Ukrayna da arkadaşım var herif 4 senedir 1GB LAN kullanıyor!!
hız testi yaptırıyorum 5GHz ile 1010 çıkıyor! Ethernet ile 990 çıkıyor
2.4 ile bile 33 çıkıyor
>kaliteli/güçlü üst segment bir WiFi/Ethernet Chipset takılı olacaktır aksi halde 1000mb görünse bile
testte bu değer 600/500 veya 700 çıkabilir hatta 350 filan da çıkabilir!
>ancak bu "kalite" chipset olayı çoğu cihaz da yoktur(TV/Bluray/Box v.s gibi)
bu arada PS5/XBox da test ettim max hıza çıkabiliyor,min. da 800mb ve üzeri olmalıdır
şayet LAN 1 Gb ise
>NetFlix/Amazon/Hulu v.s stream sistemler prof. adamlar için pek uygun değildir
zira herifler 4K diye 13/14mb den yayın veriyorlar yani şaka gibi 4K gerçi 1080p dedikleri
yayınla rda düşük bit-rate lidir yani 13/14mb ile 4k oluyorsa 1080 de ne olacak ki!
>"Beleşe" bu işler prof. veya en üst pek olmaz hatta hiç olmaz!
ancak çok yüksek rakamlar da kesinlikle değildir,yani o kadar keyif arayan adam biraz da
cebine yüklenecektir!
>Benim bahsettiğim metod da örneğin 300Mb hızı olan güzel izler ama 200mb de izlenmez
300mb zaten min. değerdir 500mb ise alayına yeter!
>"PC" olayı ise hala en iyisidir diyebilirim yani sıkı bir PC ile indirme yapıp sonra bunu izlemek
sonra silmek veya arşive atmak v.s gibi ama bunlar zaman alıyor ve biraz da sıkabilir çoğusunu
>bir de şöyle yalnış bir söylenti var,adam 1080p leri açıyorum şakır şakır izliyorum hemde beleş filan der
bunlar sallama görüşlerdira,ıp da izlediği en babasından 720 bile değildir 480/540 gibi filmleri izliyor
1080p diye veya 4k yı izliyorum diyor gibi.... böyle sallayanları geçin bir kalem
elini sallasan RUS siteleri vardır alayı korsan paso 1080p dir her şey ama gerçek 1080p değildir
aynı bu RUS lar başka sistemler+paralı siteler v.s atraksiyonları da yapıyorlar ve bunlar beleşe değildir!
bir de bazı kendi RUS siteleri vardır ama bunlar da dublaj/altyazı filan olmaz ve yine beleştir ama resim
kalitesi ciddi iyidir,yani 1080p film hemen hemen 1080p kalitesindedir!
Bunları vatana millete hayır için verirler,nasılsa "Amerikan" firmaları olduğu için herifler gıcıklık olsun
diye bunlara sebil dağıtıyorlar
Rus lara göre bu işler zaten "illegal" değildir
>bazı bilgiler+gerekirse bazı masraflar+PC genel de olmazsa olmaz cihazdır!
nete girip de aradığınız her bir şey bolca mevcuttur!
>"-bitrate" en önemli husustur resmin kalitesi için örneğin 1080p yayın ama bit-rate 2/3mb ise geçin bunu!
10/15mb ise oldukça iyidir 20mb lere pek gelmez ama 15mb>>1080 için adeta çoğu 4k resim den bile iyidir
çünkü adam 4k diye film çekiyor veya video ama ölçü 4k formatı ama bit-rate rezalet düşükse örneğin 10/15mb gibi
o 4 k yı da geçin sadece adı 4k dır gibi
belli bir paralellik ve daha yüksek değerlere çıkılmalıdır özellikle bit-rate değeri yükselmiş olmalıdır
bazı video veya filmler vardır içerik 1080p çekilmiştir ama bit rate 12,5/15mb gibi olursa tadından yenmez!
4k da ise bu değer 60 olursa adam gibidir!
4k film 100/120Gb depoluyor! ona göre bitrate çok yüksek oluyor 45mb>>üstü gibi ama tercih 60bit dir!
2k Bluray 30/50Gb depolar bitrate 30 ise çok iyidir
bunlar olması gereken standard lar dır bunun altında kalan diğer değerler biraz hkaye biraz çakma olur!
onun için TV ler den hiç bir işlem v.s yapmadan ilave bazı cihazlar v.s kullanmadan böyle tam olması
gereken değerler zaten hayaldir!
TV lerin yaptığı "varmı-var" gibisinde işlemlerdir yani NFlix varmı var ama bitrate-13/15mb bu seni kesiyorsa
eyvallah
TV ler de Ethernet hala 100Mb dir,iyi de günümüz de artık bunun 1Gb LAN olması gerekiyor yaw
veya her Box bile 1Gb LAN değildir o da 100mb dir!
Net hızınız nedir??? 35/80/100 gibi değerler zaten bu üst limitler için hikayedir! hatta 200mb bile ciddi sınırda kalıyor
ben 200mb ile ancak max.75/80Gb ları açabiliyorum "takılmasız"! ama 90Gb ve üstünü seçersem bunu hızım yemiyor!
ayrıca kullandığım Box da 100mb LAN var+TV de zaten her zaman 100Mn LAN var yani, 200mb net hızım
hiç bir işe yaramıyor gibi şayet bunlar örneğin bende 1Gb LAN olsaydı sanırım 120Gb lık dosyayı açardım ama takılırdı
bir süre sonra!
sonuç da bugün için 500Mb net hızı olması lazım+kullandığınız cihazlarında 1Gb LAN desteği olması gerekiyor!
yani tek başına hızım 1Gb LAN demekle de olmuyor
++