Samurai
Moderatör
- 3 Ağu 2021
- 2,843
- 40
Estağfirullah, kimseyi soğutma gibi bir amacım yoksoğutma çocuğu
şehir içinde zaten göremezsiniz varsayımın yanlış tam tersi bu arabalar şehir içinde daha uzun menzil veriyor içten yanmalılar gibi değil trafik sıkıştıkça menzil artıyor
ben istanbul highway 130-140 ile gittim orada şarj 150 ile ankaraya rahat vardım yani gözde büyütülecek kadar değil tamam dediğin gibi şehirlerarasında menzil 250 kmye düşüyor ama avrupada kişi başına düşen şarj istasyonunda birniciyiz şaka değil avrupa ortalamasından daha iyi seviyedeyiz her yer şarj istasyonu devlet teşvik vermiş diyorlar doğruysa yoksa bu kadar artmazdı
yüzde 20-80 aralığı şehiriçi kullanımda yani lazım olunca 0-100 doldurdun diye pil hemen eskiyecek değil buradaki tesla istatistiği bataryasını hep 0-100 şarj edenlerle alakalı yoksa 20-80 dedin mi zaten uzun yola hiç çıkamazsın
bataryaların patlaması olayı maalesef doğru ama tesladaki kadar değil togg farasis pili tamamı tke parça değil 5 ayrı pil parçası ve birbirinden yalıtılmış sorunlu olan bölüm hemen diğer bölümlerden izole oluyor atmosfere salınıma başlıyor sadece o ünite yanıyor antepteki togg yangını bu yüzden kolayca söndürüldü ama teslalar allah muhafaza saatli bomba
bu konuda byd-kgm torres evx ve teslanın yeni getirdiği kısa menzilliler daha iyi lfp piller herhangi bir şekilde patlamıyor ama pil demir fosfat olduğundan gülle gibi togg ağırlığında araçlar maksimum 60kw/h batarya var togg 88kw/h menzilleri kısa belki sadece şehiriçi kullanıma ikinci araç olarak seçilebilirler uzun yol işi onlarda tamamen fantazi
belki seneye CATL ve GEELY'nin yeni nesil lfp lmfp bataryaları ile bu sorun da tarihe karışacak

Ekonomik durumu iyi olanlar 2. araç olarak tercih edebilir. Şehir içi kullanacaklar da tercih edebilir. Ben sadece kendi fikrimi söyledim, artıları ve eksileriyle.
Toplum olarak biraz abartmayı da seviyoruz aslında. Geçenlerde yemek yiyoruz önümüze bir tane Mercedes yanaştı. Mekanın sahibinin arabasıymış. Araç çok sessiz olduğu için yanımdaki arkadaşım ''Bu araba elektrikli galiba'' dedi. Adam da söylediğini duymuş. ''Yok abi elektrikli değil ama elektriklisinden de sipariş verdim, bunu verip onu alıcam, tek şarj ile 1.800 km gidiyor'' dedi. Ben de ''Ziyaaaa'' dedim ama içimden tabi

Şarj istasyonlarının çoğalması güzel bir şey, inşallah daha kullanışlı ve daha ulaşılabilir olurlar herkes alır.