Evye Yapıştırıcısı Temizliği Yardım

Abiler mutlu sona ulaştım. Biraz çekiç biraz tornavida ile temizledim orayı şuan kaya gibi oldu. Fakat batarya çevresinden su alıyor alta. Yarın şeffaf silikon sürüp tekrar takacağım.
Kararma fln olmasın istiyorsaniz akvaryum silikonu öneririm

Abiler mutlu sona ulaştım. Biraz çekiç biraz tornavida ile temizledim orayı şuan kaya gibi oldu. Fakat batarya çevresinden su alıyor alta. Yarın şeffaf silikon sürüp tekrar takacağım.
ne güzel. Silikon değil de o bataryanın tezgahla oturduğu yerde contası olması lazım.

Contanın temas yüzeyi pürüzsüz değilse kaçırıyor. Silikon değil de Dayson çok güzel oluyor.

Conta var hatta ek bir conta daha koydum ama yine akıtıyor. Anlamadım gitti
Ben musluk çapı kadar bisiklet lastiği kesip koymuştum ,çünkü insanı sinir ediyor su akması.Bu arada öncesinde silikon yapmıştım ama zamanla yine akıtmıştı.

Sızdırmazlık contası koyman lazım sıvı olanda var bant olarak,da var amozon ve N11, hepsi burada,cimri gibi sitelerde satışı var

Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.

Bataryanın altından su kaçırıyorsa nedeni contanın yerine oturmaması. Eğer söktüğünüz bataryayı tekrar takıyorsanız contasını değiştirmeniz lazım. Her ne kadar contaları ömürlük olarak düşünsek de aslında söküldükten sonra yenilenmesi gereken elemanlardır. İki contayı üst üste takmanız ne yazık ki tavsiye edilen bir durum değildir ve problemi çözmeyebilir. Bunun dışında temelde iki nedeni olabilir.
1. Musluk bataryasının tezgah altında olan hilal şeklindeki parçası tezgah yapıştırıcısından dolayı dengesiz olabilir. O zaman conta düzgün basmayacağından aradan su alabilir.
2. Bataryanın gövde ekseni, tezgahtaki delikle aynı olmayabilir. Bu durumda da contanın bir kısmı açıkta kaldığından su kaçırır.

Ancak ben bu tip bataryaları hiç sevmiyorum doğrusu. Suyun çıkış yaptığı boru ile gövdenin birleşim yerinden zamanla su akıtmaya başlıyorlar. Daha geçen hafta sinirlenip mutfaktakini başka bir tip batarya ile değiştirdim.

Gördüğünüz gibi mermerde yaralar var. Galiba silikonsuz olmayacak gibi
6798B16C-D970-40EA-9462-18EBFB93F3F8.jpg

Siyah silikon kullan daha estetik olur ve kararma sorunu yaşamazsın.
Akvaryum silikonu antibakteriyeldir ve kararma yapmaz ama estetik açıdan seffaf tavsiye etmem.

siyah silikonu bas geç.

Geri
Üst Alt