Finlux FXAC 12 A+ klima hakkında

A Çevrimdışı

alptugay

Aktif Üye
7 Nis 2018
62
34
Adem Helvacı Ado hocam bugün servis geldi kurulumu yaptı. Kurulum duvar delme vs işlemleri biraz zahmetli oldı çnkü delinen duvarın içinde balkon giderinin pimaş boruları geçiyordu. Borunun kenarından köşesinden geçerek kurabildik. Fotoğrafları ekliyorum. Yalnız şöyle bir sorun oldu. Bi yarım saat kadar turbo modda çalıştırdıktan sonra klimayı saat 16.30a doğru evden çıktm çıkarken de klimayı eko mode 23 dereceye alıp çıktım. Az önce gece 12 gibi eve geldiğimde klima durmuştu ve er07 kodu gözüküyordu ekranda. Klimayı kumandasından kapatıp tekrar turbo modda açtım şuan çalışıyor. Bu neden olmuş olabilir?

screenshot_20180506-000500-png.png

screenshot_20180506-000504-png.png

screenshot_20180506-000455-png.png

A Çevrimdışı

alptugay

Aktif Üye
7 Nis 2018
62
34
Çok ilginç şimdi aynı hatayı yeniden verdi ben de müşteri hizmetlerini arayıp arıza kaydı oluşturdum bakalım ne olacak. Dakika bir gol bir :(

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Çok ilginç şimdi aynı hatayı yeniden verdi ben de müşteri hizmetlerini arayıp arıza kaydı oluşturdum bakalım ne olacak. Dakika bir gol bir :(
Selamlar kardeşim, ER 07 yerli üretim inverter klimalarda gaz kaçağı anlamına gelir ki muhtemelen rekorları tam sıkmadılar ise bundan kaynaklanabilir. Yine de net teşhis arkadaşlar geldiğinde ortaya çıkar.

Ayrıca açtıkları o deliği alçı ile kapatmaları gerekir rica etsem müşteri hizmetlerini arayıp alçı da talep ettiğinizi iletirisminiz.

Bunun haricinde günahlarını almayayım yine de iyi takmışlar çocuklar.

Şu an açtığınızda o dış ünitedeki ince olan boruda soğutma hissedebiliyormusunuz kontrol edermisiniz lütfen.

Bu arada, vakum yapmışlarmıydı?

A Çevrimdışı

alptugay

Aktif Üye
7 Nis 2018
62
34
Vakum yapmadılar hocam. Ben söyledim ama birşeyler dediler tam anlamadım açıkçası yapmadılar yani. Dış üniteye sağ alttan bağlanan borular soğuk. Kalın çok daha soğuk ince olan da daha az olmakla beraber soğuk. Kalın olan ince ince karlanmış bile ince olan da iste yoğuşmadan kaynaklı muhtemelen su damlacıkları var bağlantı kısmında.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Vakum yapmadılar hocam. Ben söyledim ama birşeyler dediler tam anlamadım açıkçası yapmadılar yani. Dış üniteye sağ alttan bağlanan borular soğuk. Kalın çok daha soğuk ince olan da daha az olmakla beraber soğuk. Kalın olan ince ince karlanmış bile ince olan da iste yoğuşmadan kaynaklı muhtemelen su damlacıkları var bağlantı kısmında.

Karlama olmamalı zaten sistem onu algılıyor demek ki, gaz dengesi bozuk olursa basınç dengesi de bozuk olur, sistem basınç dengesini algılar hata kodu da buna işaret eder sistemi kapatır.

Vakumsuz klima montajı olmaz. MH den yaşadığınız bu aksaklıklara istinaden değişim de talep edebilirsiniz (Dış ünite değişsin, yeni gelen vakumsuz ASLA monte edilmesin, Eksik bıraktıkları alçı işini de tamamlasınlar.

Tabi en önemlisi ise kaçağın sebebini bulsunlar.

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,294
O klimayı kapalı balkonun içine mi montajlamışlar ? Bence rezalet bir montaj olmuş , alçı yapılmamış , balkona yere koyup gitmişler , bari yukarıya monte etselermişte o uzun klima borusu görüntü kirliliği yapmazmış. O klima çalışırken yanlışlıkla o balkondaki masaya oturmayın zira kurdeşen dökersiniz.

