Enine Boyuna WEBOS 5.0 ONVO OV65500 Ürün İncelemesi

lemon Çevrimdışı

lemon

Aktif Üye
31 Eki 2020
416
37
Tüm Onvo tv ler içinde bu zamana kadar versiyon değişiklik ( yükseltme ) için yazılımı varmı ? bildiğimiz .
servis
Tüm Onvo tv ler içinde bu zamana kadar versiyon değişiklik ( yükseltme ) için yazılımı varmı ? bildiğimiz .

yazılım var mı yok mu bilemem. yazılımı onvonun müşteri hizmetlerine sorabilirsiniz.

Z Çevrimdışı

zaltun 

Aktif Üye
25 May 2018
127
24
Lg uygulama mağazasında youtube kids olmaması büyük bir eksiklik. Web browser üzerinde youtube kids açmak zorunda kalıyorsunuz.Çocuklu evlerde en çok aranan uygulama bu. Önceki vestel 55ud8200 tv de bile vardı. Ayrı bir konu ama kumanda da direkt youtube tuşu olmaması da saçma. Amazon Prime yerine Youtube olmalıydı.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Lg uygulama mağazasında youtube kids olmaması büyük bir eksiklik. Web browser üzerinde youtube kids açmak zorunda kalıyorsunuz.Çocuklu evlerde en çok aranan uygulama bu. Önceki vestel 55ud8200 tv de bile vardı. Ayrı bir konu ama kumanda da direkt youtube tuşu olmaması da saçma. Amazon Prime yerine Youtube olmalıydı.
Bu gerçekten (Youtube konusu) ciddi saçmalık. Sanırım bunlar da arka planda sponsorluk bağlantılı durumlar. LG efendi Amazondan bedava lisans karşılığı kumandaya onun tuşu koymayı teklif ettiyse zaar :kas

H Çevrimdışı

huysuzihtiyar

Yeni Üye
17 Eki 2021
21
39
Bu televizyonu almak isteyenler icin Androidli versiyonu 5100lere bulunabilirken weboslu versiyon 6100 ve 6700 gibi fiyatlara sadece 2 saticida satista olunca ayni panel ve kasa seceneginde ibre android tarafina dogru evriliyor gibi.

Z Çevrimdışı

zaltun 

Aktif Üye
25 May 2018
127
24
Adem hocam sizin menü ve kanal geçiş videonuzda da tespit ettim, benim ilk tvdeki gibi sanki çok fazla bulutlanma var. Özellikle sağ ve sol panel uçlarında. Ayrıca ortada led izleri var gibi. Bu tvnin kaderi galiba bulutlar altında izlenme olacak gibi :) .Ben az da olsa bulutlanma dışında tv den çok memnunum bu arada. Renk kalitesi ve özellikle canlı ve spor modlarında çok başarılı.Tabi ki fiyatına göre.

ONVO-OV65500-TF.jpg

Bu televizyonu almak isteyenler icin Androidli versiyonu 5100lere bulunabilirken weboslu versiyon 6100 ve 6700 gibi fiyatlara sadece 2 saticida satista olunca ayni panel ve kasa seceneginde ibre android tarafina dogru evriliyor gibi.
Android tarafında L1 lisansı yok.Yani 4k youtube ve netflix izleyemezsiniz.

Son düzenleme:
H Çevrimdışı

huysuzihtiyar

Yeni Üye
17 Eki 2021
21
39
Adem hocam sizin menü ve kanal geçiş videonuzda da tespit ettim. Benim ilk tvdeki gibi sanki çok fazla bulutlanma var gibi. Özellikle sağ ve sol panel uçlarında. Ayrıca ortada led izleri var gibi. Bu tvnin kaderi galiba bulutlar altında izlenme olacak gibi :) .Ben az da olsa bulutlanma dışında tv den çok memnunum bu arada. Renk kalitesi ve özellikle canlı ve spor modlarında çok başarılı.Tabi ki fiyatına göre.

ONVO-OV65500-TF.jpg

Android tarafında L1 lisansı yok.Yani 4k youtube ve netflix izleyemezsiniz.
Aradaki fiyat farki bu sekilde kalirsa.500 liraya alinacak bir mibox ile mevzu ortadan kalkar. Ama tabi malum indirim gunleri oncesi bindirmesi ise hala ibre webos yonunde..

A Çevrimdışı

arikan_tevfik

Yeni Üye
29 Nis 2020
20
54
Bu fiyat skalasındaki ürünlerden beklentilerin belirlenmesinin yanısıra ADS yani IPS tabanlı panelden beklentileri yüksek tutmamak gerekir. Yani mal bu, panel bu, farklı varyasyonlar ile aynı sonuca ulaşacaksınız açık ve net belirteyim. Ürünün çok fazşla artısı olmakla birlikte panel kaynaklı eksileri var bunu da açık ifade edeyim. Panel kalitesiz değil, yapı tipi kaynaklı falsoları var (Vertical banding gibi - Düşük kontrast oranı gibi)

Ben bu tv nin ön incelemesini yayınladım ancak bir süre kullanım sonrası ANA İNCELEME videosunu halen yayınlamadım fakat artık zamanı gelmiş görünüyor ve artık SD HD UHD HDR WEBOS AİR MOUSE SES AÇI RENK NİTS KONTRAST vs gibi unsurları KARŞILAŞTIRMALI şekilde yaptığım gözlemler neticesi paylaşabilecek kadar yoğun veri toparladım.

