Ercüment Ovalı

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,969
Soruna soru ile karşılık vereyim.

Geçmişinde bir takım olumsuz olaylar olmayan kaç birey tanırsın?

Ben dahil mesela.

Beni son yıllarda tanıyan herkes (Seveni var sevmeyeni var elbette ancak sosyal mecraya bakınca sürekli dua alan birisi olarak görürsün) oldukça iyi birisi olarak görür kabul eder. Peki ne kadar öyleyim? geçmişim ne kadar bu şekildeydi?

Geçmişimde olumsuz olayların da olmuş olması beni bu gün ne kadar kötü bir insan yapıyor? Kıstasımız nedir mesela?

Sen sorunca merak ettim Ziya Özel kimdir diye yazdım ve adamın oldukça eski doğumlu olduğunu gördüm, Tabi ben bile 47 oldum normaldir :kiskis

Asker kökenli cerrahmış, istifa etmiş ve Muğla devlet hastanesinde Başhekimmiş vs. Tabi böyle bakınca geçmişinde kötülük var mı yok mu anlaşılmıyor :)

Yapacağı işe benzer bir durumsa, o kişiye dair düşüncem değişir. Bu gayet normal değil mi? :bilmiyom

B Çevrimdışı

baran5454 

Süper Üye
14 Kas 2019
559
Evet işte mevzu da bu zaten, Bu arada evet doğru konudan bahsediyoruz.
Yani sonuçta olması gereken bu olsa adam ''kaynatın için'' derdi olur biterdi.

Adem Hocam ama gözden kaçırdığınız bir nokta var. Tamam Ziya Özel'in zamanında kıymetini bilemediler. Allah belasını versin diyelim onların. Ama şuan kansere çözüm var mı? Ki adam yıllar önce bulmuş kol kanat germiş gavurlar.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Yapacağı işe benzer bir durumsa, o kişiye dair düşüncem değişir. Bu gayet normal değil mi? :bilmiyom
Umutum şöyle bir durum var. Bu sözlerimi ''Bizim Ülkemizde'' diye başlayarak ilerletmeyeceğim zira tüm dünyada böyledir.

İşin içinde bürokrasi, çıkar, kişisel egolar olunca asıl olan ile bizim gördüğümüz çok farklı olabiliyor.

Zamanında TESLA nın ne çektiğini o bilir, Başarı TESLA nın ama bu gün elektrik dendiğinde herkesin andığı isim EDİSON dur.

Ben Sn Ovalı nın açıklamalar için sosyal medyayı tercih etmesinin altında bazı nedenlerin yattığını düşünüyorum, bunu bence ilerleyen zaman gösterecek bize. Abi koca bilim adamı işi gücü yok (Ki bu adam yılın bilim adamı seçilmiş birisi bildiğim kadarı ile) gidip sosyal mecrada iki şak şak almak için uğraşmayacaktır herhalde. Ya da ben öyle umut ediyorum sanırım :)

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,969
Umutum şöyle bir durum var. Bu sözlerimi ''Bizim Ülkemizde'' diye başlayarak ilerletmeyeceğim zira tüm dünyada böyledir.

İşin içinde bürokrasi, çıkar, kişisel egolar olunca asıl olan ile bizim gördüğümüz çok farklı olabiliyor.

Zamanında TESLA nın ne çektiğini o bilir, Başarı TESLA nın ama bu gün elektrik dendiğinde herkesin andığı isim EDİSON dur.