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,294
Al işte vakumlamada yapmamışlar , yaptıkları montajdan belliydi zaten , kesin vakumlamada yapmamıştır bunlar dedim. Kesin abi bunlar fabrika çıkışlı vakumlamaya gerek yok demişlerdir. Bence klimayı iade edin parasınıda alın , klima tercihide yanlış.

A Çevrimdışı

alptugay

Aktif Üye
7 Nis 2018
62
34
Adem Helvacı Ado hocam dış ünitenin değişmesi gerekir mi ki? Vakum işini de işte vestel böyle yapılmasını söylüyor prosedürde vakumlama yok gibi bir şeyler söylediler sanıyorum ki o yüzden yapmadılar. Dış ünitenin değişmesini gerektirecek bir durum var mı şuan?

The_SreT The_SreT klima site kuralları gereği bir tek oraya monte edilebiliyor dışarı takılması yasak. Yere konulmasını da ben istedim zira ileride o duvara tv takacağım hemen üstünde klima ünitesi olsun istemedim.

Alçı olayını da biz yapmıyoruz filan dediler ben de üstelemedim. Zaten rengi filan tutmayacak diye. Belki şeffaf silikonla doldururum diye düşündüm.

Şimdi ben o dış ünitenin bağlantı kısımlarını sıkıladım gerçi baya sıkı gibiydi zaten. Bu bir çözüm olur mu acaba?

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,294
Adem Helvacı Ado hocam dış ünitenin değişmesi gerekir mi ki? Vakum işini de işte vestel böyle yapılmasını söylüyor prosedürde vakumlama yok gibi bir şeyler söylediler sanıyorum ki o yüzden yapmadılar. Dış ünitenin değişmesini gerektirecek bir durum var mı şuan?

The_SreT The_SreT klima site kuralları gereği bir tek oraya monte edilebiliyor dışarı takılması yasak. Yere konulmasını da ben istedim zira ileride o duvara tv takacağım hemen üstünde klima ünitesi olsun istemedim.

Alçı olayını da biz yapmıyoruz filan dediler ben de üstelemedim. Zaten rengi filan tutmayacak diye. Belki şeffaf silikonla doldururum diye düşündüm.

Şimdi ben o dış ünitenin bağlantı kısımlarını sıkıladım gerçi baya sıkı gibiydi zaten. Bu bir çözüm olur mu acaba?
Sizin tercihinizse saygı duyarım , yalnız o dış ünite masaya doğru içeriye sıcak hava üfleyecek.

A Çevrimdışı

alptugay

Aktif Üye
7 Nis 2018
62
34
Başka seçeneğim yok malesef. Bina dışına takılması yasak. Bizim sitede herkes mecbur oraya taknak durumunda dış üniteyi. Yukarı takılabilirdi belki ama o da işte ileride televizyon için sıkıntı olacaktı.
Sizin tercihinizse saygı duyarım , yalnız o dış ünite masaya doğru içeriye sıcak hava üfleyecek.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

Size ''VESTEL Böyle yapılmasını söylüyor'' diyen personele TL-YS-16 demeniz yeterli, Bunun dahi ne olduğunu bilmiyor ise ismini alın bölge müdürüne söyleyelim arkadaşımıza öğretsinler ne demek olduğunu, Dilerseniz bu yazımı da okutabilirsiniz kendisine.

Alçıyı da onlar yapmalı mı değil mi onu da öğrenmesi için istiyorsa Çalıştığı servisi müdürlük düzeyinde aratıp bilgi verdirelim.

Tüketici ''tamam ben hallederim zira aklımda başka bir şey var'' derse o ayrı konu, ama ''Biz yapmıyoruz'' diyen arkadaşımın alnını karışlarlar VESTEL de.

Dış üniteyi sizin istediğinizi tahmin etttim zira ben resimde her ne kadar yerde de görünse KONSOL üzerine montaj yapıldığını görmüştüm bu konuda suçlayamam arkadaşları. Ayrıca o kasa için kapalı dahi olsa o alan oldukça yeterlidir.

Bana göre dış ünite için değişim talep etmelisiniz lakin Eğer iş uzamasın diye düşünürseniz yapılması gereken şu.

1-Sistemdeki gaz tamamen boşaltılacak
2-Manometre kontrollü 15-20 dk vakum yapılacak
3-Dijital terazi ile gramınca yeniden gaz şarjı yapılacak.

Sakın ola ki tüpü bağlayıp elleri ile dönüş borusunu tutup ''tamamoldu'' diyerek çekip gitmelerine izin vermeyiniz.

