Dornaz Alfa Covid - 19 İlacı Olabilir mi ?

metinmert Çevrimdışı

metinmert

Aktif Üye
13 Mar 2019
243
Yaa hocam ben zaten adam ilaç buldu , virüs bitecek felan demedim ki ? adam bir araştırma yapmış ne demiş bu ilaç bu hastalık da fayda gösteriyor. Önce çok bilmiş sözde bilim kurulu üyeleri çıktı adama salladı , şimdi de başlarında ki bakan çıkmış sallamış. Yaahuu adama sallamadan şu ilacı alın bir deneyin , test edin olmaz ise ondan sonra adama sallayın.

Bu bilim kurulunda çok egoist insan var , ulaan biz burda bunca profuz , uzmanız bilmem ne , biz bulamadık da sen mi buldun bu ilacın etkin olduğunu. Bu bilim kurulu maske takmamız gerekiyor mu sorusuna nee maskesi yaa , maske felan takmayın , maske takmak daha tehlikeli deyip , maske takmayı kötülercesine bir ton laf ebeliği yaptılar millete. Geldiğimiz nokta afedersin hacete maskesiz gidemez olduk neredeyse :hihi sırf devlet maske stoklasın diye millete maske almayın , takmayın daha tehlikeli dedi bunlar , hepsi hükümetin uşağı , zerre inanmam bunların hiç bir lafına artık.
Tamam işte bakan da diyor ki madem böyle bir çalışmanız var size özel davet bile gönderdiğimiz halde bilimsel çalışmaların aşamalarını tamamlamak için neden bize müracaat etmiyorsunuz da sosyal medyadan tamamlanmamış bir çalışmayı ilaç ismi vererek duyuruyorsunuz.
Amacı nedir burada ilaç reklamı mı yapmak prim mi kasmak?

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Karışmayayım dedim ama dayanamadım yine :)
Bütün bunların cevaplarını ilerleyen zamanlarda mutlaka ya dinleriz veya okuruz,hep böyle olmuştur ama nedense hep de geç kalmışızdır,suyun kirecini alıyor denilen boruyu alkışlıyoruz ama "şöyle bir şey var,araştıralım" diyenleri susturmaya çalışıyoruz ,daha önce de yazdım ,gençliğimde de böyle idi diye ,değişen bir şey yok maalesef, sonra bu adamlar yurdu terk ettiklerinde de "tüh" diyoruz,dedik de :)
Neyse hadi kapattım parmaklarımı yine :kiskis

Ovalı hocayı ilk tanıdığımda Trakyalı biri olarak gurur duydum ,malum kendisi Kırklareli Babaeski li, hatta arkadaşlarla Whatsapp grubunda konuştuk bazı kişilere ilk zamanda bile samimi gelmedi davranışları ,hatta bende ilk sizinle aynı cimleyi kurdum "sonra bu adamlar yurdu terk ettiklerinde de " diye ama o gece yapılan yanlış davranışlardan benimde gözümde düştü bu hoca.Ekşi sözlükte yazılanların çoğu na hak verdim.Zaten bakan Fahrettin Koca da çok güzel açıklama yaptı konu ile ilgili.

Bana göre de ;

Hadi bir çalışma yapmışsın tamam belki olumlu sonuçları da var çocuk oyuncağı bulmuş gibi sosyal medya dan direk açıklamak hoş değil.

İlaçın kullanım amacı belli ki epey de pahalı bir ilaçmış , gerçekten kullanım zorunluluğu olan insanlarda var. Çıktı açıkladı,bizim gibi fırsatçı insanların olduğu ülkede doğru bir davranış değil.Kim bir kaç kişi stokladı yada elinde olan eczacı depolaya sakladı.Ne oldu ihtiyacı olan hasta ilacı alamadı farz edelim ki...

İlk günden şow yaptı giriyorum , şu kadar gün kalıcam ,ardından Kahramanlarım girecek vs .vs.

