Enine Boyuna WEBOS 5.0 ONVO OV65500 Ürün İncelemesi

Akigo35 Çevrimdışı

Akigo35 

Süper Üye
20 Tem 2020
1,124
44
Abi alınabileceklerden fiyatından dolayı kaçıyoruz, bu ürünlerden de her sorun gözümüze battığı için kaçıyoruz, böyle olunca ''ne alsın vatandaş?'' sorusu askıda kalıyor :)

Daha önce bu OV65500 tv yi alıp VB sorunu nedeniyle iade eden sevgili dostumuz KALİTELİ diye gidip NANOCELL teknolojisi ile üretilen LG tv aldı.

Sonuç bu.

_Adem-Helvaci-kisisinden-fotograf-2.jpg

Dostumuz ''Artık bıktım'' diyor tv işlerinden. Halen aklında ''iade etsem mmi etmesem mi'' düşünceleri var ki zaten görselini kullanabilmek adına izin istemek için görüştüm kendisiyle, aklında halen soru işaretleri yok değil hani.

Hakikaten biz de çıkmaza giriyoruz.

Vatandaş ''İyi de abi ne alalım?'' derken biz de vatandaşa ''İyi de abi ne önerelim?'' demek zorunda kalıyoruz.

Haa yukarıdaki görsel sadece o ekranda o hatayı veren bir durum, genel anlamda üründen şikayeti yok tüketicinin lakin bu gün 65'' nano serisi bir tv nin ortalama fiyatı ile bu konu başlığındaki tv nin fiyatı mukayese edildiğinde de beklentiler farklı olmuyor değil. Dolayısı ile bu tarz ürünleri satın alanların da beklentilerini belli seviyelerde tutması gerektiğini daha önce de defalarca vurguladık.

Gönül istiyor ki herkesin ekonomik durumu müsait olsun, herkesin evinde her odada bir oled tv olabilecek kadar paramız olsun ama durum ortada :)

Bu tv nin ana inceleme videosunda özellikle vurgulayacağım hususlardan birisi HDR performansındaki nits yetersizliği olacak mesela.

Bu ürünleri bu nedenle inceleyip görüş paylaşıyoruz ki hiş bir tüketici ürünü aldıktan sonra hayal kırıklığına uğramasın :ok
Yaptıklarınız, yardımlarıniz tartışılmaz. Ben espri ile karışık kendi yorumumu yapıyorum. Alan kişilere de kırıcı olmak istemem asla. Tercih edip mutlu olan illaki vardır. Ben tamamen kendi görüşümü espri yoluyla ifade ettim ?

lemon Çevrimdışı

lemon

Aktif Üye
31 Eki 2020
416
37
Bende bu TV den satın aldım. Bugün kurulum yapıldı. Fakat beyaz ve gri test ekranında çok fazla bulutlanma ve karanlık bölüm var.Çok rahatsız edici bir durum. Henüz ürünü onaylamadım. Servis çağırıp değişim talebi açarsam durum ne olur acaba?

Edit: Aldığım yer ile görüştüm. İstanbul servis müdürüne görüntüleri göndermiş. Sonuç bekliyoruz.

IMG_20211021_163953.jpg
IMG_20211021_164011.jpg
IMG_20211021_164104.jpg
IMG_20211021_164017.jpg
IMG_20211021_164107.jpg

Led barları görebiliyoruz. Arıza esnasında hangi bar arıza yapmış görmek mümkün. gayet kullanışlı

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Yaptıklarınız, yardımlarıniz tartışılmaz. Ben espri ile karışık kendi yorumumu yapıyorum. Alan kişilere de kırıcı olmak istemem asla. Tercih edip mutlu olan illaki vardır. Ben tamamen kendi görüşümü espri yoluyla ifade ettim ?
Elbette edeceksiniz hocam, edeceksiniz ki markalar, firmalar insanlar kendilerine ne gözle bakıyor görsün, anlasın ve bu imajı yıkmak için mücadele etsin. Vatandaş bu yorumları görsün ki adımlarını temkinli atsın :ok

