Umut Barış
VIP
- 23 Kas 2017
- 21,011
dur hocam, alnım nemlendi, nemlenme yazmaktan.
Allah akıl fikir versin diyorum.
dur hocam, alnım nemlendi, nemlenme yazmaktan.
Yıllar önce Xl boy ekmek yapma zımbırtısı aldık, dört kişilik ailenin bir günlük ekmeğini yapıyor.biriside maliyet hesabi yapsa iyi olur evde yapmakla hazir almak arasinda ne kadar fark var. gecenlerde benim de aklima gelmisti evde ekmek yapmak , su anda mutfak yok teslimati bekliyorum gelsin denerim vaktim olursa
Yıllar önce Xl boy ekmek yapma zımbırtısı aldık, dört kişilik ailenin bir günlük ekmeğini yapıyor.
Yakın zamanda maliyet hesabı yapmadım ancak aldığım tarihlerde ekmeğin fiyatı 50 kuruştu ve unun kilosu 1 liraydı elektrik ve maya maliyetini ortalama ekleyince kafa kafaya geliyor veya ekmek yapmak uzun vadede avantajlı oluyordu, 2-3 kilo un yaklaşık bir hafta, ayda ortalama 12-15 kilo un (15 lira) yetiyordu, günlük 2 ekmek ayda 30 lira yapıyordu.
Şimdi unun kilosu 2,5 ₺ ekmek 1,25₺ yukarıdaki kriterlere göre yine uygun.
burada 1 kilo ekmek sanirim 1 euroya geliyor 1-.1.5 euro arasi fiyati olmasi lazim ( 500 gram tahilli ekmek 0.60 cent civari) evde yapsak kazanclimi degilmi
bu hastalik olayinida abartmayin zaten var olan bir virüsun farkli cesidi , kronik hastalar ve yaslilar kaldiramiyor okadar konu burasi degil neyse
hayat müşterek hocam. kadını erkeği yok, herkes aynı . katkı yapabildiği kadar yapacak.Hamaratlı beyler ?
İllaki hocam. Bunun aksini kimse iddia edemez.hayat müşterek hocam. kadını erkeği yok, herkes aynı . katkı yapabildiği kadar yapacak.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
ben ekmek yapma makinesi de almıştım. şimdi fırın tercih ediyorum ama ben makineyi aldığımda asgari ücret 900 küsurdu. makineyi 110 liraya almıştım. şimdi asgari ücret 2300 küsur, ekmek yapma makineleri 1000 liralarda. vay be.
Önemli NOT:Teflon tencere alüminyum döküm tencere.İnce teflon tencerelerde denemediğimiz için başarı oranını bilemiyorum.Bir somunluk mayalı(piyale ekmek mayası) hamuru( 1/3 tam buğday unlu) ocakta kızdırılmış teflon derin tencere(20-22 cm) atın,ağzını kapatın,kısık ateşte yarım saat bekletin,sonra ekmeği ters çevirip tekrar aynı tencerenin içine koyup yarım saatte o şekilde hafif ateşte pişirin.Fırında yaparsanız üretim maliyeti yüksek olur kanısındayım.Doğalgaz daha ucuz.Pişip pişmediğini kontrol için,ince uzun bir bıçağı batırın ve çekin,bıçağa hamur parçacıkları yapışmamışsa pişmiş demektir.
Servis tavsiyesi,piştikten on dakika sonra bir köşesinden bir dilim kesip,içine tereyağını basın. Afiyet olsun kuzucuklar.