Bugünden önce hiç bir açıklama yapmadığını varsayarak; ellerine sağlık büyük emek harcanmış ve bir çok alanda çalışma yürütülmüş. İnşallah projenin sonunda istenilen sonuca ulaşılabilir.
Peki size şunu sormak isterim, bu açıklamaların doğruluğunu kendinizce sorguladınız mı?
Ya da şöyle diyeyim bu açıklamada yazanların ne kadarını anladınız.
Ben hiç bir şey anlamadım çünkü.
Bu haber için diyorum hocam, yukarıdaki metinlerde yazanları anlayıp anlamadığınızı merak ettim. Teknik kısımları.İlk açıklamayı bu sayarsak mi yoksa daha önceki açıklamalarıyla birlikte mi
Bu haber için diyorum hocam, yukarıdaki metinlerde yazanları anlayıp anlamadığınızı merak ettim. Teknik kısımları.
Benim bildiğim bilimsel çalışmalar bu şekilde Twitter'dan açıklama yapmakla yayınlanmaz.
En azından dünyaca kabul görmüş ciddi bir otoriteden onay almışsa, atıf yapılmışsa, onu görmek isterim.
1- İki aşı aday adayı geliştirdik. Biri İnaktif hale getirilmiş virüs kullanılarak, diğeri virüsün bazı parçaları üretilerek. İkisininde avantajı dezavantajı var. Hücre kültürlerinde aşının çalıştığını tespit ettik. Şimdi deney hayvanlarına uygulayacaz. Daha sonra ise klinik denemelere geçeçek. Tabi bu süreçlerde başa dönme veya istemediğimiz bir sonuç alma ihtimalimiz var. Yani şuan faz aşamasında olanlardan biraz gerideyiz ama bizde yaptık.
2- Normal çoğu hastalıkta alternatif tedavi seçeneği olan kök hücre tedavisi uyguladığımız 7 hastadan olumlu sonuçlar aldık. Eğer sağlık bakanlığı bu uygulamanın gönderdiğimiz sonuçlarına bakarak faydalı olabilir klinik denemeye geçilsin daha fazla veriye ihtiyaç var derse bizde klinik çalışma yaparak daha fazla veri toplayacağız. Belki çok faydalı bir tedavi seçeneği olacak.
3- Hiperimmun plazma, zaten ülkemizde bir çok üniversite kızılay desteği ile uygulanmaya başlayan tedavi seçeneğini bizde yapıyoruz. (Ufak tefek farklar var ama önemsiz ana hatları ile olay bu)
4- Bazı hastalıklarda kullanılan, hastalığa özel t lenfosit üretimi de bir tedavi seçeneğidir. Tüm dünya ve bizde covid'e yönelik hazırlanırsa bir tedavi seçeneği olarak yararlı olduğunu öngörüyoruz. Bizde bunu üreterek işe yarıyor mu yaramıyor mu diye bakmak için başvuru yaptık.
5- Dornoz alfa nın etkinliği (derken virüsü öldürmüyor. iltihap sonucu oluşan oksijen almayı zorlaştıran jelimsi tabakayı eritiyor. ) laboratuvarda gözlemledik. Ayrıca bu ilacı normalde kullanan kistik fibrozlu hastalarda da kovidi daha hafif seyrettiğini gördük. Bunun üzerine tedaviye dirençli olduğunu düşündüğümüz 3 hastaya verdik. Onlarda iyileşme bulguları gördük. Üç süreçte aynı şeye isabet edince dedik ki bunu klinik çalışmaya bakalım gerçekten böyle mi? (Zaten buna benzer makalelerde yayımlanmıştı daha önce)
Kısaca mealen böyle birşey
Yine de kendisinde olumlu hava yaratma çabası görüyorum. Çeviri için teşekkür ederim.
Test ettiği hasta sayısı çok az. 7 olumlu vaka ile olacak iş değil bence.
Kendisi hakkında da geçmişine dair okuduğum şeyler nedeniyle kendisine güvenmediğimi açıkça belirteyim.
Bazı arkadaşlar algı operasyonu yapmaya çalıştığımı düşünebilir tabi, öyle bir niyetim neden olsun ki?
İnsanlık için bir gelişmeyi neden elimin tersi ile iteyim ki?
Sadece bunun Ercüment Ovalı'dan gelme ihtimalini pek gerçekçi bulmuyorum, bunu diyeyim.
Umuyorum ki beni yanıltır, millete faydalı bir insan olur.
Ama kimyanın da şakası yoktur, bunu kimse aklından çıkarmasın.
Topluma umut aşılamak da bu çalışmaların bir parçasıdır diye düşünerek açıklamaları olumsuz görmüyorum.
Sorun Sn Ovalı'nın açıklamalarında değil. Asıl sorun, amacı topluma umut, moral vermek ve gelişmeler ile ilgili bilgi paylaşımı olan bu açıklamalar sonrası ''Taaam ganga yaaaa olay bitmiş zaten haydin gidek mangal yakak'' diyerek olayı zaten ciddiye almıyorken iyice salan bireylerdir.
Aynı açıklamaları yabancı bilim adamları yaptığında ''Adamlar çalışıyor abi yaaa'' diyorken, kendi bilim adamlarımız açıklama yaptığında nedense hep burun kıvırıyoruz.
Bunun bu gün ile ilgisi de yok aslında.
Gençler bilmez ama albanez stone A Alperentoy F Fet1735 teraspy gibi büyüklerimiz bilirler ki 80 lerde Doktor Ziya Özel de, o dönem mücadelesini verdiği N.O tedavisi ile kansere karşı büyük ilerlem ekaydetmiş ancak ülkenin diğer doktor ve bilim adamları tarafından kasıtlı veya bilgisizlikten dolayı bırakın desteklenmnesini, sağlık bakanlığına proje iptali için baskı dahi uygulamışlardı.
Çocuk aklım ile hafızamda kaldığı kadarı ile paylaşıyorum bu bilgileri. Bildiğim kadarı ile Ülke içinde destek bulamayınca önce Amerikadan bu çalışma için patent alıp sonra isviçreli bir ilaç şirketinden onay almıştı vs vs .
Belki bilenler bilir hani etken maddesi Zakkum çiçeği olan bir ilaç geliştirmişti bu doktorumuz.
Ovalının içinde bulunduğu duruma örnek teşkil eder bence bu durum. Kendisinin yaptığı açıklamaları biz anlamıyor olabiliriz ancak neticede anlayacak insanlar olduğu bilinerek yayınlanıyordur diye düşünüyorum.
Yani bu yayınları İsviçreli bilim adamları yapsa idi tepkimiz yine bu şekilde olurmuydu acaba sevgili Umut Barış ?
Soruna soru ile karşılık vereyim.Peki benden sana bir soru abi, bahsettiğiniz Ziya Özel'in geçmişinde bir takım olumsuz olaylar mevcut muydu?
Peki benden sana bir soru abi, bahsettiğiniz Ziya Özel'in geçmişinde bir takım olumsuz olaylar mevcut muydu?