Z Çevrimdışı

zaltun 

Aktif Üye
25 May 2018
127
24
Led barları görebiliyoruz. Arıza esnasında hangi bar arıza yapmış görmek mümkün. gayet kullanışlı
Adem hocam ön incelemede led barları göstermişti. buradan da bakıp led barları değiştirebilirdim. Ekranda görmeme gerek yoktu :) Pazartesi belli olacak.Yeni tv gelince aynı durum yaşanırsa iade edeceğim. Gittigidiyor havuzda bekliyor şuan ödemem.
ONVO-OV65500-LED-PANEL-DIZILIMI.jpg

H Çevrimdışı

huysuzihtiyar

Yeni Üye
17 Eki 2021
21
39
Bu fiyat skalasındaki ürünlerden beklentilerin belirlenmesinin yanısıra ADS yani IPS tabanlı panelden beklentileri yüksek tutmamak gerekir. Yani mal bu, panel bu, farklı varyasyonlar ile aynı sonuca ulaşacaksınız açık ve net belirteyim. Ürünün çok fazşla artısı olmakla birlikte panel kaynaklı eksileri var bunu da açık ifade edeyim. Panel kalitesiz değil, yapı tipi kaynaklı falsoları var (Vertical banding gibi - Düşük kontrast oranı gibi)

Ben bu tv nin ön incelemesini yayınladım ancak bir süre kullanım sonrası ANA İNCELEME videosunu halen yayınlamadım fakat artık zamanı gelmiş görünüyor ve artık SD HD UHD HDR WEBOS AİR MOUSE SES AÇI RENK NİTS KONTRAST vs gibi unsurları KARŞILAŞTIRMALI şekilde yaptığım gözlemler neticesi paylaşabilecek kadar yoğun veri toparladım.

Sizlerin de özel olarak ''Şundan bahset'' dediğiniz durumlar var ise yazın lütfen zira birkaç gün içerisinde ana videoyu çekip işlemeye başlayacağım.
Cihazimi "servisin bozması" sonucu iade ettikten sonra aynı ürünü tekrar alıp almamak konusunda kararsızım zira 65 inç bu fiyatlara neredeyse başka bir ürün yok bu sebeple incelemenizi dört gözle bekliyor olacağım şimdiden ellerinize sağlik. Bu arada benim birkaç günlük deneyimimde content store kısmında lg content store da olan bazı uygulamaların olmaması dikkatimi çekmişti.Bu durumada değinirseniz sevinirim.

M Çevrimdışı

metebeder

Yeni Üye
28 Eki 2021
3
42
Abi alınabileceklerden fiyatından dolayı kaçıyoruz, bu ürünlerden de her sorun gözümüze battığı için kaçıyoruz, böyle olunca ''ne alsın vatandaş?'' sorusu askıda kalıyor :)

Daha önce bu OV65500 tv yi alıp VB sorunu nedeniyle iade eden sevgili dostumuz KALİTELİ diye gidip NANOCELL teknolojisi ile üretilen LG tv aldı.

Sonuç bu.

Dostumuz ''Artık bıktım'' diyor tv işlerinden. Halen aklında ''iade etsem mmi etmesem mi'' düşünceleri var ki zaten görselini kullanabilmek adına izin istemek için görüştüm kendisiyle, aklında halen soru işaretleri yok değil hani.

Vatandaş ''İyi de abi ne alalım?'' derken biz de vatandaşa ''İyi de abi ne önerelim?'' demek zorunda kalıyoruz.

Haa yukarıdaki görsel sadece o ekranda o hatayı veren bir durum, genel anlamda üründen şikayeti yok tüketicinin lakin bu gün 65'' nano serisi bir tv nin ortalama fiyatı ile bu konu başlığındaki tv nin fiyatı mukayese edildiğinde de beklentiler farklı olmuyor değil. Dolayısı ile bu tarz ürünleri satın alanların da beklentilerini belli seviyelerde tutması gerektiğini daha önce de defalarca vurguladık.

