Memur aklı işte, illaki ev satın alınacak diye kazınmış kafamıza ? Sizin kaldığınız köydeki evler de güzelmiş, çift banyolu, kocaman bahçeli, siz deyince daha da mantıklı geldi kirada oturmak. Çok özel değilse hangi köy, çünkü iyice bir niyetlendim o taraflara. Aslında kalabalıktan ziyade sessiz sakin manzaralı, doğası güzel olsun, köy olsun kasaba olsun fark etmeyen bir yer her zaman tercihimdir.
Ben size bu gece yatarken pencereden eve giren sesleri kaydedeyim. Sabah güne başlarken de çekeyim, sonra bir daha düşünün bakalım Fethiyede o kalabalık trafik içerisinde korna motor egzost sesleri içerisinde arabayı park edecek yer bulamadan komşunun öksürüklerini duyacak kadar mahrem kalmayan evlere üstüne bir de 300 500 bin para vermek istermisiniz
Benim oturduğum ilçe Seydikemer. Adı ilçe diye geçse de aslında biraz gelişmiş bir köy olarak düşünebilirsiniz.
Peki ben neden Seydikemeri tercih ettim?
1- Fethiye ile arası 27km yani denize ulaşmam 30 dakika
Menekşe Yazan yer benim Evimin Olduğu mahalle
2- Yayla bölgesi olan SEKİ ye 50km mesafede yani yaz dönemi bunaldığınız zamanTemmuz ayında 15 dereceyi görmek istersem bana en fazla 1 saat o da Karabel mevkiinde durup 1300 rakım tepede oturup manzaraya karşı çay içme süresi dahil
Tabi bu coğrafyada kar görebileceğin yer olduğunu da unutmamak lazım ;)
3- Canınız şöyle güzel bir nehir kıyısında özel sarımsaklı sos ile yapılmış alabalık istemiş olabilir, O zaman sizi Ortaköy Ören yeri Mehmet Ekinci abimizin mekanına da alabilriiz
Düşünün ki şu güzelliklere benim oturduğum yerden ulaşma mesafesi 10 dakika
4- Gelişmemiş yer olması nedeniyle ufak tefek sorunları olsa da tam bir doğal güzellik burası, Benim evimin arka cephesi Çam ormanlarına bakıyor, Eşen çayı bizim ilçenin içerisinden geçiyor. Ancak bölge halkından kültürel anlamda pek bir şey beklemeyin. Ağırlıklı yörüktür buralar ve ben buraya taşındığımda bu bölge insanından şu lafı öğrendim
''Dağ adamı, Hasta eder sağ adamı''
Kültürel anlamda kendilerini geliştirmek gibi bir dertleri yok. Anadan babadan atadan kalan dağ tepe tarla toprak üzerinden sata sava veya ekip biçe şeklinde geçiniyorlar. Sosyal anlamda da burada belediyenin öyle girişimlerini falan göremezsiniz, sosyal tesis mi? O ne la? gibi bir mantık vardır burada.
Bu nedenle biz, huzur ve sükunet için burada yaşar ancak akşamları ve haftasonları kendimizi ya Antalya ya da Fethiye tarafına atarız.
Antalya ile aramızda takribi 2 saat var. Kaş Kalkan bölgesi takribi 1 saat.
Merak ettiğiniz, sormak istediğiniz her ne var ise seve seve cevaplarım