Finlux FXAC 12 A+ klima hakkında

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem Helvacı Ado hocam sorun çözüldü. Hem kurulumu yapan Sincan servisi hem de merkez servis beraber geldiler. Merkez servis bir çok kontrol ve ölçüm yaptı her yaptıkları işi de bana anlatarak yaptılar. Gaz kaçağı yokmuş. Sorunu anlamak için baya uğraştılar hatta fabrika ile de görüştüler sonunda sorun iç ünitedeki sıcaklık sensöründen kaynaklandığına karar verdiler. Sensör düzgün ölçme yapmadığı için soğukluk bilgisini yanlış ilettiği için dış üniteye sistem soğuma olmuyor gibi algılayıp bu durumda gaz basınç hatasından olacağı için er07 kodlu hatayı veriyormuş. Sensör değişimini kabul ettim komple değişime gerek duymadım sensör değişti ve sorun çözüldü.

Bu arada açılan deliği macun ile kapattılar.

Vakumlama konusunu da konuştuk servis vakumlama değil püskürtme yapmış. Merkez servisden arkadaşlar da evet normalde prosedürde vakumlama var ancak açıkcası bu bölgede yani iç anadoluda filan göz aedı edilir pek yapılmaz dedi. Vakumlamayı neden yaparız çnkü klima içinde nemli hava kalsın istemeyiz bu sebeple yapılır ancak zaten bu bölgede hava nemli olmadığı için pek üstüne düşülmez bu konunun ancak ege akdeniz gibi bölgelerde mutlaka yapılır dendi. Şuanda bir sorunum kalmadı yani. Vir de dış ünitede bir zırıltı sorunu vardı o da içindeki karttın titreşiminden kaynaklıydı o kartta iki vida deliği boş bırakılmış oraya iki vida attı merkez servis ve dış ünite yerde olduğundan gidere doğru da hafid meyil olduğundan altına bir kauçuk yerleştirdiler o ses de kesildi tabi normal kompresörün çalışma sesi mevcut ama o normal gözüküyor.

Son durum böyle. Ben değişim için ısrarcı olmadım hem vestelin müşteri memnuniyetini beğenirim en son telefonumu bi üst modelle değiştiler garantiden filan gelen arkadaşlar da oldukça kibar ve işlerini iyi yapan kişilerdi. Biraz karşılıklı iyi niyet durumu oldu açıkcası. İlerde bir başka sorunla karşılaşırsam sorunumun çözüleceğine güvendiğim için bu işlemleri kabul ettim değişim istemedim. Bakalım inşallah üzülmeyiz :)

Bu arada dış ünitenin kompresörünü de gördüm. Lg gs102maa kodluydu. Bu kompresör hakkında bilginiz yorumunuz varsa öğrenmek isterim.

Bilgi için çok teşekkür edeirm. Belli bir süre kullanım sonrası da durum bildirisi yaparsanız çok memnun olurum :ok

A Çevrimdışı

alptugay

Aktif Üye
7 Nis 2018
62
34
Bilgi için çok teşekkür edeirm. Belli bir süre kullanım sonrası da durum bildirisi yaparsanız çok memnun olurum :ok
Hocam ara ara kullanıyorum, henüz çok sıcaklar başlamadı. Eco mod 23 derecede kullanıyorum soğutmasından çok memnunum, Yatak odası 23 derecelere kadar iniyor. İç ünite sessiz dış ünitenin de kompresör sesi belli belirsiz içeri geliyor ama normal diye düşünüyorum. Malum arada sadece bir pimapen var. Şimdilik bir sıkıntım yok ödediğim az bi para zaten hakkını fazlasıyla veriyor.

Sıcaklar artınca eko mod yeterli olur mu göreceğiz tabi.

Bu klimada kullanılan LG kompresörler hakkında bi bilginiz var mı?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Hocam ara ara kullanıyorum, henüz çok sıcaklar başlamadı. Eco mod 23 derecede kullanıyorum soğutmasından çok memnunum, Yatak odası 23 derecelere kadar iniyor. İç ünite sessiz dış ünitenin de kompresör sesi belli belirsiz içeri geliyor ama normal diye düşünüyorum. Malum arada sadece bir pimapen var. Şimdilik bir sıkıntım yok ödediğim az bi para zaten hakkını fazlasıyla veriyor.

Sıcaklar artınca eko mod yeterli olur mu göreceğiz tabi.

Bu klimada kullanılan LG kompresörler hakkında bi bilginiz var mı?

Kompresör hakkında tam olarak öğrenmek istediğiniz nedir ? :ok

A Çevrimdışı

alptugay

Aktif Üye
7 Nis 2018
62
34
Daha önce bir başka konuda bu klimada kullanılan kompresör hakkında bizim önerdiğimiz kompresörlerden değil demiştiniz. Neden önerilmediğini merak ettim ve o bahsettiğiniz kompresör ile bu kompresör aynı mı veya farklı mı kullanılmış bunda?

Geri
Üst Alt