gercekrambo
Süper Üye
- 2 Şub 2020
- 1,778
tam tarifi daha net yazmanız mümkün müdür? ne ne kadar vb.Bir somunluk mayalı(piyale ekmek mayası) hamuru( 1/3 tam buğday unlu) ocakta kızdırılmış teflon derin tencere(20-22 cm) atın,ağzını kapatın,kısık ateşte yarım saat bekletin,sonra ekmeği ters çevirip tekrar aynı tencerenin içine koyup yarım saatte o şekilde hafif ateşte pişirin.Fırında yaparsanız üretim maliyeti yüksek olur kanısındayım.Doğalgaz daha ucuz.Pişip pişmediğini kontrol için,ince uzun bir bıçağı batırın ve çekin,bıçağa hamur parçacıkları yapışmamışsa pişmiş demektir.
Servis tavsiyesi,piştikten on dakika sonra bir köşesinden bir dilim kesip,içine tereyağını basın. Afiyet olsun kuzucuklar.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Önemli NOT:Teflon tencere alüminyum döküm tencere.İnce teflon tencerelerde denemediğimiz için başarı oranını bilemiyorum.