Aragorn, teşekkür ederim
Ben çok memnunum samsung sistemden evet hdmi yok, dvd player çalışmıyor ama ihtiyacım yok sesi çok güzel çözüyor ve iletiyor, 50 kademe ses var daha 30 u geçemedim,, bizim gibi orta yaşlılar için fazla bile böyle bir sistem ?Şunları bir araştıralım derim;
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Şu sistemler de alternatif olarak düşünülebilir;
Samsung'un ev sinema sistemlerini her ne kadar beğenmesem de, elimizde fazla alternatif yok.
Panasonic SA-HE90 bulduklarımın en iyisi olabilir ama üretim tarihi itibariyle oldukça eski bir cihaz diye biliyorum. TV'nin optik çıkışından gelen sesleri çözebilir mi bilemiyorum. Muhtemelen çözer ama denemekte fayda var.
Aragorn, teşekkür ederim
Şunları bir araştıralım derim;
Şu sistemler de alternatif olarak düşünülebilir;
Samsung'un ev sinema sistemlerini her ne kadar beğenmesem de, elimizde fazla alternatif yok.
Panasonic SA-HE90 bulduklarımın en iyisi olabilir ama üretim tarihi itibariyle oldukça eski bir cihaz diye biliyorum. TV'nin optik çıkışından gelen sesleri çözebilir mi bilemiyorum. Muhtemelen çözer ama denemekte fayda var.
Sadece örnek olsun diye gösteriyorum sana bunları
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Ben çok memnunum samsung sistemden evet hdmi yok, dvd player çalışmıyor ama ihtiyacım yok sesi çok güzel çözüyor ve iletiyor, 50 kademe ses var daha 30 u geçemedim,, bizim gibi orta yaşlılar için fazla bile böyle bir sistem ?
Ben çok memnunum samsung sistemden evet hdmi yok, dvd player çalışmıyor ama ihtiyacım yok sesi çok güzel çözüyor ve iletiyor, 50 kademe ses var daha 30 u geçemedim,, bizim gibi orta yaşlılar için fazla bile böyle bir sistem
Doğrudur Umut elbette hiçbir zaman hi-end bir sistem olamaz samsung, dolayısıyla Sony ya da Philips gibi alternatifler de değerlendirilmeli ama şunu belirtmem lazım bendeki sistemin kumandası bile çok özel, hani samsungun daha çakallık bilmediği yıllardan her şeyin en kalitelisi kullanılarak yapılmış bir sistem, günümüz için samsung hiç düşüneceğim bir sistem olmazdı?Ben zamanında mağazada dinlediğim Samsung sistemleri beğenmemiştim. Orta sesler teneke gibiydi.
Mesele çıkış gücü meselesi değil zaten.
Çözemez bence dvd player olmasının önemi yok önemli olan o kutu bir anfi özelliği gösteriyor bunun için lazım.Aragorn, üstadım benimde dvd playera ihtiyacım yok çok ta önemli değil mi box a bağlasak eski sistemleri codec leri çözebilir mi sağ olsun umut barış ta çok yardımcı oldu siz sisteminizi bana yazabilirsiniz hangi parçalar lazım ev sinema sistemi için
Doğrudur Umut elbette hiçbir zaman hi-end bir sistem olamaz samsung, dolayısıyla Sony ya da Philips gibi alternatifler de değerlendirilmeli ama şunu belirtmem lazım bendeki sistemin kumandası bile çok özel, hani samsungun daha çakallık bilmediği yıllardan her şeyin en kalitelisi kullanılarak yapılmış bir sistem, günümüz için samsung hiç düşüneceğim bir sistem olmazdı?
Aragorn, üstadım benimde dvd playera ihtiyacım yok çok ta önemli değil mi box a bağlasak eski sistemleri codec leri çözebilir mi sağ olsun umut barış ta çok yardımcı oldu siz sisteminizi bana yazabilirsiniz hangi parçalar lazım ev sinema sistemi için
Burada konu hiç bu işlerden anlamayan bir arkadaşa ucuz yollu bir 5.1 keyfi yaşatmak bence haklı olduğun hi-end olmaz bu ama mutlu eder be ?Dinlemeden bir şey diyemem. Herkesin kulağı da farklı sonuçta.
Dediğin gibi onlar çok pahalıya gelir en güzel çözüm hazır sistem olur.Biz size uygun yollu alternatif sunabilmek için DVD veya Blu-ray oynatıcısı olan sistemleri önerdik.
Burada amaç CD takıp izlemek değil, cihazdaki decoder yani çözücüden faydalanabilmek.
Analog sistem alıp bir de üstüne digital decoder da alabilirsiniz ama hem kablo kalabalığı hem de maliyet buna değmez.
Bu işi en iyi şekilde A/V Receiver ile kurarsınız ama bu hem bütçe hem de uygun bir salon ister.
Çıkabileceğiniz maksimum bütçe 3000-4000-5000 gibi rakamlar olursa ikinci el güzel bir sistem toplanabilir.
Ama o cephede de ben yardımcı olamam çünkü dinlemediğim ürünü tavsiye edemem.
O konuda anca DH'de yardım alabilirsiniz, tabi bölümde birileri kaldıysa.
Bu işi uygun fiyata çözmenin yolu oynatıcılı sistemlerden geçer.
İkinci el uygun fiyata Z5500-Z906 gibi sistemler bulabilsek onlar da olur ama onların da piyasası uçmuş vaziyette.
Bu ses çıkış gücü rmp miydi cok önemlimir hazır paket 5+1 sistem alacağımız neleri önemlidir tekrar oluyor ama
Bendeki 255w rms ve çok çok yeterli bir ses veriyor fazlası enerji ve para israfı olur dediğin gibi ?Gerçek ses çıkış gücü RMS'dir.
Bu oynatıcılı sistemlerde aldatmaca amaçlı yazarlar yok 1000 watt, 1500 watt vs. (Bu PMPO'dur.)
1500 watt ses çıkışıyla değil aynı odada bulunmak, o odada vitrin bile çatlar da yıkılır.
Ben şahsen odamda 2x75 watt amfi kullandım bir dönem, müzik dinlemek için, son sesi açsam komşular da benimle aynı şekilde dinlerdi.
Alacağınız oynatıcılı sistemlerde en babası tahminimce 200-300 watt aralığında olur.
Ki Tekirdağ'da bulduğum ilanlarda da öyle bir sistem göremedim.
100-110 Watt'lık bir sistem her türlü yetecektir. 100 metrekare salona kurmayacaksanız.
Çıkış gücüne bu yüzden takılmayın.
Model numarasını bize söylersiniz, kullanım kılavuzu varsa internette buluruz, optik girişi var mı, Dolby Digital Plus ve DTS çözüyor mu buna bakarız.
Bakacağınız şeyler
Optik Giriş (mutlaka)
HDMI ARC & HDMI CEC (mümkünse, bulamazsanız yapacak bir şey yok)
Dolby Digital & Digital Plus, DTS codec desteği.
Bunlara baksanız yeter, watt vs bunların bir önemi yok.
Hoparlörleri patlak yırtık olmasın yeter. Bir de çatlak vs olmasın kabinlerinde, buna da dikkat edin.
Mi box hiçbir şekilde çözücü olarak kullanılamaz benceUmut Barış, @ mi box elimde olduğu için yazdım yoksa bir maceraya filan girmem