Hadi ülkesini çok seviyor niye şuana kadar devletin herhangi bir biriminde yer almamış ta özel bir kurumda çalışmayı tercih etmiş.Tamam ona sunulan imkanlar çok farklı olabilir ama içinde olduğum için söylüyorum şuan akedemisyenlere saçma sapan ciddi proje araştırma geliştirme ler için çok büyük rakamlar teşvik ediliyor.Biz bile iş yerinde klima istedik almadılar , adamlar kaç milyon dolarlık mikroskop, dna makineleri istiyorlar sorgulama yapılmadan alınıyor yani.

Yaptığı çalışmalar hakkında araştırdım elle tutulur bir sonuçta yokmuş.

Hatta birkaç mahkemesi varmış , araştırmalarda hayvan deneyleri yerine direk insan denemelerine başlayalım görüşünde biriymiş hatta ileri derece kanser hastalarını denek olarak kullandığı söyleniyor kanıt varmı bilmiyorum.

Kısaca uzatmayayım hocam benim kafamda böyle önyargılar ve düşünceler oluştu Şow yaptı , insanların umuduyla oynadı.Kaynanam bile bizim memleketli ilaçı bulmuş dedi gittimizde☺️ sonra anlattım onlar bile kızdılar?

metinmert Çevrimdışı

metinmert

Aktif Üye
13 Mar 2019
243
Virüs vakalarının görülmeye başlandığı günlerdi. Konya'dan teyzemin oğlu aradı. Teyzemin daha önce raporla aldığı bir ilacın virüse iyi geldiği söyleniyormuş. İlacı da bitmek üzere olduğu için hemen eczaneye koşmuş ama bulamamış. Konyada elinde olanlar da veemiyormuş. Toplatılma kararı çıkarılmış. Şu daha sonra Trump'ın da bahsettiği sıtma ilacı... Bana sen de bi baksan oralara var mıdır dedi. Antalya merkezde bir eczaneye sorduk. Aynı şeyleri söylediler. Devlet kimin elinde ne kadar var biliyor piyasadan toplatılıyor ilaç satşı durduruldu... Ve sanırım ilk günden itibaren bu ilaç tedavide kullanılıyor. Abdi İbrahim muadilini üretiyormuş.
Dün de Çin'den haberler veren birisinin -daha önce ilaçtan bahsetmişti- konuyla ilgili tivitini gördüm. Doğruluğunu bilmiyorum.

Screenshot_20200419_085218.jpg

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
yaw "sallamak" da bizim işimiz!
hiç dinlemeden "asmak" da bizim işimiz!

şimdi daha açık yazayım hele de adam solcu veya tam tersi ise ve de böyle de ayrıca biliniyorsa
hepten yanmış,yani tam asmalık olur

Prof.luğu filan hikaye kalır,adam boşuna okumuş olur bu zihniyetin yanında

ülen adamı bir dinleyin be ne olur,ne kaybedersin,ama biz çok tez canlıyız anında asar bitiririz adamı

metinmert Çevrimdışı

metinmert

Aktif Üye
13 Mar 2019
243

şimdi daha açık yazayım hele de adam solcu veya tam tersi ise ve de böyle de ayrıca biliniyorsa

ülen adamı bir dinleyin be ne olur,ne kaybedersin,ama biz çok tez canlıyız anında asar bitiririz adamı
Adamı dinledik. Kendisi de geri vites yaptı.