Ben Sn Ovalı nın açıklamalar için sosyal medyayı tercih etmesinin altında bazı nedenlerin yattığını düşünüyorum, bunu bence ilerleyen zaman gösterecek bize. Abi koca bilim adamı işi gücü yok (Ki bu adam yılın bilim adamı seçilmiş birisi bildiğim kadarı ile) gidip sosyal mecrada iki şak şak almak için uğraşmayacaktır herhalde. Ya da ben öyle umut ediyorum sanırım :)

Daha fazla araştırmanı tavsiye ediyorum Adem abi. Kal sağlıcakla. :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem Hocam ama gözden kaçırdığınız bir nokta var. Tamam Ziya Özel'in zamanında kıymetini bilemediler. Allah belasını versin diyelim onların. Ama şuan kansere çözüm var mı? Ki adam yıllar önce bulmuş kol kanat germiş gavurlar.
Hocam aslında adamın tedavisi yurt dışında da önce kabul görmedi ama sonra etkili olduğu kabul edildi ve statü verdiler bu ilaca (Artık ilaç mı çalışma mı her ne ise) Durum şu ki bu çalışmalar 60 larda başlamış, 80 90 da zirve yapmış, sizler de biliyorsunuz ki aynen bu corona mevzuunda olduğu gibi kanser de sürekli mutasyon geçiriyor, Yani kanserin 100 dalı var ise (Tamamen sallayarak yazıyorum) Bu tedavi 2 kolda etkili oluyor.

O zaman sonuçta adam bir şey başarmış, ''kalan 98 den birini de siz yapaydınız huleayn'' dese haklı adam yani :)

B Çevrimdışı

baran5454 

Süper Üye
14 Kas 2019
559
Hocam aslında adamın tedavisi yurt dışında da önce kabul görmedi ama sonra etkili olduğu kabul edildi ve statü verdiler bu ilaca (Artık ilaç mı çalışma mı her ne ise) Durum şu ki bu çalışmalar 60 larda başlamış, 80 90 da zirve yapmış, sizler de biliyorsunuz ki aynen bu corona mevzuunda olduğu gibi kanser de sürekli mutasyon geçiriyor, Yani kanserin 100 dalı var ise (Tamamen sallayarak yazıyorum) Bu tedavi 2 kolda etkili oluyor.

O zaman sonuçta adam bir şey başarmış, ''kalan 98 den birini de siz yapaydınız huleayn'' dese haklı adam yani :)

Ziya özel konusu mu açsak :)

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
ben çok iyi hatırlıyorum Ziya hocayı,adamı adeta maskara etmişlerdi hatta parodiler de sanırım Levent Kırca rahmetli
güzel dalga geçmişti,kısa ve öz;adamı adeta sorgusuz sualsiz asıvermiştik,abi zaten bizim işimiz bu yaw,anında ipe
çekeriz...

devamın da sanırım Adem hocanın da yazdığı üzere adam terketti burayı ya da ilaç ile ilgili bazı yabancı ülkeler
devreye girdi v.s daha sonrasını bilmiyorum....

neyseki o günler de bugünkü abuk TV kanalları olmadığı için olay farklı olmuştu,yaw adamı ben bugün düşünemiyorum bile
asmak ne demek yaw resmen linç ederdik?

Not;"Zakkum ektresi" çok zehirlidir,sanırım bunun tip dilindeki karşılığı da toksik olmalıdır(bilen birisi bunu yazsın ltf)

Zakkum-daha doğrusu "zıkkım" kelimesi Arapça dır ve karşılığı bildiğiniz zehir dir!! sanırım ismine zakkum denilmesinin
sebebi de böyle bir öldürücü etkisi olmasıdır!

bizim dilimizde bir sürü anlamı değiştirilmiş Arapça/Farsça kelimeler doludur!! sebeb nedir bilemem orasını zaten kelime
senin değilki neden değiştiriyorsun yaw! şöyle deriz "zehir-zıkkım" olsun diye yaw abi zıkkım zaten zehir demek dir:haha

ayrıca ülen zakkum bizde her yerde vardır,millet zakkum dan abuk subuk işlere kalkıştı,çok uyarılar yapıldı kimisi çay gibi filan
içmete kalkıtı ve sanırım ölenlerde var diye aklımda kaldı!

yaw abi adam şimdi olsaydı var ya,o gün asardık adamı:kas

benim bildiğim bir de şu vardır hani Hezarfen Ahmet Çelebi vardı ya,hani Galata Kulesin de Üsküdara kadar uçan adam
bunu şayet doğruysa Padişah da aynen Cezayire uçurmuş ..."bu adam tehlikeli" demiş adam yine insaflı çıkmış da astırmamış garibi

yaw bizim fıtratımız gerçekten böyledir dersem kimse bana yok yaw filan demesin:hihi

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,969
Deme ki sen araştırmışsın, ''Araştır'' diyerek topu bana atacağına araştırmalarının sonucunu paylaş lütfen buraya ki ben de yanlış bildiklerimi doğruları ile değiştireyim zihnimden :ok

Yalnız C/P olmasın lütfen :kas

Kesin bir kaynağım yok, hakkında yazılan birkaç yazıyı okudum.
Bunu yazan kişi de bu işlerden anlayan biri tahminimce. (Kullandığı teknik dilden o izlenimi bıraktı bende.)
Ortada bir top atma yok, linkleri bırakayım.

İlgili kişinin Ercüment Ovalı hakkındaki eski yazıları;

Bu da bugün yazdığı yazısı, yazıldığı saate bakarsak Ovalı'nın açıklamalarından önce yazmış;

Bu linklerdeki yazıları yazan kişiyi tanımam etmem, okudum ve bana söyledikleri mantıklı geldi hepsi bu. :bilmiyom

Son düzenleme:
I Çevrimdışı

ibrahimykr

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Kesin bir kaynağım yok, hakkında yazılan birkaç yazıyı okudum.
Bunu yazan kişi de bu işlerden anlayan biri tahminimce. (Kullandığı teknik dilden o izlenimi bıraktı bende.)
Ortada bir top atma yok, linkleri bırakayım.

İlgili kişinin Ercüment Ovalı hakkındaki eski yazıları;

Bu da bugün yazdığı yazısı, yazıldığı saate bakarsak Ovalı'nın açıklamalarından önce yazmış;

Bu linklerdeki yazıları yazan kişiyi tanımam etmem, okudum ve bana söyledikleri mantıklı geldi hepsi bu. :bilmiyom
Bende ekşi sözlük yazarıyım sana tek kelime diyeceğim
Ekşi sözlük hiç bir şeyi beğenmeme timi iş başında. Suserlar arasında biz böyle deriz,var sen anla hocam. (Bu söz aslında küfürlü de burada yazmadım)
Ekşi sözlük hiç bir *** Beğenmeme deriz hatta.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bende ekşi sözlük yazarıyım sana tek kelime diyeceğim
Ekşi sözlük hiç bir şeyi beğenmeme timi iş başında. Suserlar arasında biz böyle deriz,var sen anla hocam. (Bu söz aslında küfürlü de burada yazmadım)
Ekşi sözlük hiç bir s. Beğenmeme deriz hatta.
Bkz ;

Moderatör tarafında düzenlendi:
oXyGeN Çevrimdışı

oXyGeN

Aktif Üye
25 May 2018
364
Bilimsel çalışmaların irdelenmesi, eleştirilmesi v.b yapılan çalışmayi ileriye götüren gerekliliklerdir aslında. Bunun araştırmayı yapanın milliyetiyle ilgisi olduğunu sanmıyorum. Biz Türklerin çoğu zaman yaptığı en büyük hata çalışma olgunlaşmadan ortaya eksiklikleriyle sunulması tabi bu durum haliyle eleştirisel yaklaşımları getiriyor.

Ovalı ve ekibinin yaptıklarının değerlendirilmesi için faz çalışmaların sonuçlandırılması gerekli.
Ovalının bilimsel çalışmalarını açıklamasındaki tarzının bilimsellikten ziyade bonusa kaymasından dolayı olumsuz duygular oluşturuyor bende.

Geri
Üst Alt