Gönül istiyor ki herkesin ekonomik durumu müsait olsun, herkesin evinde her odada bir oled tv olabilecek kadar paramız olsun ama durum ortada :)

Bu tv nin ana inceleme videosunda özellikle vurgulayacağım hususlardan birisi HDR performansındaki nits yetersizliği olacak mesela.

Bu ürünleri bu nedenle inceleyip görüş paylaşıyoruz ki hiş bir tüketici ürünü aldıktan sonra hayal kırıklığına uğramasın :ok
Adem hocam, TV güzel fakat karanlık sahnelerde özellikle o bulutlanmalar insanın gözüne gözüne batıyor. Bu sorun cihazın genel karakteristik sorunu mudur? Yoksa servis ile düzelme şansı olan bir husus mu ben onu anlayamadım. Birde nereden 65" aldım kocaman ekran 1 haftadır alışamadım, 2. elden zararına elden çıkarma düşüncesi gün be gün artıyor kafamda.

lemon Çevrimdışı

lemon

Aktif Üye
31 Eki 2020
416
37
Adem hocam, TV güzel fakat karanlık sahnelerde özellikle o bulutlanmalar insanın gözüne gözüne batıyor. Bu sorun cihazın genel karakteristik sorunu mudur? Yoksa servis ile düzelme şansı olan bir husus mu ben onu anlayamadım. Birde nereden 65" aldım kocaman ekran 1 haftadır alışamadım, 2. elden zararına elden çıkarma düşüncesi gün be gün artıyor kafamda.
55 " üzeri tv alınacaksa çok net tavsiyem gücünüzün yettiği en kaliteli tvyi alın

A Çevrimdışı

atakan

Yeni Üye
4 Eyl 2016
13

Sonuç bu.

Merhaba sayın forumdaşlar. Sayın Adem Helvacı Adem Helvacı nın bahsettiği, Ov65500'ü iade edip, Lg 65nano796ne alan kişi benim. Ov65500'ü satın aldıktan sonra bu başlıkta izlenimlerimi ilk ben aktarmıştım. Diğer arkadaşların izlenimleriyle birebir örtüştüğü için tv'den beklentiler bu seviyenin üzerinde olmamalı diye düşünüyorum. 65" tv satın alan kullanıcı profili sadece uydudaki full hd yayınları seyretmekle yetinmeyeceği için bu tv'den uzak durulmalı. Zira HDR yayınlar işin içine girdimi çekilmez hale geliyor görüntü.

Ben Onvo'yu GG'dan almıştım. GG iadeyi kabul etmeme konusunda satıcıdan daha fazla direndi, adeta canını dişine taktı. Sanırım satıcıdan alacağı komisyondan vazgeçmemek adına yaptı bunu. Ben Adem beyin de önerileriyle, satıcıyla bir kaç gün boyunca cebelleştikten sonra iadeyi kabul ettirebildim. Bu arada GG'u Şikayetvar'a şikayet etmiştim. GG sürekli aynı cevabı veriyordu, "yasalar gereği kurulumu yapılan tv geri alınamaz" diye. Hangi yasanın hangi maddesi diye soruyorum, cevap yok. Ben açık açık kanun, yönetmelik maddesi vererek iade hakkımın olduğunu belirtmeme rağmen iadeyi kabul etmedi. Satıcıyı ikna edip, iadeyi gerçekleştirdikten sonra GG'dan beni aradılar "iadeniz gerçekleşti, kredi kartınıza da ücret iadesi yapıldı, Şikayetvar'daki yorumunuzu olumluya çevirirseniz 200 TL'lik indirim kuponu tanımlayacağız size dediler utanmadan. İade sürecinde hiç bir yardımları olmadığı halde böyle bir teklifte bulundular, kabul etmedim.

Lg 65nano796ne'ye gelirsek, tv'nin renkleri, siyah renk başarısı gayet güzel. Onvo'da da bu tv'de de webos 5 sürümü var, her iki tv'nin de kanal listesini, ayarları açma hızı aynı ve bayağı yavaş. Lg'de resim ayarlarında daha fazla resim modu var ve renk ayarları biraz daha ayrıntılı yapılabiliyor. Lg'yi Amazon'dan 3 adet stok kalmışken 8.736 TL'ye satın almıştım ve ben aldıktan sonra stok bitti. Bu fiyata kesinlikle Ov65500'e karşı tercih edilir. Adem beyin yukarıda paylaştığı fotoğraftaki durum nedeniyle bu tv'yi de iade edersem bu fiyata alabileceğim bir tv kalmıyor artık. Yine de 14 günlük yasal süre içinde iade talebi oluşturdum ve Amazon'un şöyle bir ayıbıyla karşılaştım, kargo seçeneği olarak sadece "Gönderim ve ödemeyi ben yapacağım" seçeneği vardı ve kargo ücretinin 20 TL'sinin Amazon tarafından karşılanacağı ifade ediliyordu. Zaten tv'yi satın alırken de başka bir ayıbı ile karşılaşmıştım, tv'yi Muğla'ya göndermiyordu, sadece İstanbul ve Kocaeli'ye gönderiyordu. Kocaeli'de kayınbiraderim yaşadığı için, zaten gitmeyi düşünüyorduk, onun adresine istedik, gittik aldık geldik.

Adem beyin yukarıda paylaştığı fotoğraftaki durum tv'nin direct led olmasından kaynaklanıyor sanırım. Özellikle de direct led bir tv aradım ve bu modeli aldım. Şu anda da kendi kendime şöyle bir soru soruyorum, edge led bir tv alsaydım daha kötü bir sonuçla mı karşılaşırdım? Edge led aydınlatmalı tv'lerde ışık sızması sorunu olabileceği söyleniyor, 2011 veya 2012 yılında satın aldığım edge led aydınlatmalı Lg 47lw570s tv'de belli belirsiz bir ışık sızması var ve gayet memnun bir şekilde 10 yıldır kullanıyorum. Edge led olduğu için de ince bir yapısı var.

Şimdi siz forumdaşlardan bir isteğim olacak. Benim yerimde olsanız ne yapardınız, Lg 65nano796ne'yi bu haliyle kullanmaya devam mı edersiniz yoksa bunu da iade eder misiniz? Tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Son düzenleme:
istanbul Çevrimdışı

istanbul

Süper Üye
7 Kas 2019
1,075
Ben sadece kullanıcıyım .

Takıldığımız kısım bilğiler edindikten sonra olması gereken
Panel teknolojisi. Ekran çözünürlüğü Boyutu. Hertz değeri. İşletim sistemleri. Ses sistemi. vs gibi ilerisi
Sonra firmanın tv paneli alınan tv ile uyuşmama durumu ( denilen özelikleri tam vermiyor az veriyor . ) bir nevi arıza bulutma vs gibi durumlar )

Bize vadedileni tam veremiyor . aynı kalite yok .
Varsdayımdır . Biri alıyor bulutma var , biri alıyor piksel var , biri alıyor hiç bir şey yok , biri alıyor yolda hasar veriyor vs gibi .
Az çok su götürür çok belirğin arıza yoksa kendine göre renkler ve görüntüden zevk alıyorsanız bence sorun yok .
Tabilki kalite kalitedir . kalitede para demektir .

Komşu aldı 50 inç .
Böyle komşuya mal satılır , hiç bir bilğisi yok , emanet baktım , kendime aldım gibi davramdım .
Doğrumu yaptım bilmiyorum . Servis beni kara listeye almamıştır .
Güzel gösteriyor benim gözüm ile .

Bildiğiniz üzere markalar var .
Görerek izleyecek seçim her zaman iyidir . İnternette gördim internetten aldım .
Artısı eksisi ile 58 inç Ovno Tv yi tercih ettim .
Yerimde ( oda ) 58 inç tv için müsaitti .
65 inç tv müsait olsada hem pahalı ve büyükdükçe görüntü kalitesi durumu ve diğer markalar var ama kalite , pahalı ? )
( paneli yandan ve renk görseli ? ) bu kadar olacağını tahmin edemedim .
İki tv ile karşılaştırma yapılınca göz görüyor kaliteyi .

Diğer . tv alım bedeli para yarı yarıya fark ( mutlu eden kısmen )
Tuzsuz yemek yedik aç kalmadık .

65 inç ve üstü inç büyüdükçe ?
Benim için sade tv olsun iyi olsun , istersem isteğim cihaz tv box vs gibi cihaz alırım .
Tv yok .

Şimdi 58 inç Onvo tv hediye geldi düşünüp seyretmenin tadını almak istiyorum .
Zaman geçtikte bu tv nin ( Onvo ) kapasitesi bu kadar deyip ve yarı yarıya fiyat ile aldık diye avunuyorum .
Tadımın kaçması kapıdan girişte tv açık iken yandan beyazlıklı görüntü görünce oluşuyor .

Ben kararınızı etkilemek istemem ama bu Lg tv görüntü gösterdiğinde renkler gözünüze güzel gözüküyorsa ve hızı iyi ise
karar sizindir .
Tvler belli üst tercihler yapmışınız beklentinizde büyük oluyor .
Esasında tv üretimi sorunları : varsayım : sıfır araba almışın çizik var .
Bu yüzen benim hiç sesimi çıkarmamam gerekir bu durumda .

Karar verecek : Gözünüz demeyeyim aile gözünüz demek gerek ama sizden başka biri sorun etmiyorsa karar sizindir .
Benim düşüncem Lg . Kolay gelsin .

Z Çevrimdışı

zaltun 

Aktif Üye
25 May 2018
127
24
Yaklaşık iki hafta sonra İstanbul Teknik servisten yeni tv bu sabah geldi. Tv de bir kaç lcd test videosu izledim. Diğer problemli felaket lcd bar ve bulutlanma olan tv ye göre çok daha iyi bir panele sahip tv göndermişler. Şimdilik memnunum. Ama hdr videolarındaki sisli görüntü problemini de bir yazılım güncellemesi ile çözmeleri gerekir. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğim.

IMG_20211104_095626.jpg
IMG_20211104_095756.jpg
IMG_20211104_095758.jpg

istanbul Çevrimdışı

istanbul

Süper Üye
7 Kas 2019
1,075
Tv için fazla beklentide olmayalım .

Son düzenleme:
lemon Çevrimdışı

lemon

Aktif Üye
31 Eki 2020
416
37
Merhaba sayın forumdaşlar. Sayın Adem Helvacı Adem Helvacı nın bahsettiği, Ov65500'ü iade edip, Lg 65nano796ne alan kişi benim. Ov65500'ü satın aldıktan sonra bu başlıkta izlenimlerimi ilk ben aktarmıştım. Diğer arkadaşların izlenimleriyle birebir örtüştüğü için tv'den beklentiler bu seviyenin üzerinde olmamalı diye düşünüyorum. 65" tv satın alan kullanıcı profili sadece uydudaki full hd yayınları seyretmekle yetinmeyeceği için bu tv'den uzak durulmalı. Zira HDR yayınlar işin içine girdimi çekilmez hale geliyor görüntü.

Ben Onvo'yu GG'dan almıştım. GG iadeyi kabul etmeme konusunda satıcıdan daha fazla direndi, adeta canını dişine taktı. Sanırım satıcıdan alacağı komisyondan vazgeçmemek adına yaptı bunu. Ben Adem beyin de önerileriyle, satıcıyla bir kaç gün boyunca cebelleştikten sonra iadeyi kabul ettirebildim. Bu arada GG'u Şikayetvar'a şikayet etmiştim. GG sürekli aynı cevabı veriyordu, "yasalar gereği kurulumu yapılan tv geri alınamaz" diye. Hangi yasanın hangi maddesi diye soruyorum, cevap yok. Ben açık açık kanun, yönetmelik maddesi vererek iade hakkımın olduğunu belirtmeme rağmen iadeyi kabul etmedi. Satıcıyı ikna edip, iadeyi gerçekleştirdikten sonra GG'dan beni aradılar "iadeniz gerçekleşti, kredi kartınıza da ücret iadesi yapıldı, Şikayetvar'daki yorumunuzu olumluya çevirirseniz 200 TL'lik indirim kuponu tanımlayacağız size dediler utanmadan. İade sürecinde hiç bir yardımları olmadığı halde böyle bir teklifte bulundular, kabul etmedim.

