Ercüment Ovalı

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
Ne yani şimdi Ercüment Ovalı ismi, İkinci bir Canan Karatay mı oldu diyorsunuz? :)
İkinci Karatay olan bu sarı kafa hocam... Hakikaten mal çıktı bu ya.

IMG_20200424_042614.jpg

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,969
Hocam Canan Karatay bence yanlış-doğru inandığını söylüyor. Ki ceza alsa bile vazgeçmiyor. Burada ise konuyu evirme-çevirme var. Ben ikisini aynı kategoride değerlendiremiyorum. Ama en doğrusunu Allah bilir. :)

En doğrusunu Allah bilir dediğiniz anda bilimden konuşamayız bence.
Bilim böyle bir şey değil, bilim çalışmaktır. Araştırıp, keşfetmektir.

İnsanları yanlışa sürüklemek pahasına sabah programlarına çıkıp her istediğinizi söyleyemezsiniz.
Bilim böyle yapılmaz.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,969
Bende ekşi sözlük yazarıyım sana tek kelime diyeceğim
Ekşi sözlük hiç bir şeyi beğenmeme timi iş başında. Suserlar arasında biz böyle deriz,var sen anla hocam. (Bu söz aslında küfürlü de burada yazmadım)
Ekşi sözlük hiç bir *** Beğenmeme deriz hatta.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bkz ;

Elma ile armutu karıştırıyorsunuz diyorum.
Ekşi'nin sloganı neydi "kutsal bilgi kaynağı".

Yani işin içinden insanların gelip insanları bilgilendirdiği bir "sözlük" ortamıydı.
Sonra ne olduysa troll yuvası oldu, cahilce fikirlerin cirit attığı bir ortam oldu.

Siz şimdi parasını verip satın aldığınız sözlükte anlamların yanlış yazıldığını görmek ister miydiniz?
N'olmuş yani bir kişi çıkıp bu yüceltmeye itiraz ediyorsa?

Ki Ekşi'de sosyal medya ajanslarının satın aldıkları hesaplarla diledikleri içeriği yüceltip, diledikleri içeriği yerin dibine gömdüğü de ifşa edilmiş bir gerçek.
Böyle bir şeyin de olup olmadığını da bilemeyiz ki mesela.

Verdiğim linkleri teknik anlamda irdelemeden "bir şeyi beğenmeme timi" deyip geçmeniz açıkçası konuya yüzeysel yaklaştığınızı gösteriyor bana.

Ekşi'den link vermem, oradaki her düşünceye katılacağım anlamına gelmiyor.
Ben bir konu hakkında teknik yönden doyurucu açıklamalara sahip gönderileri okumayı seviyorum.
İzleyeceğim bir film hakkında yorumlara bakmak için oraya bakmıyorum mesela. :kiskis

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
tekrar yazıyorum,"biz" böyle işler de kafa dan hiç dinlemeden v.s bunu yapanları dar ağacına gönderiyoruz
ve bunu hep yaptık ve de yapmaya devam ediyoruz!

hiç birimiz de yaw bu da bir insan dır demiyor!! soru bu işte,herkesi potansiyel suçlu gibi görüyoruz,hadi
sade vatandaşı geçtim ki bu kesimin hiç konuşmaya hakkı yok ama bilim adamı denilen şu malum Hoca larımız da
bu adamları asıyor!

adam da ne heves bırakıyorlar ne de cesaret! gel de korkmadan çalış bu ülke de!

bizim USA da ki yeğenimi anlatmıştım çok tipik bir örnekdi bu olay! yaşı ve sosyal durumu ve bazı normal
olmayan davranışları sebebiyle(örneğin "HIZ" manyağıdır!!!) adama USA gibi yer de(bulunduğu eyalet Missisippi)
kimseye gösterilmeyen ayrıcalık tanınyor yaw:haha1
bölge hakimi polis müdürüne demişki ...bana bu adamı bir daha getirmeyin...! para cezası bile yazamıyorlar:hmm

bizimki de öyle işler beceriyorki herifi 7/24/365 FBI takip ediyor aman kaçmasın bir yerlere diye:kiskis
"milyarlık" projelere imza attı bir sürü PATENT kazandırdı okuluna!!!! kendisi de köşe oldu tabiki,herif artık TR ye de
gelmeye korkuyor!