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32

doğru diyorsun hocam da zaten araştırmıcaz bakmıcaz şeklinde kimse açıklama yapmadı sadece tavrı eleştirildi ovalı hocanın.Şuan büyük ihtimalle araştırılıyor bakılıyordur.Zaten bende bu şekilde savundum arkadaşlara , adam bu hastalık ta etkili olan başka bir ilaç bulmuş. Neticede dünyada topu topu 3 5 tane ilaç kullanılıyor dedim.Ama sonra baktımda dünya globelinde zaten bu ilaçın etkileri keşfedilmiş şuan çoğu ülke üzerinde araştırma yapıyordur belki de.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
doğru diyorsun hocam da zaten araştırmıcaz bakmıcaz şeklinde kimse açıklama yapmadı sadece tavrı eleştirildi ovalı hocanın.Şuan büyük ihtimalle araştırılıyor bakılıyordur.Zaten bende bu şekilde savundum arkadaşlara , adam bu hastalık ta etkili olan başka bir ilaç bulmuş. Neticede dünyada topu topu 3 5 tane ilaç kullanılıyor dedim.Ama sonra baktımda dünya globelinde zaten bu ilaçın etkileri keşfedilmiş şuan çoğu ülke üzerinde araştırma yapıyordur belki de.

Kendisini güvenilir bulmuyorum, virolog ve enfeksiyon hastalıkları uzmanlarının görüşlerini dikkate alın derim.
Nasıl ki dişimiz ağrıyınca ortopediye gitmiyorsak, her uzman da kendi alanına baksın hocam. :bilmiyom

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Kendisini güvenilir bulmuyorum, virolog ve enfeksiyon hastalıkları uzmanlarının görüşlerini dikkate alın derim.
Nasıl ki dişimiz ağrıyınca ortopediye gitmiyorsak, her uzman da kendi alanına baksın hocam. :bilmiyom

:ok katılıyorum hocam.Tv programlarına baktım alakasız alakasız kişiler yorum yapıyor bol keseden sallıyorlar.Bilim kurulu üyeleri ne de gıcık olmaya başladım.Şimdide her biri normalleşme süreci için kafadan süre belirliyorlar.Arkadaşım adı üstünde bir kurula dahilsen ortak bir karar alınır ,sözcü yada temsilci kimse çıkar söyler.Ama ülkemizde böyle bir durumda bile pr kasmaya imaj reklamı yapma gayretinde bulunan insanlar var işte.

B Çevrimdışı

baran5454 

Süper Üye
14 Kas 2019
559
Adamı dinledik. Kendisi de geri vites yaptı.
Tamda geri vites sayılmaz tekrardan 23 Nisan diye yine mesaj atmış Twitter da bakalım ne veriler var elinde :hmm
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

:ok katılıyorum hocam.Tv programlarına baktım alakasız alakasız kişiler yorum yapıyor bol keseden sallıyorlar.Bilim kurulu üyeleri ne de gıcık olmaya başladım.Şimdide her biri normalleşme süreci için kafadan süre belirliyorlar.Arkadaşım adı üstünde bir kurula dahilsen ortak bir karar alınır ,sözcü yada temsilci kimse çıkar söyler.Ama ülkemizde böyle bir durumda bile pr kasmaya imaj reklamı yapma gayretinde bulunan insanlar var işte.

Bakan o konuda açıklama yapıyor zaten. Verilen tarihler zaten öngörü bunu da belirtiyorlar. Haberler sanki o tarihte herşey bitecek gibi veriyor. İnsanlar merak ettiği için de sürekli soruluyor. Onalarda düşüncelerini paylaşıyor. Eğer bu tarihlerden ooo Mayıs, yok Haziran'da herşey düzelecek anlamı çıkaranlarda sorun bence. Bakan diyor pik dönemine girmek üzereyiz. Adamlar anlıyor ki pik oldu artık pikten sonra eğri düşecek sifirlanacak. Keşke öyle olsa. Şuan ki önlemlerle alınan bir pik o. Yani önlemi bıraktığın an yükselmeye devam edecek. Ki eğrinin hangi aşamasında olursa olsun. Ama haberlere bakarsan inişe geçince herşey güllük gülistanlık kafaya takmaya gerek kalmiycak :)

