dts özelliği olmayan tvde dts ses alabilmek

R Çevrimdışı

ramaxforever

Yeni Üye
10 Mar 2018
36
arkadaşlar merhaba. dün akşam tvnin swprofilini değiştirdim. tv dts ve pvr kayıt özelliği kazanmış oldu. bu açıkçası beni çok sevindirdi. artık onunla bununla uğraşmaya gerek kalmadı. lakin şöyle bir durum var. bendeki uydu alıcısından dtsli tv kanalına geldiğim zaman ses çıkmamaya devam ediyor. bunun nedeni muhtemelen uydu alıcısının dts çözememesi galiba. dts çözmediği içinde direk hdmi kablosu ile sadece görüntüyü veriyor tvye sesi vermiyor herhalde. lakin tvden dtsli film açtığımda. bir güzel dtsli sesi alabilmekteyim. bu arada dts ile dolby arasında gerçekten hissedilir fark var. dts daha canlı ve kendini belli ediyor
şimdi kafamda bir başka soru var. sw profilden açtığımda fark ettim. tvde dvbt-2 özelliği yok vede swprofilde dvbt-2 kutucuğu işaretsiz. ama tvnin dvbt özelliği var ve de aynı işlemciye sahipmuadil cihazlarda da dvbt-2 özelliği mevcut. bu dvbt-2 özelliği acaba yazılımsal mı donanımsal mı ? bir bilginiz var mı. eğer yazılımsal ise bu özelliğide eklemek istiyorum tvye
şu an açıkçası gerçekten mutlu oldum. buradan bu konuda beni aydınlatan arkadaşlara çok teşekkür ederim. yoksa bu olay brnim içimde bir ukte olarak kalacaktı

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,390
Arkadaşlar sorun sorarken özellikle "Audio" kısmı için;eliniz de "AVR" varmıdır öncelikle?? bunu bildirin!
Veya Pro. anlamda bir ses uzmanımısınız? eliniz de AVR+Speaker sistemi varmıdır veya ses konusunda
daha iyiyseniz "Stereo" cumusunuz v.s gibi bilgileri ilk etap da verin ltf?

Gelelim o eliniz deki panele;bir kere onların ne Audio ne de vede özellikle gerkli olan Speaker ları beş para etmez yaw
ondan DTs olsa ne yazar veya ZTS olsa ne yazar:ciks

Sadece bazıları daha gür "bağırır" hepsi o dur! bağırmak başka ses kalitesi+yüksekliği başkadır!

Ayrıca o panelin neresinde fiziki bir alan olarak size adam gibi ses verecek Speaker ları vardır??
veya mevcut Speak. den size neyi vereceğini sanıyorsunuz!

Özellikler olarak hiç bir zaman üretici zaten "sesi" ön plana çıkaramaz/çıkarmaz,arada LGE çıkarır ama o hikaye dir!

Üretici olarak malı satabilmek adına HDR den tutun da WCG sonra ses sonra Android v.s v.s v.s bir dolu şeyi koyar
ama hiç birisini adam gibi olması gereken seviye de çalıştıramaz!

Adam 50Hz dandik panel takılı panel alıyor HDR si varmış diyor! WCG var diyor,adam sankim Pioneer veya Toshiba veya Panasonic filanmı
aldığını sanıyor??? iyi de bunlar da yok artık!

Yazılım ile oynayıp sanal alem yaratıp baclight/brightness- kökleyip yok 1000nit varmış diye doğal olmayan resmi
üretiyor sonra buna da birileri "teknoloji" diyor:haha ülen ne alakası var teknoloji ile!

Sonra da adamın bazıları beni arayıp abi paneli satacağım çok parlak geliyor diyor!

