Dornaz Alfa Covid - 19 İlacı Olabilir mi ?

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,011
The_SreT The_SreT :kiskis

"Sözü edilen ilaç uluslararası bir ilaç firmasının patentli ilacı. Türkiye'de ruhsatlı bir ilaç. Ve akciğerde tıkaç olan hastalara uygulanan ve bundan fayda görülen bir ilaç. Kovid-19'la ilgili bu ilacın faydalı olduğuna dair laboratuvar ve klinik çalışmalarının başladığını da biliyoruz. Artı biz Türkiye'de hem aşı hem de tedaviyle ilgili bu anlamda çalışma yapan kurumlara çağrıda bulunduk. Ve bununla ilgili, ilgili merkeze de 23 Mart'ta aşı ve tedaviyle ilgili herhangi bir çalışmanız varsa bize başvurun dedik. Oradan bize gelmedi. Biz böyle bir çalışmanız olabilir, bu çalışmanızı bize bildirin dedik. Dünyada araştırmanın nasıl yapılacağı bellidir. Sosyal medya üzerinden insanların umudu ile oynanamaz. Bu topraklara aidiyet içinde olan, insanlığa faydalı çalışma yapan herkes bizim için kıymetlidir. Yayın, araştırma ve çalışmanın nasıl yapıldığı da çok iyi bilinir. Klinik araştırma için 23 Mart'ta bizim çağrımıza cevap verilebilirdi. İlaç ve aşı işi hem milli hem stratejik bir iştir. Sosyal medya üzerinden yapılmaz. Uluslararası bir firmanın ilacı böyle umutlar tüketilerek ifade edilemez".

B Çevrimdışı

baran5454 

Süper Üye
14 Kas 2019
559
Şimdi webtekno da okudum , Dornaz Alfa'nın Covid-19 üzerindeki etkilerine dair, 16 Nisan 2020 tarihinde New York’taki Cold Spring Harbor Laboratory tarafından bir araştırma , yazmakta.

İlgili makale aşağıda , webtekno dan alıntıdır.

Bu makalede açıklamadan önce çıktı. Herhalde baktı millet yayın bile yapmış. Bari 23 Nisan gelmeden halka duyursam yeter dedi sanırım :) Bakan ağır konusunca yanlış anlaşıldım dedi ama neyse :kiskis

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,323

Yaa hocam ben zaten adam ilaç buldu , virüs bitecek felan demedim ki ? adam bir araştırma yapmış ne demiş bu ilaç bu hastalık da fayda gösteriyor. Önce çok bilmiş sözde bilim kurulu üyeleri çıktı adama salladı , şimdi de başlarında ki bakan çıkmış sallamış. Yaahuu adama sallamadan şu ilacı alın bir deneyin , test edin olmaz ise ondan sonra adama sallayın.

Bu bilim kurulunda çok egoist insan var , ulaan biz burda bunca profuz , uzmanız bilmem ne , biz bulamadık da sen mi buldun bu ilacın etkin olduğunu. Bu bilim kurulu maske takmamız gerekiyor mu sorusuna nee maskesi yaa , maske felan takmayın , maske takmak daha tehlikeli deyip , maske takmayı kötülercesine bir ton laf ebeliği yaptılar millete. Geldiğimiz nokta afedersin hacete maskesiz gidemez olduk neredeyse :hihi sırf devlet maske stoklasın diye millete maske almayın , takmayın daha tehlikeli dedi bunlar , hepsi hükümetin uşağı , zerre inanmam bunların hiç bir lafına artık.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,011
Yaa hocam ben zaten adam ilaç buldu , virüs bitecek felan demedim ki ? adam bir araştırma yapmış ne demiş bu ilaç bu hastalık da fayda gösteriyor. Önce çok bilmiş sözde bilim kurulu üyeleri çıktı adama salladı , şimdi de başlarında ki bakan çıkmış sallamış. Yaahuu adama sallamadan şu ilacı alın bir deneyin , test edin olmaz ise ondan sonra adama sallayın.

Bu bilim kurulunda çok egoist insan var , ulaan biz burda bunca profuz , uzmanız bilmem ne , biz bulamadık da sen mi buldun bu ilacın etkin olduğunu. Bu bilim kurulu maske takmamız gerekiyor mu sorusuna nee maskesi yaa , maske felan takmayın , maske takmak daha tehlikeli deyip , maske takmayı kötülercesine bir ton laf ebeliği yaptılar millete. Geldiğimiz nokta afedersin hacete maskesiz gidemez olduk neredeyse :hihi sırf devlet maske stoklasın diye millete maske almayın , takmayın daha tehlikeli dedi bunlar , hepsi hükümetin uşağı , zerre inanmam bunların hiç bir lafına artık.

İşte yöntemi kendisi mi keşfetti yoksa internette görüp mü söyledi bilemiyoruz.
Söylediği ilaç 1 hafta önce Reddit'te tartışılmış diyorlar.

Yani ortamlarda laboratuvara giriyorum dersiniz, medyada PR'ınızı yaparsınız, bunlar kolay.
Bilim insanı gibi davransa sorun yok.

