Abi vestel kendi ana markasında dahi 100hz donanımsal özellikli panel kullanmıyor ki benim hatırladığım son 100hz panel 2012 yılından falan kalma 37PF7017 gibi bir model veya onun türevlerindeydi.
Hal böyle iken Finlux gibi takoz bir markada 100hz panel olması zaten mümkün değil
Takoz demişken kötüleme anlamında yazmadım sadece markalar arası fark yaratabilmek, Vestel ana markasını aşırı çekici, Regal ikinci ana markasını Çekici gösterebilmek adına Finlux ve türevi ürünlerde albeni kozmetik anlamında pek iç açıcı olmuyor o nedenle yazmıştım.
Vestel de smart olmayan aklımda kalan en güzel ürünlerden birisi 6300 veya 6500 serisi üretimdi ancak arşivden bakar bulurum sizin için modelinin ne olduğuna.
Öte yandan smart özelliği aradan çıkınca geriye panel kalitesi kalıyor önemli olan, Panel üreticilerinin de hep aynı olduğunu düşünürsek genel anlamda hemen hemen bir çok markada aynı panel ile karşılaşacağımız sonucu da aşikar.
Bu koşullarda kaldı mı geriye anakart ve besleme.
Vetsel türevlerinde besleme kartı arızaları geçmişte kaldı artık. Bazen komponentlerin şebeke dalgalanmasına dayanamayıp patlaması dışında kolay kolay besleme arızası gelmez. Bu durum bir çok marka için yine geçerlidir.
O halde geriye kaldı anakart.
Anakart üzerinde kullanılan komponentlerin İşlemci olarak Mstar, Mediatek, Nadiren Qualcom. Ram anlamında Samsung. nandFlash anlamında Toshiba olduğunu varsayarsak demek ki yine ne marka alsak hemen hemen aynı işlemcileri ramlari flashları kullanıyor tüm firmalar.
O halde geriye markaların kendisine özel olan tek özelliği kalıyor o da Mühendislik ve yazılım.
Bu durumda şimdi ister istemez insan soruyor, Hal böyle iken ben neden 48FX serisine o parayı vereyim? ona o parayı vereceğime, aynı özelliklerle CMO panele sahip 49'' Awox a neden daha az para ödemeyeyim diye.
Lakin biz her zaman olaya mantık gözüyle baktığımız için bu senaryo da size uymuyor zira sizin talebiniz IPS panel olması. Hem finlux hem de awox va paneldir. Birisi Samsung, Diğeri Cmo dur.
Hem smart olmasın, Hem IPS olsun, Hem stabil ürün olsun hem de ekonomik olsun derken el daralıyor ister istemez.
Regalin 49R4020 si sanki biçilmiş kaftan gibi duruyor.
Yine de
F
fikoloji ve
teknovest ustaların fikrini almanızı da öneririm.