Movie Mode;standard bilinen/kabul edilen nit değeri bugünden 50 sene evvel de veya 15 sene evvel de 120cd/m2 dir yaw!
Contrast ise sonsuz olmalıdır veya aşırı yüksek olmalıdır iyi de şaırı yüksek CR sadece adma gibi Sinema makinesin de oluyor
veya bir çuval para vereceğiniz PJ de oluyor,sizin elinizdeki panel VA ise max/ortalama 2500;1 oluyor bu panele siz 1000 nit
takıp absürt bir ışık uygularsanız ortada doğru resim zaten kalamaz! ama kimileri bunu da beğeniyor! zevk-renk+ışık meselesi o zaman!

Yada gece tüm ışıkları kapatıp Samsung panel den 1000 nit ile HDR yi de açıp araba farı gibi parlayan ekrana bakıyor abi süper diyor
zevklerine karışamam tabiki!:hmm

++
Sonuçta İnsanları inanılmaz bir yalnış bilgilerle donatıyorlar özellikle malum siteden sonra adma geliyor ne aradığını bilemez halde
dolanıyor üstelik piyasada ne prof.anlamda nede benzer bir panel de yokken!

R Çevrimdışı

ramaxforever

Yeni Üye
10 Mar 2018
36
dediğinizde haklısınız. ben zaten amacım regalin ses sistemini falan övmek değil. dediğiniz gibi tvlerin ses sistemlerinin durumu malum. benim sorunum codec ile alakalı idi. malum sitelerden film indirildiğinde aa bu dtsli mi bu dolby mi diye ayırmayayım istiyordum. çünkü dts codec desteklenmediği zaman ses alamıyorsunuz tvden. bu benim için öncelikli olandı. diğer husus ise şu kendinden dts çözücü kodeğe sahip bir ses sisteminiz yoksa tvniz dtsyi desteklemiyorsa gene ses alamıyorsunuz.bu kendinden destekli cihazlarda çok maliyetli

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
arkadaşlar merhaba. dün akşam tvnin swprofilini değiştirdim. tv dts ve pvr kayıt özelliği kazanmış oldu. bu açıkçası beni çok sevindirdi. artık onunla bununla uğraşmaya gerek kalmadı. lakin şöyle bir durum var. bendeki uydu alıcısından dtsli tv kanalına geldiğim zaman ses çıkmamaya devam ediyor. bunun nedeni muhtemelen uydu alıcısının dts çözememesi galiba. dts çözmediği içinde direk hdmi kablosu ile sadece görüntüyü veriyor tvye sesi vermiyor herhalde. lakin tvden dtsli film açtığımda. bir güzel dtsli sesi alabilmekteyim. bu arada dts ile dolby arasında gerçekten hissedilir fark var. dts daha canlı ve kendini belli ediyor
şimdi kafamda bir başka soru var. sw profilden açtığımda fark ettim. tvde dvbt-2 özelliği yok vede swprofilde dvbt-2 kutucuğu işaretsiz. ama tvnin dvbt özelliği var ve de aynı işlemciye sahipmuadil cihazlarda da dvbt-2 özelliği mevcut. bu dvbt-2 özelliği acaba yazılımsal mı donanımsal mı ? bir bilginiz var mı. eğer yazılımsal ise bu özelliğide eklemek istiyorum tvye
şu an açıkçası gerçekten mutlu oldum. buradan bu konuda beni aydınlatan arkadaşlara çok teşekkür ederim. yoksa bu olay brnim içimde bir ukte olarak kalacaktı

Harici kullandığınız alıcı büyük ihtimal sadece AC3 (Dolby Digital) desteklidir.
Benim anlamadığım, üründe dahili alıcı varken neden harici cihaz kullanıyorsunuz? :alala
T2 desteği işlemciden çok Tuner'le ilgili bence ama? Adem Helvacı Ado hocam daha iyi bilir.
Belki o modelde T2 desteği olmayan bir Tuner koymuş olabilirler.
Ya da kullanılan anakartlarda revizyon farkı olabilir.

Kıyaslamayı detaylı yapmak lazım.
Swprofile ile özelliği açıp denemek size kalmış.
DTS özelliğini işletebilmenize sevindim.