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,323
İşte yöntemi kendisi mi keşfetti yoksa internette görüp mü söyledi bilemiyoruz.
Söylediği ilaç 1 hafta önce Reddit'te tartışılmış diyorlar.

Yani ortamlarda laboratuvara giriyorum dersiniz, medyada PR'ınızı yaparsınız, bunlar kolay.
Bilim insanı gibi davransa sorun yok.
Adamı bilmem etmem , adınıda ilk bu haber de duydum ama hasbelkader adamın bir ünvanı var , yani alanı hakkında konuşuyor , hani adam kasap olsa derim ki üüleen sen ne anlatıyon. Adamı bi çağırın anlat kardeşim deyin , nasıl verilecek bu ilaç , kaç doz ne alınacak , ne bilim nasıl bi yöntem belirlenecek. Adamı bir şey söylediğine pişman ettik milletece.
Koskoca dünyadan bahsediyoruz heral de ilaç tartışılacak , belki bundan sonra başka ülkeler yine bu ilaç hakkında tartışacak. Benim takıldığım nokta direkt adama sallamaya başladık , dün sen paylaştın ekşi sözlükten bir şeyler bakayım dedim , normal de girmem ekşi sözlüğe her konu hakkında kin , nefret kusanlar topluluğu gibi bir yer ( istisnalar hariç ) neyse baktım adamı yerden yere vuran mı dersin , alay eden mi dersin , küfür sille tokat sayan söven ulaan dedim noluyoruz :sirit daha bu saat ten sonra da Allah ın kulu olsa çıkıp demez şunu buldum , bunu buldum diye.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,011
Adamı bilmem etmem , adınıda ilk bu haber de duydum ama hasbelkader adamın bir ünvanı var , yani alanı hakkında konuşuyor , hani adam kasap olsa derim ki üüleen sen ne anlatıyon. Adamı bi çağırın anlat kardeşim deyin , nasıl verilecek bu ilaç , kaç doz ne alınacak , ne bilim nasıl bi yöntem belirlenecek. Adamı bir şey söylediğine pişman ettik milletece.
Koskoca dünyadan bahsediyoruz heral de ilaç tartışılacak , belki bundan sonra başka ülkeler yine bu ilaç hakkında tartışacak. Benim takıldığım nokta direkt adama sallamaya başladık , dün sen paylaştın ekşi sözlükten bir şeyler bakayım dedim , normal de girmem ekşi sözlüğe her konu hakkında kin , nefret kusanlar topluluğu gibi bir yer ( istisnalar hariç ) neyse baktım adamı yerden yere vuran mı dersin , alay eden mi dersin , küfür sille tokat sayan söven ulaan dedim noluyoruz :sirit daha bu saat ten sonra da Allah ın kulu olsa çıkıp demez şunu buldum , bunu buldum diye.

Fazla iyimser görüyorum sizi maalesef. Ki benim paylaştığım linkler bir kişiye ait yazılmış olan entryler.
Size tüm sayfanın linkini atmadım.

Ayrıca kendisi Virolog değil, Hematolog. Enfeksiyon hastalıkları uzmanı'da değil. Bence konunun yeterince uzmanı değil.

B Çevrimdışı

baran5454 

Süper Üye
14 Kas 2019
559

Sıkıntı orada işte. Kasap dan bir farkı yok. Ortada veri yok. Klinik denemeleri hem Türkiye de hemde başka ülkelerde yapılıyor. Ama yapılsın diye halka çağrı yapıyor. Ne bekliyorsunuz tepkilerden. Ki sosyal medyasını eskiye doğru takip ederseniz bunun gibi bir sürü çıkış görürsünüz farklı konularda. Bakanlık tüm akademisyenlere yazı gönderdi. Bu alanda çalışanlar ve çalışacaklar bildirsin diye. 1 Aydır çalışıyoruz diyor bildirim yapmamış. Farz edelim ihmal etti. Ortada veri yok. Bir de eskiden yaptıklarını bilenler ne yapmaya çalıştığının farkına varıyor. Aşı çalışmalarının birinci basamağı olan virüs izolasyonunu birbirine yakın tarihlerde iki farklı kişi gerçekleştirdi. Bakanda çıktı canlı yayında tebrik etti. Gerçekten yaptığı iş, iş olsa şimdi biz burada konuşmuyor olurduk :)

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,323
Valla arkadaşlar ne diyelim o zaman , bahçelerde ment ment koca kafalı Ercüment , belki rahatlarız :dil

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Karışmayayım dedim ama dayanamadım yine :)
Bütün bunların cevaplarını ilerleyen zamanlarda mutlaka ya dinleriz veya okuruz,hep böyle olmuştur ama nedense hep de geç kalmışızdır,suyun kirecini alıyor denilen boruyu alkışlıyoruz ama "şöyle bir şey var,araştıralım" diyenleri susturmaya çalışıyoruz ,daha önce de yazdım ,gençliğimde de böyle idi diye ,değişen bir şey yok maalesef, sonra bu adamlar yurdu terk ettiklerinde de "tüh" diyoruz,dedik de :)
Neyse hadi kapattım parmaklarımı yine :kiskis

Geri
Üst Alt