Mild hibritin aslında adı hibrit, araç normal start stoplu benzinli bir otomobilin motoru daha az yorulan lpgli kadar az yakan versiyonu şehir içinde. Şehir dışında normalden birazcık daha az yakıyor. Aküsü daha büyük sıradan bir benzinli araç gibi.E) Hiçbiri.
Benim kullanım profilime uymuyor.
Ama biri için elektrikli, öteki için hibrit, beriki için dizel uygundur. İhtiyaca ve kullanım profiline göre değişir.
örnek durumBugün arabada Power FM dinlerken elektrikli araçlardan bahsediyorlardı, aklıma bu konu geldi. DJ arkadaş telefondaki kişiye (uzman sanırım), kapalı otoparklara LPG'li araçların alınmadığını fakat elektrikli araçların alındığını, bunda nasıl bir mantık olduğunu sordu. Karşıdaki kişi de bunu destekleyerek, elektrikli araçların kapalı otoparklara alınmaması gerektiğine benzer şeyler söyledi. Cep telefonlarının bile uzun kullanımda ısındığını, elektrikli otomobillerdeki yükün telefona göre çok daha fazla olduğunu söyleyip elektrikli araçları çok güvenli bulmadığını söyledi.
Kavrama sistemi olmadığı için güç direkt olarak tekerleklere gittiğinden ani ivmelenme konusunda çok iyi olduklarını fakat bunun bir takım riskleri olduğundan, özellikle bataryanın ısınmasından bahsetti. Almanya'da dur-kalklarda elektrikli araç kazalarında artış olduğunu falan söyledi.
Ben de bunlara katılıyorum, elektrikli araçları henüz güvenli bulmuyorum.
örnek durum
alakası yok , bilim yalan söylemez istatiklere göre elektrikli araçlar içten yanmalılara göre çok daha güvenli.Bugün arabada Power FM dinlerken elektrikli araçlardan bahsediyorlardı, aklıma bu konu geldi. DJ arkadaş telefondaki kişiye (uzman sanırım), kapalı otoparklara LPG'li araçların alınmadığını fakat elektrikli araçların alındığını, bunda nasıl bir mantık olduğunu sordu. Karşıdaki kişi de bunu destekleyerek, elektrikli araçların kapalı otoparklara alınmaması gerektiğine benzer şeyler söyledi. Cep telefonlarının bile uzun kullanımda ısındığını, elektrikli otomobillerdeki yükün telefona göre çok daha fazla olduğunu söyleyip elektrikli araçları çok güvenli bulmadığını söyledi.
Kavrama sistemi olmadığı için güç direkt olarak tekerleklere gittiğinden ani ivmelenme konusunda çok iyi olduklarını fakat bunun bir takım riskleri olduğundan, özellikle bataryanın ısınmasından bahsetti. Almanya'da dur-kalklarda elektrikli araç kazalarında artış olduğunu falan söyledi.
Ben de bunlara katılıyorum, elektrikli araçları henüz güvenli bulmuyorum.
menzil stabil şekilde 1000km üstüne çıktığın düşünmeye başlarım.Elektrikli araç hanımda var. Bence daha olgunlaşması gerekiyor.
Bilim zaman zaman yalan söyler, tıpkı eroinin bir zamanlar öksürük ilacı olarak satılması gibi...alakası yok , bilim yalan söylemez istatiklere göre elektrikli araçlar içten yanmalılara göre çok daha güvenli.
Bilim ile bilimin ürünleri farkını göz önünde bulundurunuz. Bilimsel çalışmalar birçok aşamadan geçer ama asıl bilimin temeline inersek bilim yalan söylemez.Bilim zaman zaman yalan söyler, tıpkı eroinin bir zamanlar öksürük ilacı olarak satılması gibi...
Yapay Zeka'nın cevabı;
Evet, eroin (diacetylmorphine) bir zamanlar yasal bir ilaçtı ve Bayer markası altında satılıyordu.
Kısa tarihçesi:
- 1898: Alman ilaç şirketi Bayer, eroini sentezledi ve piyasaya sürdü. Bayer, eroini morfin bağımlılığına ve öksürüğe karşı etkili bir "mucize ilaç" olarak tanıttı.
- Eroin, o dönemde morfinden daha güvenli olduğu düşünülüyordu çünkü kullanıcıların daha az bağımlılık geliştireceği sanılıyordu (ironik biçimde tam tersi oldu).
- Bayer, eroini öksürük şurubu olarak bile pazarladı, özellikle çocuklar için bile reçete ediliyordu.
İsmin Kökeni:
- Bayer, "heroisch" (Almanca’da "kahramanca" anlamına gelir) kelimesinden esinlenerek bu yeni ilaca "Heroin" adını verdi. İlacın kişide yarattığı güçlü ve "kahramansı" etkiler nedeniyle bu isim tercih edildi.
Yasaklanma Süreci:
- 1910'ların sonlarına doğru eroinin ağır şekilde bağımlılık yaptığı anlaşılmaya başlandı.
- 1924'te ABD, eroinin tıbbi kullanım dahil tüm kullanımını yasakladı.
- Zamanla birçok ülke benzer yasaklar getirdi ve bugün eroin çoğu ülkede yasa dışı bir maddedir.
Özetle:
- Evet, eroin bir zamanlar yasal bir ilaçtı.
- Evet, Bayer firması tarafından tıbbi amaçlarla satılıyordu (özellikle ağrı kesici ve öksürük ilacı olarak).
- Ancak, bağımlılık potansiyeli fark edilince küresel çapta yasaklandı.
Bilim tabi ki bilerek yalan söylemez ancak yanılabilir; yanılmak ile yalan söylemek arasında fark var. Bilim, bugün doğru olarak kabul ettiği bir şeyi 10 yıl sonra, ''Biz yanılmışız, aslında böyle değilmiş'' diyerek doğru kabul etmeyebilir.Bilim ile bilimin ürünleri farkını göz önünde bulundurunuz. Bilimsel çalışmalar birçok aşamadan geçer ama asıl bilimin temeline inersek bilim yalan söylemez.