değil diyorlar..Bankalara nazaran daha insaflılar..Ben şey gibi düşünüyorum,esnafım ve ürünü 100 bine almışım 108 bine sana satıyorum...ev,araba onların zaten,ipotekli,sen ev buluyorsun 100 binlik,108 bine ödemelerin bittiğinde ev senin oluyor ve organizasyon ücreti adı altında bir hizmet parası alıyorlar.Kura sistemi var,peşinatlı sistem,vade ortası ev teslim sistemi vb tarzda hizmet veriyorlar..Ama aklıma takılan çekiliş sistemine giren kişi ilk ayda da ev çıkabilir son ayda da.. diyelim 24. ayda ev aldı.. 2 sene önceki ev fiyatı ile 2 sene fark eder..Nasıl oluyor anlamış,müracaat etmiş değilim..Ne tavsiye ederim,ne de karşı dururum.. iyi akşamlar

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
Domestos Domestos, haram değil ama uygun da değil diyorlar..Bankalara nazaran daha insaflılar..Ben şey gibi düşünüyorum,esnafım ve ürünü 100 bine almışım 108 bine sana satıyorum...ev,araba onların zaten,ipotekli,sen ev buluyorsun 100 binlik,108 bine ödemelerin bittiğinde ev senin oluyor ve organizasyon ücreti adı altında bir hizmet parası alıyorlar.Kura sistemi var,peşinatlı sistem,vade ortası ev teslim sistemi vb tarzda hizmet veriyorlar..Ama aklıma takılan çekiliş sistemine giren kişi ilk ayda da ev çıkabilir son ayda da.. diyelim 24. ayda ev aldı.. 2 sene önceki ev fiyatı ile 2 sene fark eder..Nasıl oluyor anlamış,müracaat etmiş değilim..Ne tavsiye ederim,ne de karşı dururum.. iyi akşamlar
Sistemin işleyişini emek vererek anlatmışsın hocam teşekkürler fakat; benim sorduğum soru o değildi... :hmm

Bu sistemler ile bankaların "neticede" farkı nedir?

Birisi evi alıp bana satıyor para kazanıyor, diğeri parayı alıp satıyor ve para kazanıyor... Neticede ben ev alıyorum birileri para kazanıyor... Ayrıca; bankaya da, bu sisteme de ben gidip müracaat ediyorum, ben ev almak istiyorum ama durumum müsait değil diye... Kimse bana zorla ev de satmıyor, para da vermiyor...

Ayrıca; bu sistem ile kirada oturan düşük gelirli birisinin ev alma ihtimali çok zayıf, ama bankaya müracaat ettiğinde aynı ay içerisinde kiradan kurtulup, kendi evinde oturarak borç ödemeye başlama ihtimali çok yüksek... :ok

Geri
Üst Alt