biz maalesef bu adamların önünü bir şekilde kesiyoruz,bu kesin,dolayısıyla bu adamlarda öncelikle bir şeye atılmaya
korkar oldular!

mutlaka ama mutlaka öküzün altında buzağı aramak bizim işimiz oldu!

bu arada herkese hayırlı Ramazan lar
Allah kabul etsin

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,969
Herhalde birşey paylaşmadan çalışamıyor. Bu adamı görünce maske aklıma geliyor. :kiskis Buda çözüm olmazsa internete saatli giriş izni verecekler galiba :ciks

s-8cb4ec3093539c40d7e1bfa9b06b7a7a4eb07dc9.png

Gündem olma çabası gibi geldi yaptığı hareket.
Ki alanı olan bir konu değil, ben şahsen aşı geliştirebileceğini düşünmüyorum. :kiskis

B Çevrimdışı

baran5454 

Süper Üye
14 Kas 2019
559
Gündem olma çabası gibi geldi yaptığı hareket.
Ki alanı olan bir konu değil, ben şahsen aşı geliştirebileceğini düşünmüyorum. :kiskis

Aşı gelişir gelişir de ne kadar etkili olur. Ne olur onu zaman gösterir. Çok biliyorsan kendin yap denilmesini istemem. Ama aşının bir sürü türü vardır. En basitin de adamın balgamını al, kaynat, al sana inaktif aşı. Asıl sorun yapıldıktan sonra başlıyor. Ne kadar işe yarar, kimlere yapılmalı, kimlere yapılmamalı, kaç dozda etkili, ne kadar süre korur, kısa ve uzun vadede oluşturduğu yan etkiler neler vb. bir sürü soruya cevap bulmadan aşının olmasının bir mantığı kalmıyor.
Ayrıca aşıyı geliştirmeye çalışan kendi değil bir ekip. Ovalı ise ekibin yerine pr yapan kişi :)

gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,778
Aşı gelişir gelişir de ne kadar etkili olur. Ne olur onu zaman gösterir. Çok biliyorsan kendin yap denilmesini istemem. Ama aşının bir sürü türü vardır. En basitin de adamın balgamını al, kaynat, al sana inaktif aşı. Asıl sorun yapıldıktan sonra başlıyor. Ne kadar işe yarar, kimlere yapılmalı, kimlere yapılmamalı, kaç dozda etkili, ne kadar süre korur, kısa ve uzun vadede oluşturduğu yan etkiler neler vb. bir sürü soruya cevap bulmadan aşının olmasının bir mantığı kalmıyor.
Ayrıca aşıyı geliştirmeye çalışan kendi değil bir ekip. Ovalı ise ekibin yerine pr yapan kişi :)
ilaveten, aşıyı yaptın, test ettin, seri üretime geçtin, DE namıssız virüs mutasyon geçirdi, haydi geçmiş olsun.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,969
Faz4'e geçebilmek her ekibin harcı değil gibi gözüküyor.:hmm
Ercüment Ovalı hakkında okuduklarımdan sonra gidip kolay kolay onun bulduğu aşıyı yaptırmam açıkçası. :bilmiyom

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,969
ilaveten, aşıyı yaptın, test ettin, seri üretime geçtin, DE namıssız virüs mutasyon geçirdi, haydi geçmiş olsun.

O yine kötü bir şey değil, mevcut virüse karşı işe yarar.
Yoksa mutasyon bu işin doğasında mevcut.
Sonuçta virüs de hayatta kalma mücadelesi veriyor. :hihi

Geri
Üst Alt