R Çevrimdışı

ramaxforever

Yeni Üye
10 Mar 2018
36
eve gidince bir deneme yapacağım. dediğiniz sistemi kurmuşlar ise belki açılır.
benim harici receiverım enigma tabanlı bir cihaz. ip tv ve şifreli kanallar için kullanıyorum. receivera bağlı 4 tane uydu var. can sıkıntısı işte

H Çevrimdışı

hikmetim

Yeni Üye
25 Ara 2017
22
eve gidince bir deneme yapacağım. dediğiniz sistemi kurmuşlar ise belki açılır.
benim harici receiverım enigma tabanlı bir cihaz. ip tv ve şifreli kanallar için kullanıyorum. receivera bağlı 4 tane uydu var. can sıkıntısı işte
pvr yi açmak için hangisini tıklıyoruz.

vestelpvr.jpg

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

pvr yi açmak için hangisini tıklıyoruz.

vestelpvr.jpg
PVRFeatures
PVRPartitionFormatTypeCheck
ikiside işaretli mi olacak
bu arada DTS açıldı

Son düzenleme:
Ahmetcan Çevrimdışı

Ahmetcan

Yeni Üye
28 Eki 2019
2
59
Merhaba arkadaşlar.
Forumda yeniyim. Samsung 2019 model 65"ru7100 tv aldım. DTS yi desteklemediğini öğrenince üzüldüm.
Çünkü 2009 senesinde aldığım ve halen kullandığım 40" tv de DTS ve benzeri birçok özellik var. Yenisinde kimbilir daha neler vardır deyip, çok dikkat etmeden
açıkçası gönül rahatlığıyla (samsung ya ondan :) ) bu tv yi aldım.
Hatta Samsung firmasına bu konu hakkında mail attım. Cevap çok komik. Sorumu anlamamazlığa gelip, basma kalıp cevap vermişler. "Yeni seri cihazlarımızda DTS lisansı yok"
İnternette bu konu hakkında araştırma yaparken forumu keşfettim.
Anladığım kadarıyla Tv nin anakartı destekliyorsa bu ve benzeri öellikler SWprofil düzenlemesiyle aktif hale getirilebiliyor.

Yeni Tv nin seri no : 05e036mm700128 (tv nin arkasındaki etikette yazıyordu)
Ana kart modeli : BN94-14189L ( )

Benim derdime çare olabilecek bir çözüm varmıdır merak ediyorum.
teşekkür ederim.

Ahmetcan Çevrimdışı

Ahmetcan

Yeni Üye
28 Eki 2019
2
59
Almanca bir sitede bahsettiginiz olayla hakkinda ne yapilabilecegi ile ilgili aciklama var
,türkceye cevirip inceleyebilirsiniz.

çok teşekkür ederim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

çok teşekkür ederim.

Eklemiş olduğunuz linki inceledim.
Çözüm olarak DTS'yi DolbyDigital'e çevirebileceğimiz yöntemin benim için en uygun yöntem olduğunu gördüm.
Sanıyorum SwProfil olayı benim Samsung Tv için olmuyor. Belki de şimdilik böyledir.
İlginiz ve yardımınız için çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
S Çevrimdışı

srknzr

Yeni Üye
26 Kas 2019
1
45
Herkese selam yeni üye oldum bana yardımcı olursanız sevinirim hem tv hemde ses konusunda yardıma ihtiyacım var iki model arasında kaldım.
1)philips 50pus7304=dolby atmos ambiligt ve android olması cezbetti fakat dts yok (pioneer vsx921 av recieverım var hem dts hemde dolby kullanıyorum fakat pc ye baglı tv içinde dts benim için önemli) (bu arada soru içinde soru oldu ama kafama takıldı bilgisi olan varsa tv den dolby atmosu pioneer vsx921 av recieverın pure direct özelliği (Ses üzerinde herhangi bir geliştirme olmadan almış olursunuz ) ile kullansam atmos olarak ses alabilirmiyim üçboyutlu ses yada tavanda ses gibi? )
Konuda bahsedildiği gibi philips de işlemciden yada anakarttan dts yi etkinleştirebilirmiyiz? ( bu benim için çok önemli) dts destekli modelleri var
2)lg 49sk8100pla görüntü kalitesi güzel (nanocell etkisi heralde tam bilmiyorum) dolbyatmos dolby vision ve dts destekli. Fakat ambilight yok ve android de değil smart olarak lg web os kullanıyor netten film açarken önbellek doldu uyarısı yada film açmada sıkıntı oluyormuş
birde tv ler hakkında kullanan yada teknik bilgisi olan arkadaşlar görüşlerini paylaşırsa cok sevinirim.
şimdiden teşekkür ederim