Sizlerin de özel olarak ''Şundan bahset'' dediğiniz durumlar var ise yazın lütfen zira birkaç gün içerisinde ana videoyu çekip işlemeye başlayacağım.
öncelikle selamlar,
Bu incelemeye aldığınız TV yi almayı düşünüyorum fakat sizin de dediğniz gibi inceleme videosunu çok merak ediyorum.
salonum 3,50*7,00 dikdörtgen, bence televizyon stabil çalışmalı ki verimli olsun,
asıl merak ettiğim, aynı tv nin androidli versiyonu ile webos arasında 1,000 tl fark olması
bunun en önemli sebebi nedir acaba

Şimdiden teşekkürler,
Kolay gelsin.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
öncelikle selamlar,
Bu incelemeye aldığınız TV yi almayı düşünüyorum fakat sizin de dediğniz gibi inceleme videosunu çok merak ediyorum.
salonum 3,50*7,00 dikdörtgen, bence televizyon stabil çalışmalı ki verimli olsun,
asıl merak ettiğim, aynı tv nin androidli versiyonu ile webos arasında 1,000 tl fark olması

Şimdiden teşekkürler,
Kolay gelsin.
En önemli sebebi kişisel fikrim stabilite ve lisans. Ayrıca İOT özelliği olması. Air Mouse, Türkçe Sesli komut vs vs.
Bu gün ele alıyorum konuyu. Bu güne kadar aldığım bütün kayıtları bir araya topluyorum şu an. Akşam saatlerinde muhtemelen ortalama 15 dakikalık bir video paylaşacağım sizlere.

istanbul Çevrimdışı

istanbul

Süper Üye
7 Kas 2019
1,075
öncelikle selamlar,

Şimdiden teşekkürler,
Kolay gelsin.

Tüm videolar

Diğer internet üzerinde araştırma yapmanız .

Son düzenleme:
A Çevrimdışı

arikan_tevfik

Yeni Üye
29 Nis 2020
20
54
En önemli sebebi kişisel fikrim stabilite ve lisans. Ayrıca İOT özelliği olması. Air Mouse, Türkçe Sesli komut vs vs.
Bu gün ele alıyorum konuyu. Bu güne kadar aldığım bütün kayıtları bir araya topluyorum şu an. Akşam saatlerinde muhtemelen ortalama 15 dakikalık bir video paylaşacağım sizlere.
Öncelikle cevabınız için teşekkürler, inceleme videonuzu da izledim.
malum yarın 11.11 belki onvo 65500 tekrar 5500 bandına düşer, aslında videolarınızdan yola çıkarak
1. Regal 55r752u (internette bulamadım satışa kapalı)
2. Onvo 65500
3. Toshiba 58UA2063DT (daha önce incelediğiniz a101 satış)
sıralama bu şekilde oluştu.
önerileriniz için tekrar teşekkürler
Kolay gelsin

istanbul Çevrimdışı

istanbul

Süper Üye
7 Kas 2019
1,075
Öncelikle cevabınız için teşekkürler, inceleme videonuzu da izledim.
malum yarın 11.11 belki onvo 65500 tekrar 5500 bandına düşer, aslında videolarınızdan yola çıkarak
1. Regal 55r752u (internette bulamadım satışa kapalı)
2. Onvo 65500
3. Toshiba 58UA2063DT (daha önce incelediğiniz a101 satış)
sıralama bu şekilde oluştu.
önerileriniz için tekrar teşekkürler
Kolay gelsin

2. Onvo 65500 videonun 25 dk sonrası bilğilendirilme isteklerinize uygun mu ? ( seçim )
Hangi ürün olursa olsun kendi gözünüzle görmeniz fayda vardır düşüncesindeyim . ( showroom )

Onvo 65500 tekrar 5500 bandına düşer .

Bence düşmez : ONVO OV65500 65'' ULTRA HD WEBOS SMART LED
Model arz talep ? , stok ? , satıcı adeti , vs . etkisi .

Diğer
Onvo konuşuluyor , diğer tüm yaşantımız için sürü psikolojisi ( videolar izlemeniz ) ve fiyat çıkıyor .

ÖRNEK :

Satış ( ön panel satın aldığımız )
Yönetim ( arka panel ) tüm ürünlerin için kaç o ürüne bakılmış görüyor ve diğer satıcılar ( rakipler ) diğer firmanın satış fiyatına bakıyor .
Satış ( ön panel ) indirimli ürün adeti yazıyor ve süre veriyor az kaldı ürün kalmayacak . ( taktik satışları )

Niye fiyat indirilsin ( belirli stok ? arz talep ) .

İndirim olması için : model eski kalırsa indirim veya fazla kazançtan elinden çıkarmak için .
satıcıların çokluğu ( rakip satış çekişmesi ) , Geri gelmiş iade ürünler ( olabilir diyorum bilmemeyiz ) .
reklam satışı , bu ürüne yönlendirilme . stok fazlalığı , müşteri azlığı , diğer firmalar yönelme , vs gibi
spot ürün ,

Ürünleri satışında satıcılara destek veriliyormuş Hepsiburada ve tredyol ne kadar doğru .
Bir nevi reklam gibi herhalde olabilir .
İki firma birbirine girmişler rekabet ? diyorlar

Kolay gelsin .

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt