Elektrikli ocak tavsiyesi (Radyan mı, İndüksiyon mu?)

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
slowfood slowfood önerilerini dikkate alacağım. Bundan sonraki cihazlarını hangi marka almayı düşünüyorsun :haha
Açıkçası önceliğim Arçelik. Bildiğinden şaşma düsturunu izleyeceğimi düşünüyorum. Ancak Teka ve Silverline' da dikkatimi çekiyor. Eğer çok zengin olursam :) gorenje. Tezgah seviyesindeki davlumbazları çok dikkatimi çekiyor ve hoşuma gidiyor. Son seçenekte Vestel' in nostalji serileri. Tasarımları çok hoşuma gidiyor ve SMEG ürünlerinin tasarımlarına benziyor. Ancak tabii ki ürün kalitesi anlamında pek bağdaşacağını sanmıyorum.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,467
mümkünse yerli malı al garantiyide uzat.
garanti bitimi arıza yaparsa parça konusunda zorluk çekemezsin.

I Çevrimdışı

independent

Süper Üye
12 Haz 2023
662
39
Garantisi 3 seneydi. 2.5 yaşında bozuldu. Önce geldiler cihaz üzerinde ölçüm yaptılar sağlam dediler gittiler. Sonra tekrar aradım bu sefer makineyi alıp gittiler sonra beni aradılar alt şase değişecek dediler. Tamir birkaç gün sürdü cihaz yapıldı ama gitti geldi derken ben de uğraşmış oldum. Sonra 4 yıl ek garanti yaptırdım. Hayatımda ilk kez ek garanti yaptırmış biriyim 🙁 Mecbur muyum ?

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Garantisi 3 seneydi. 2.5 yaşında bozuldu. Önce geldiler cihaz üzerinde ölçüm yaptılar sağlam dediler gittiler. Sonra tekrar aradım bu sefer makineyi alıp gittiler sonra beni aradılar alt şase değişecek dediler. Tamir birkaç gün sürdü cihaz yapıldı ama gitti geldi derken ben de uğraşmış oldum. Sonra 4 yıl ek garanti yaptırdım. Hayatımda ilk kez ek garanti yaptırmış biriyim 🙁 Mecbur muyum ?
Ama benim çözümsüz! sorunlarımla karşılaştırdığınızda sizce hangisi daha vahim. ;)

I Çevrimdışı

independent

Süper Üye
12 Haz 2023
662
39
Evet ben en azından çözüm buldum ancak hiç bozulmasa daha iyiydi. Benim BOSCH marka cihazlarım hiç bozulmamışken bu marka cihazın bozulması tesadüf müydü onu düşünüyorum!!!

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Evet ben en azından çözüm buldum ancak hiç bozulmasa daha iyiydi. Benim BOSCH marka cihazlarım hiç bozulmamışken bu marka cihazın bozulması tesadüf müydü onu düşünüyorum!!!
Aslında tesadüf. Neden diyecek olursanız garanti prosedürünün işleyişi aslında çok karmaşık değildir. Siz aldığınız her makine ile aslında 3 makine (Ortalama) alırsınız. Dolayısıyla arıza yapıp değişen makineler bu ekstra makine paralarını yer. Arıza yapmayanlarda firmaya kalır. ;)

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Tüketici açısından düşünürsek bozulmayan cihaz ne olacak?
Fazladan parası ödenmiş cihaz olacak. :)

Üstadım, işin şakası bir yana her markada her modelde arıza olabilir. Zaten garanti prosedürünün sebebi budur. Mesela o Bosch ürünler size hiç hatasız gelmiş, ancak aynı partiden veya başka parti aynı modelden bir başkasına arızalı ürün denk gelmiş olabilir. Zaten bunun garantisini yüzde yüz verebilen bir firma garanti prosedürünü tamamen es geçmek için talepte bulunur ve ortalığı ayağa kaldırır.

I Çevrimdışı

independent

Süper Üye
12 Haz 2023
662
39
Ne bileyim işte slowfood slowfood Bosch markasını annem de kullanıyordu ben hiç arızadan dolayı servisin geldiğini hatırlamıyorum. Zaten memnun kaldığım için klimayı da aynı marka tercih ettim 😀

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Ne bileyim işte slowfood slowfood Bosch markasını annem de kullanıyordu ben hiç arızadan dolayı servisin geldiğini hatırlamıyorum. Zaten memnun kaldığım için klimayı da aynı marka tercih ettim 😀
O zaman ona da bir örnek vereyim mesela. Bu da bizim şansımız. İlk bosch buzdolabımızı Annemin sağlığında almıştık. önce sapı elimizde kaldı, sonra rafları tuzla buz oldu. Ardından gövde kaçağı oluştu. tüm bunlar 4 yıl içinde oldu ve hepsi de "Kullanıcı hatası" imiş. 4. yılın sonunda tamamen çöp oldu. Bizde hiçbir alet tamamen çöpe gitmez. Mutlaka başka bir yerde kullanırım.

Ondan sonra aldığımız Beko buzdolabı (Hem beko-arçelik grubundasın hem arçelik buzdolabını neden beko olarak pahalıya aldın diyebilirsiniz) 650 lt hacimli olanı Arçelik stoklarında o dönem yoktu. Halen kullanılıyor. ;)

Geri
Üst Alt