Son düzenleme:
meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Tamda geri vites sayılmaz tekrardan 23 Nisan diye yine mesaj atmış Twitter da bakalım ne veriler var elinde :hmm
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bakan o konuda açıklama yapıyor zaten. Verilen tarihler zaten öngörü bunu da belirtiyorlar. Haberler sanki o tarihte herşey bitecek gibi veriyor. İnsanlar merak ettiği için de sürekli soruluyor. Onalarda düşüncelerini paylaşıyor. Eğer bu tarihlerden ooo Mayıs, yok Haziran'da herşey düzelecek anlamı çıkaranlarda sorun bence. Bakan diyor pik dönemine girmek üzereyiz. Adamlar anlıyor ki pik oldu artık pikten sonra eğri düşecek sifirlanacak. Keşke öyle olsa. Şuan ki önlemlerle alınan bir pik o. Yani önlemi bıraktığın an yükselmeye devam edecek. Ki eğrinin hangi aşamasında olursa olsun. Ama haberlere bakarsan inişe geçince herşey güllük gülistanlık kafaya takmaya gerek kalmiycak :)
işte sorunu tam tarif etmişsin hocam sen ben biliyoruz farkındayız ama hak buyurursunuz ki çoğu vatandaş sizin dediğiniz gibi düşünüyor , tedbiri elden bırakmayı düşünen bile var yani.

Misal baldız evlenecek ti mayısta düğünü vardı müstakbel eşi 38 , kendisi 35 yaşında haliyle yaşında verdiği olgunlukla düğün iptal zaten dediler üç beş eşya ile evi düzdüler, şimdi nikahı yapıp kalanı akışa bırakacak lar.

Kuzen im evlenecekti onlarda iptal olduğunu kabul ettiler .

Ama iş arkadaşım ve nişanlısı kabullenemedi ,nişan iptal olduğu için üzüldüler gereksiz triplere girdiler, şimdi düğün eylülde diye oyalanıp duruyorlar ,ev yok ,hazırlık yok nasılsa biter kafasındalar.

Şu bir gerçek yıl sonunu görmeden tam anlamı ile eski hayatımıza dönmemiz zor ve güç.Tam anlamı ile dünya da bitmeden bizim de rahatlamış olmak için afrikada ada ülkesi falan olmamız lazım heralde?

Daha şimdiden turist leri, uluslararası arası uçuşları düşünüyorlar , geçen kültür turizm bakanı çıkmış ilk asya ülkelerinden turist bekliyoruz, hastalık olmayan işletmelere sertifika vereceğiz dedi.

Aynı şekilde uçak firmaları can çekişiyor biran önce uçuşlar başlasın istiyorlar.

Neyse bu sene bana yaradı heralde her türlü nikahtanda olsa bir çeyrek takacağızda en azından eşimle bana elbise ayakkabı hazırlık masrafından yırttım??

gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,778
işte sorunu tam tarif etmişsin hocam sen ben biliyoruz farkındayız ama hak buyurursunuz ki çoğu vatandaş sizin dediğiniz gibi düşünüyor , tedbiri elden bırakmayı düşünen bile var yani.

Misal baldız evlenecek ti mayısta düğünü vardı müstakbel eşi 38 , kendisi 35 yaşında haliyle yaşında verdiği olgunlukla düğün iptal zaten dediler üç beş eşya ile evi düzdüler, şimdi nikahı yapıp kalanı akışa bırakacak lar.

Kuzen im evlenecekti onlarda iptal olduğunu kabul ettiler .

Ama iş arkadaşım ve nişanlısı kabullenemedi ,nişan iptal olduğu için üzüldüler gereksiz triplere girdiler, şimdi düğün eylülde diye oyalanıp duruyorlar ,ev yok ,hazırlık yok nasılsa biter kafasındalar.

Şu bir gerçek yıl sonunu görmeden tam anlamı ile eski hayatımıza dönmemiz zor ve güç.Tam anlamı ile dünya da bitmeden bizim de rahatlamış olmak için afrikada ada ülkesi falan olmamız lazım heralde?