Bu arada Klimayı iade etmenizi gerektirecek bir durum yok ortada.

A Çevrimdışı

alptugay

Aktif Üye
7 Nis 2018
62
34
Adem Helvacı Ado hocam bugün sabahtan kurulumu yapan sincan servisi aradı akşam geleceğiz diye ben de tamam dedim. Daha sonra Manisadan aramışlar görmedim açamadım ve daha sonrasında da Ankara Merkez Servisi tarafından arandım. Merkez servis benden randevu aldı, sincan servisinin değil kendilerinin geleceklerini ilettiler. Memnun oldum bu duruma açıkcası. Sizin yorum ve görüşleriniz nedir?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem Helvacı Ado hocam bugün sabahtan kurulumu yapan sincan servisi aradı akşam geleceğiz diye ben de tamam dedim. Daha sonra Manisadan aramışlar görmedim açamadım ve daha sonrasında da Ankara Merkez Servisi tarafından arandım. Merkez servis benden randevu aldı, sincan servisinin değil kendilerinin geleceklerini ilettiler. Memnun oldum bu duruma açıkcası. Sizin yorum ve görüşleriniz nedir?

Bu harika bir gelişme, Merkez Servisten gelen arkadaşlara durumu anlatın lütfen, Olması gerektiği ve istemenize rağmen vakumlama yapılmadığını da belirtmenizi rica ediyorum. Aynı zamanda Merkez servis personeline de Alçı işini sorun bakalım kimin yapması gerekiyormuş ;)

Tavsiyem, Dış Ünite Değişim Talep Ediniz :ok

A Çevrimdışı

alptugay

Aktif Üye
7 Nis 2018
62
34
Adem Helvacı Ado hocam sorun çözüldü. Hem kurulumu yapan Sincan servisi hem de merkez servis beraber geldiler. Merkez servis bir çok kontrol ve ölçüm yaptı her yaptıkları işi de bana anlatarak yaptılar. Gaz kaçağı yokmuş. Sorunu anlamak için baya uğraştılar hatta fabrika ile de görüştüler sonunda sorun iç ünitedeki sıcaklık sensöründen kaynaklandığına karar verdiler. Sensör düzgün ölçme yapmadığı için soğukluk bilgisini yanlış ilettiği için dış üniteye sistem soğuma olmuyor gibi algılayıp bu durumda gaz basınç hatasından olacağı için er07 kodlu hatayı veriyormuş. Sensör değişimini kabul ettim komple değişime gerek duymadım sensör değişti ve sorun çözüldü.

Bu arada açılan deliği macun ile kapattılar.

Vakumlama konusunu da konuştuk servis vakumlama değil püskürtme yapmış. Merkez servisden arkadaşlar da evet normalde prosedürde vakumlama var ancak açıkcası bu bölgede yani iç anadoluda filan göz aedı edilir pek yapılmaz dedi. Vakumlamayı neden yaparız çnkü klima içinde nemli hava kalsın istemeyiz bu sebeple yapılır ancak zaten bu bölgede hava nemli olmadığı için pek üstüne düşülmez bu konunun ancak ege akdeniz gibi bölgelerde mutlaka yapılır dendi. Şuanda bir sorunum kalmadı yani. Vir de dış ünitede bir zırıltı sorunu vardı o da içindeki karttın titreşiminden kaynaklıydı o kartta iki vida deliği boş bırakılmış oraya iki vida attı merkez servis ve dış ünite yerde olduğundan gidere doğru da hafid meyil olduğundan altına bir kauçuk yerleştirdiler o ses de kesildi tabi normal kompresörün çalışma sesi mevcut ama o normal gözüküyor.

Son durum böyle. Ben değişim için ısrarcı olmadım hem vestelin müşteri memnuniyetini beğenirim en son telefonumu bi üst modelle değiştiler garantiden filan gelen arkadaşlar da oldukça kibar ve işlerini iyi yapan kişilerdi. Biraz karşılıklı iyi niyet durumu oldu açıkcası. İlerde bir başka sorunla karşılaşırsam sorunumun çözüleceğine güvendiğim için bu işlemleri kabul ettim değişim istemedim. Bakalım inşallah üzülmeyiz :)

Bu arada dış ünitenin kompresörünü de gördüm. Lg gs102maa kodluydu. Bu kompresör hakkında bilginiz yorumunuz varsa öğrenmek isterim.

Geri
Üst Alt