G Çevrimdışı

gorkem0708

Yeni Üye
21 Nis 2021
2
32
Bu konu aslında uç bir nokta olmasına karşın benim içinde oldukça önemli bir detay. Film arşivi yapıyorum çok uzun zamandır. Arişivimi bluray ve 4k olmak üzere devam ettiriyorum. 10-15 gb lık filmlerden arşiv yapıp tv de bu filmleri açamadığımda hiçbir anlamı kalmıyor o tv yi almanın. Ve arşivimdeki filmlerin yarısı dolby ses ailesine sahipken diğer yarısı dts ses formatına sahip. Samsung tv almak istiyorum 4k ama dts ses desteklemiyor. (LG marka tvler de aynı şekilde) Hatta samsung 2018 dahil sonraki tüm tv lerinde dts yi kaldırmış. Bizzat iki mağazada rica edip deneyerekte gözlemledim. Malesef dts ses dosyalı filmlerin sesi çıkmıyor. Ben de mi box alıp bu sorunu çözebilir miyim acaba diye düşünüyorum. Sırf denemek için 600 tl ye mi box almak istemiyorum. Bu konuda gözlemleriniz olduysa yazar mısınız?

Not: philips ve vestel tv lerin son modellerinde dts ses desteği mevcut ama vestelin perfprmansını beğenmiyorum. Philipsin de her ne kadar rengi ve akıcılığı harika olsada paneli iyi değil. Işık sızması, gölgelenme gibi sorunlar oluyor. Ki son dönem yorumlarına baktığımda ışık sızması philips yeni tv lerinde çok popüler bir problem konumunda. Samsung birçok konuda daha kaliteli ve iyi performansa sahip. Dts sesi bu tv lerde açabilirsem benim için çok doğru bir tv seçimi olacak. Hatta almayı düşündüğüm samsung modeli 50tu8500. Her şey hazır bir tek dts ses desteği sıkıntı.

caution Çevrimdışı

caution

Yeni Üye
7 Nis 2018
24
45
bizim 2018 de aldıgımız LG 4k tv de dts açıyor ama yeni serilerin ozelliklerine baktım şimdi,hakkaten özelliklerinde dts ozelliğini kaldırmışlar... üzücü bir durum millet o kadar para veriyor ...

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
bizim 2018 de aldıgımız LG 4k tv de dts açıyor ama yeni serilerin ozelliklerine baktım şimdi,hakkaten özelliklerinde dts ozelliğini kaldırmışlar... üzücü bir durum millet o kadar para veriyor ...
Amaç korsanı önlemek. Zamanla diğer destekler de kalkacaktır.
Çünkü Prime Video, Netflix vs bunları ister.

E bir de orjinal alıyorsan zaten oynatıcın olması lazım, dijital indirme ile DTS ses sunan servis var mıydı bilmiyorum.
Başka türlü blu-ray filmi torrent'ten edinirsin, o da korsan olur zaten. :hihi
Şu blu-ray ve DVD keşke bizde de ucuz olsaydı ama her zaman için lüks oldu.
E bir de yıllarda CD & DVD dükkanlarına kimse bir şey yapmadı, resmen emekçiyle dalga geçildi.
Şimdi de ülkenin parası yabancı servislere akar böyle. Nerden bakılsa vizyonsuzluk, bilgisizlik.

Geri
Üst Alt