Daha şimdiden turist leri, uluslararası arası uçuşları düşünüyorlar , geçen kültür turizm bakanı çıkmış ilk asya ülkelerinden turist bekliyoruz, hastalık olmayan işletmelere sertifika vereceğiz dedi.

Aynı şekilde uçak firmaları can çekişiyor biran önce uçuşlar başlasın istiyorlar.

Neyse bu sene bana yaradı heralde her türlü nikahtanda olsa bir çeyrek takacağızda en azından eşimle bana elbise ayakkabı hazırlık masrafından yırttım??
virüsün insan yapımı değil, doğal seleksiyonla gelişmiş olması, kuzeni olan SARS gibi en kısa sürede mutasyona uğrayıp, insanlarda enfekte ediciliğini bırakması dileğimle.... :rock

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384

yaw TV programlarını miktir edin gitsin,onun için bunları izlemeyin diye bağırıyorum!
Bakanı da ben sallıyorum! bana göre hepsi sallamalık hazret bunların

TV lerin "Haber" kanalı olanları var,neyin haberini veriyorlar onu da sallıyorum yaw
zaten bu Hoca denilen tipler orada sallıyorlar,bir de bu programların Bordrolu/Maaşlı elemanları
var benim asıl salladıklarım bunlardır ve herifi gördümmü aynen küfür edip zaplıyorum!

son iki aydır bu konularda vatandaşın esas bu tipler ağzına mıçtı,virüsü millet bunlardan kapıyor yaw:hayir

sonra birileri ki bunlar da harbi AKP li olur ama hesap da çaktırmazlar bazı tiplerin video çekimlerini
buraya getirirler,şöyle şöyle diyorlar derler,hiç bir mok demiyor aslında herif sadece senaryo çekiyor!
hata o adam "büyük" adam oluveriyor bir anda

sonuç olarak alayını sallıyorum ben bunların:hayir:hayir:hayir
yakında "Baharatçılar" girecek TV lerin programlarına;tarifi verecekler!
ardından Din "ulemaları" girecek(aslında girdiler bile!);tarifi verecekler,Cübbeli yi iyi izleyin
o "sayı" veriyor,şunu şu kadar okuyacaksın diye sakın atlamayın rakamları! çarpılırsınız:seytan

yaw TR de TV kanallarının hali aynen budur işte! ayrıca ben fazla bir abartılı mizansen filan da yapmadım
az bile yazdım!

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
virüsün insan yapımı değil, doğal seleksiyonla gelişmiş olması, kuzeni olan SARS gibi en kısa sürede mutasyona uğrayıp, insanlarda enfekte ediciliğini bırakması dileğimle.... :rock
valla herkesin temennisi bu yönde ama daha bu sabah haberlerde tekrar edildi virüs insan yapımı ,genetik silah yada laboratuvar üretimi değil diye.Yani yüzlerde bağımsız laboratuvar ve çalışanlarının fikri bu yönde.Yapay olsa heralde bir şekilde fark edilirdi.

Mutasyona uğrayıp yada bulaşıcılığınu kaybetme konusunda ise yeni bir deneyde virisün 60 derecede bile yaşayıp çoğalabildiği kanıtlanmış.

Sars gibi yok olacak olsa sanırsam çoktan yok olurdu heralde.Unutmayalım ki dünya 5 aydan fazla süredir uğraşıyor bizde daha 2 ay olmadı yani.Bence yolun çok daha başındayız ki daha pik aşaması, 3 haftalık plato dönemi ve asıl uzun sürecek olan düşüş süresi olacak.Ardından kontroller devam edecek vs. vs. iyimser olarak haziran başı işaret ediliyor .Hayırlısı bakalım tez zamanda tüm dünyada kurtuluruz inş. bu illetten.

Geri
Üst Alt