R
ramaxforever
Yeni Üye
- 10 Mar 2018
- 36
arkadaşlar merhaba. dün akşam tvnin swprofilini değiştirdim. tv dts ve pvr kayıt özelliği kazanmış oldu. bu açıkçası beni çok sevindirdi. artık onunla bununla uğraşmaya gerek kalmadı. lakin şöyle bir durum var. bendeki uydu alıcısından dtsli tv kanalına geldiğim zaman ses çıkmamaya devam ediyor. bunun nedeni muhtemelen uydu alıcısının dts çözememesi galiba. dts çözmediği içinde direk hdmi kablosu ile sadece görüntüyü veriyor tvye sesi vermiyor herhalde. lakin tvden dtsli film açtığımda. bir güzel dtsli sesi alabilmekteyim. bu arada dts ile dolby arasında gerçekten hissedilir fark var. dts daha canlı ve kendini belli ediyor
şimdi kafamda bir başka soru var. sw profilden açtığımda fark ettim. tvde dvbt-2 özelliği yok vede swprofilde dvbt-2 kutucuğu işaretsiz. ama tvnin dvbt özelliği var ve de aynı işlemciye sahipmuadil cihazlarda da dvbt-2 özelliği mevcut. bu dvbt-2 özelliği acaba yazılımsal mı donanımsal mı ? bir bilginiz var mı. eğer yazılımsal ise bu özelliğide eklemek istiyorum tvye
şu an açıkçası gerçekten mutlu oldum. buradan bu konuda beni aydınlatan arkadaşlara çok teşekkür ederim. yoksa bu olay brnim içimde bir ukte olarak kalacaktı
şimdi kafamda bir başka soru var. sw profilden açtığımda fark ettim. tvde dvbt-2 özelliği yok vede swprofilde dvbt-2 kutucuğu işaretsiz. ama tvnin dvbt özelliği var ve de aynı işlemciye sahipmuadil cihazlarda da dvbt-2 özelliği mevcut. bu dvbt-2 özelliği acaba yazılımsal mı donanımsal mı ? bir bilginiz var mı. eğer yazılımsal ise bu özelliğide eklemek istiyorum tvye
şu an açıkçası gerçekten mutlu oldum. buradan bu konuda beni aydınlatan arkadaşlara çok teşekkür ederim. yoksa bu olay brnim içimde bir ukte olarak kalacaktı