I
independent
Süper Üye
- 12 Haz 2023
- 662
- 39
Açıkçası önceliğim Arçelik. Bildiğinden şaşma düsturunu izleyeceğimi düşünüyorum. Ancak Teka ve Silverline' da dikkatimi çekiyor. Eğer çok zengin olursam gorenje. Tezgah seviyesindeki davlumbazları çok dikkatimi çekiyor ve hoşuma gidiyor. Son seçenekte Vestel' in nostalji serileri. Tasarımları çok hoşuma gidiyor ve SMEG ürünlerinin tasarımlarına benziyor. Ancak tabii ki ürün kalitesi anlamında pek bağdaşacağını sanmıyorum.slowfood önerilerini dikkate alacağım. Bundan sonraki cihazlarını hangi marka almayı düşünüyorsun
Ama benim çözümsüz! sorunlarımla karşılaştırdığınızda sizce hangisi daha vahim. ;)Garantisi 3 seneydi. 2.5 yaşında bozuldu. Önce geldiler cihaz üzerinde ölçüm yaptılar sağlam dediler gittiler. Sonra tekrar aradım bu sefer makineyi alıp gittiler sonra beni aradılar alt şase değişecek dediler. Tamir birkaç gün sürdü cihaz yapıldı ama gitti geldi derken ben de uğraşmış oldum. Sonra 4 yıl ek garanti yaptırdım. Hayatımda ilk kez ek garanti yaptırmış biriyim Mecbur muyum ?
Aslında tesadüf. Neden diyecek olursanız garanti prosedürünün işleyişi aslında çok karmaşık değildir. Siz aldığınız her makine ile aslında 3 makine (Ortalama) alırsınız. Dolayısıyla arıza yapıp değişen makineler bu ekstra makine paralarını yer. Arıza yapmayanlarda firmaya kalır. ;)Evet ben en azından çözüm buldum ancak hiç bozulmasa daha iyiydi. Benim BOSCH marka cihazlarım hiç bozulmamışken bu marka cihazın bozulması tesadüf müydü onu düşünüyorum!!!
Fazladan parası ödenmiş cihaz olacak.Tüketici açısından düşünürsek bozulmayan cihaz ne olacak?
O zaman ona da bir örnek vereyim mesela. Bu da bizim şansımız. İlk bosch buzdolabımızı Annemin sağlığında almıştık. önce sapı elimizde kaldı, sonra rafları tuzla buz oldu. Ardından gövde kaçağı oluştu. tüm bunlar 4 yıl içinde oldu ve hepsi de "Kullanıcı hatası" imiş. 4. yılın sonunda tamamen çöp oldu. Bizde hiçbir alet tamamen çöpe gitmez. Mutlaka başka bir yerde kullanırım.Ne bileyim işte slowfood Bosch markasını annem de kullanıyordu ben hiç arızadan dolayı servisin geldiğini hatırlamıyorum. Zaten memnun kaldığım için klimayı da aynı marka tercih ettim