Evde Ekmek Nasıl Yapılır - İzleyelim

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Yeldaya dedim ki ''hatun evde ekmek yapalım videosu yayınlamışlar forumda, gel evde ekmek yapıp ne derece beceriksiz olduğumuzu videoya çekelim '' :kop

Önce izleyip malzeme tedarik edelim bakalım neler lazımmış, Biz bu işi yaparız :kop

Videoya çekip ekleyeyim geyik olsun :kop

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
yalvarın tarif için :tara

IMG_20200327_154022.jpg
Sen mi yaptın ? :alala

oha.gif

S Çevrimdışı

SONKULLANICI

Aktif Üye
16 Nis 2019
234
64
yalvarın tarif için :tara

IMG_20200327_154022.jpg
Vallahi harika duruyor :) afiyet olsunnn.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yeldaya dedim ki ''hatun evde ekmek yapalım videosu yayınlamışlar forumda, gel evde ekmek yapıp ne derece beceriksiz olduğumuzu videoya çekelim '' :kop

Önce izleyip malzeme tedarik edelim bakalım neler lazımmış, Biz bu işi yaparız :kop

Videoya çekip ekleyeyim geyik olsun :kop
Üstad beceriksiz olsanız bile pes etmeyin, bu eksikler yeni yazılımla giderilir zaten.

BlackB Çevrimdışı

BlackB 

Süper Üye
25 May 2018
960
41
Vay fena durmuyor. Bende şimdi hamuru mayaladim ilerleyen saatler de görüşürüz ?
Sen mi yaptın ? :alala

oha.gif

abi ben işin malzeme/ekipman tedariki, finansmanı, organize edilmesi tarafını üstlendim, yoğurma işlemini ailecek (lütfen buraya dikkat: el değmeden/kaşıkla) yaptık.. zaten bundan sonrasında mayalanma bekleme / şekil verme bekleme / pişme bekleme aşamaları var. elektrik faturası fırından dolayı muhtelemen kol gibi gelecek ama artık üçe beşe bakmayacağız :hihi

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
abi ben işin malzeme/ekipman tedariki, finansmanı, organize edilmesi tarafını üstlendim, yoğurma işlemini ailecek (lütfen buraya dikkat: el değmeden/kaşıkla) yaptık.. zaten bundan sonrasında mayalanma bekleme / şekil verme bekleme / pişme bekleme aşamaları var. elektrik faturası fırından dolayı muhtelemen kol gibi gelecek ama artık üçe beşe bakmayacağız :hihi
Hatırlıyorum, yıllar yıllar önce cezaevine girdiğimde işçi koğuşundaydım. Ekmek yapıyorduk fırında, O koca tekneden kucaklar vaziyette hamur kopartırdım hey gidi :kiskis

Burguya benzer bir malzeme ile yoğurma işlemi o tekneli makinede yapılıyordu. Düşündüm de, ev tipi blender ürünlerinde bu burgudan oluyordu sanki. Yalnız yeni nesil üç kuruşluk mikser blender tarzı ürünlerde dişli kalitesi öyle rezil ki mayanın gücüne dayanamayıp sıyırır, bu bağlamda kaşık oldukça makul gibi duruyor.

El neden değmiyor yahu ev tipi nasılsa ? :alala

S Çevrimdışı

SONKULLANICI

Aktif Üye
16 Nis 2019
234
64
Hatırlıyorum, yıllar yıllar önce cezaevine girdiğimde işçi koğuşundaydım. Ekmek yapıyorduk fırında, O koca tekneden kucaklar vaziyette hamur kopartırdım hey gidi :kiskis

Burguya benzer bir malzeme ile yoğurma işlemi o tekneli makinede yapılıyordu. Düşündüm de, ev tipi blender ürünlerinde bu burgudan oluyordu sanki. Yalnız yeni nesil üç kuruşluk mikser blender tarzı ürünlerde dişli kalitesi öyle rezil ki mayanın gücüne dayanamayıp sıyırır, bu bağlamda kaşık oldukça makul gibi duruyor.

El neden değmiyor yahu ev tipi nasılsa ? :alala
Evet hocam, Ekmek 2.0 de mutlaka elle yoğrulsun hamur.Kaşık nedir ya.Kaşıkla özlenmez hamur arkadaşlar.

Geri
Üst Alt