Lg 65nano796ne'ye gelirsek, tv'nin renkleri, siyah renk başarısı gayet güzel. Onvo'da da bu tv'de de webos 5 sürümü var, her iki tv'nin de kanal listesini, ayarları açma hızı aynı ve bayağı yavaş. Lg'de resim ayarlarında daha fazla resim modu var ve renk ayarları biraz daha ayrıntılı yapılabiliyor. Lg'yi Amazon'dan 3 adet stok kalmışken 8.736 TL'ye satın almıştım ve ben aldıktan sonra stok bitti. Bu fiyata kesinlikle Ov65500'e karşı tercih edilir. Adem beyin yukarıda paylaştığı fotoğraftaki durum nedeniyle bu tv'yi de iade edersem bu fiyata alabileceğim bir tv kalmıyor artık. Yine de 14 günlük yasal süre içinde iade talebi oluşturdum ve Amazon'un şöyle bir ayıbıyla karşılaştım, kargo seçeneği olarak sadece "Gönderim ve ödemeyi ben yapacağım" seçeneği vardı ve kargo ücretinin 20 TL'sinin Amazon tarafından karşılanacağı ifade ediliyordu. Zaten tv'yi satın alırken de başka bir ayıbı ile karşılaşmıştım, tv'yi Muğla'ya göndermiyordu, sadece İstanbul ve Kocaeli'ye gönderiyordu. Kocaeli'de kayınbiraderim yaşadığı için, zaten gitmeyi düşünüyorduk, onun adresine istedik, gittik aldık geldik.

Adem beyin yukarıda paylaştığı fotoğraftaki durum tv'nin direct led olmasından kaynaklanıyor sanırım. Özellikle de direct led bir tv aradım ve bu modeli aldım. Şu anda da kendi kendime şöyle bir soru soruyorum, edge led bir tv alsaydım daha kötü bir sonuçla mı karşılaşırdım? Edge led aydınlatmalı tv'lerde ışık sızması sorunu olabileceği söyleniyor, 2011 veya 2012 yılında satın aldığım edge led aydınlatmalı Lg 47lw570s tv'de belli belirsiz bir ışık sızması var ve gayet memnun bir şekilde 10 yıldır kullanıyorum. Edge led olduğu için de ince bir yapısı var.

Şimdi siz forumdaşlardan bir isteğim olacak. Benim yerimde olsanız ne yapardınız, Lg 65nano796ne'yi bu haliyle kullanmaya devam mı edersiniz yoksa bunu da iade eder misiniz? Tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Geçmiş olsun baya tecrübe edinmişsiniz. lg de tam olarak nasıl bir sorun yaşıyorsunuz?

Netflix HDR görüntülerdeki gri tonlarının yoğun olma problemini aşağıdaki renk ayarları ile % 85 oranında çözdüm. Tv sahibi olan arkadaşlar bu ayarları deneyebilir.

NETFLIX-HDR-AYAR.jpg
lg tv için yapılan yazılımı onvoya atılırsa panel yapısı ve anakart farkından dolayı uyumsuzluk olur . ayarla düzeliyor değilde onvonun kendisinin bunu farketmesi ve yazılımda halletmesi lazımdı.

istanbul Çevrimdışı

istanbul

Süper Üye
7 Kas 2019
1,075
lg tv için yapılan yazılımı onvoya atılırsa panel yapısı ve anakart farkından dolayı uyumsuzluk olur . ayarla düzeliyor değilde onvonun kendisinin bunu farketmesi ve yazılımda halletmesi lazımdı.

Tüm Onvo tv ler içinde bu zamana kadar versiyon değişiklik ( yükseltme ) için yazılımı varmı ? bildiğimiz .

Geri
Üst Alt