Adem Helvacı
Süper Üye
- 17 Şub 2017
- 24,294
- 51
Panel olarak ok ama özellik olarak sizin taleplerinizi karşılayacak bir tv olduğunu düşünmüyorum bu tv nin.
MB140 anakart
LG IPS panel
smr değeri 800hz
Panel olarak ok ama özellik olarak sizin taleplerinizi karşılayacak bir tv olduğunu düşünmüyorum bu tv nin.
Adem Bey, farklı ihtiyaçlar için farklı sorular sorduğumdan yorumlarınızda karışıklığa sebep olmuş olabilirim. Bu kadar talebe cevap vermeye çalışırken muhtemelen konuların geçmişlerini unutuyorsunuz doğal olarak. Şuan 2 farklı kullanıcı profili için 2 farklı tv arayışındayım.Panel olarak ok ama özellik olarak sizin taleplerinizi karşılayacak bir tv olduğunu düşünmüyorum bu tv nin.
MB140 anakart
LG IPS panel
smr değeri 800hz
Adem Bey, farklı ihtiyaçlar için farklı sorular sorduğumdan yorumlarınızda karışıklığa sebep olmuş olabilirim. Bu kadar talebe cevap vermeye çalışırken muhtemelen konuların geçmişlerini unutuyorsunuz doğal olarak. Şuan 2 farklı kullanıcı profili için 2 farklı tv arayışındayım.
Bu talebimde ulaşmaya çalıştığım ideal tv'nin kullanıcısı ben olmayacağım: Orta yaş üstü, sadece hd-sd tv yayını izleyecek, tv'nin konumlandırılacağı odada açılı izleme (30derece) oluşacağından dolayı standart, smartsız,IPS panelli 49inç tv arayışım vardır. Yaptığım araştırmada 49r4020f tespitinde bulunmuştum ve siz de İSABETLİ SEÇİM demiştiniz.Alternatifler için bir bakacaktınız; kaldı öyle.
30 derecelik açıda IPS hassasiyetine gerek var mı; ona da tam karar veremedim.
FX620'ler smart değil miydi Adem Bey? Kullanıcı profili tamamen düz olduğu için tv'nin de tamamen düz olması gerektiğini düşündüğümden smart aramıyorum. Farklı bir bakış açınız var ise lütfen paylaşınız. Yoksa fiyat anlamında pek bir fark yok. 48FX410F var bildiğim kadarıyla.O da VA panel sanırım.Doğru tespit, gerçekten geçmişi unutuyorum hep yeni konu gözüyle bakıyorum
Siz hatırlatınca baktım, evet alternatif olabilecek gibi olan 1-2 model gördüm lakin fikir değiştirmeye değecek içeriğe sahip değillerdi. Mesela Finlux FX620 gibi.
E bakıyorum sadece isim değişik, gerisi aynı içerik aynı yazılım aynı panel.
Ado merhaba,
Son cevabı alamadığım için içeriği unutmuşsundur. Hatırlatayım ya da bir önceki sorularıma ve cevaplarına bakabilirsen hatırlayabilirsin:
Aylardır yayıla yayıla yaptığım tv arayışımın sonuna geldim. Yıl sonuna kadar alayım artık:
Düz; smart olmayan 48-50inç IPS panel FHD arayışım vardı. Kullanıcılar orta yaş üstü; sadece standart tv kanallarını (HD-SD) izleyecek. 49R4020F'i liste başına yazmıştık ve alternatif (varsa) paylaşacaktın. Daha önceki mesajında alternatif paylaştığın model smart özellikli bildiğim kadarıyla. Kullanıcıların smartla mımartla işi olmayacağı için smart'lardan uzak durmam gerektiğini düşünüyorum her ne kadar aynı fiyat dahi olsalar.
Son vuruşu yap da konu, benim ve bu konuyu - az da olsa- takip edenler için şimdilik kapansın.
Vakit ayırıp konuyla ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.Günaydın;
Farklı kulvarlara da baktım lakin, örneği Profilo PA serisine baktım panel tipi, üreticisinin CMO olması nedeniyle sizin istediğiniz IPS yapısına uygun değil.
48FB5000 VESTEL baktım o da SAMSUNG panel o nedenle o da uymuyor.
48 olmadı bari 50FB5000 olsun dedim o da CMO
50FD5400 desem o da CMO
Yine smart olmayan, 48 50 boyutlarında başkaca uygun tv görünmemekte, birtek ARÇELİK grubunda 4 tane model buldum ama Servis arkadaş ile görüştüm, panele %100 garanti veremiyor IPS olup olmayacağı konusunda.
O halde elimizde somut örnek olan sizin tespit ettiğiniz model en makul model olarak kalıyor geriye
Lg panel ama ıps var mı emin değilim mb140 şase
Hocam lg paneller hepsi ips değilmi lg Va panelidemi var