Dolar xx TL Üzeri oldu yakıt fiyatları da yükselişte TL eridi.

Puzik Çevrimdışı

Puzik 

Süper Üye
9 Ara 2020
1,306
11 yaşında üniversite bitiren süper zekalı çocuklardan değilseler 21 yaşına kadar neyi geliştirdin, 20 yaşında kaç aşk yaşadın da analiz edebilme kabiliyetine eriştin. Birkaç sene önce ergen iken birkaç sene sonra bütün insanlığa akıl verecek kadar mı yetiştirdiniz kendinizi. :haha1

Tecrübe kazanmak yaşla değil elbette ancak yeterince yaşanmışlık barındırmalı nihayetinde, tek başına düşünme yetisi her olayı anlamayı kolaylaştırmıyor. İnsan yaşadıklarıyla önyargılarını kırıyor, yeni bakış açıları kazanıyor. Yaşamaktan, deneyimlemekten korkmamalı. Nesle bakıyorum, hiçbir konuda iyi değiller. Bir kısmı bilgisayar, tablet, oyun gibi konularda iyi sadece. Sığ sularda yüzebilseler de korkarım bu çocuklar derin sularda boğulacak. Üstelik ebeveynler bu süreci hiç kolaylaştırmıyor. Her şeyi hazır sunarak iyilik yaptıklarını zannediyorlar. Çocuklarına iyi baktıklarını zannediyorlar. Hoş onlarda kendilerini geliştirmemiş ki çocuklarını geliştirmek konusunda bu denli yetersiz kalıyorlar.

Herkesin çocukluğu farklıdır elbette ancak ben sokaklardan eve gelmezdim, 7-8 yaşında internet kafeye bakıyordum. 9 yaşımda bilgisayar teknik servisi iş teklif etmişti. İş yerini bana bırakıp 2-3 gün giderdi. Lise de yine tüm okulun, öğretmenlerin bilgisayarlarına ben bakıyordum. Ama fark şuydu. İnternetin, bilgisayarın ülkede yeni yayılmaya başladığı zamanlarda yapıyordum bunları. Şimdikilerin hepsinin elinde doğarken tablet var daha. Hayat konusunda ki tek deneyimleri ondan ibaret.

Fethiye'ye taşındığımızda 5. sınıfa gidiyordum ve önce berber çırağı oldum, sonra yine en yakın internet kafeye bakarken buldum kendimi.
İngilizce merakım vardı, öğrenmeye açtım. 7. sınıfta her biri ortalama 500 sayfadan oluşan 4 ciltlik "İnce Memed" serisini bitirdiğimde Türkçe öğretmenim bunu bitiren ikinci öğrencimsin demişti. Çünkü okumayı hep çok sevdim. Dağı, taşı, yemek yapmayı da çok sevdim. 6., 7. sınıfta canımın istediği her yemeği kendim yapabiliyordum. İnternet kafeye bakarken bir yandan tost, çay yapıp esnafa dağıtırdım. Ha bu arada okula gitmedim bir süre, 20 gün rapor aldım. Annem internet kafede yakaladı, öğretmenler sınavlara gizli gizli aldı. Yeri geldi okulun duvarlarını arkadaşlarıma uyup sprey boyayla da boyadım. Girmediğim bahçede kalmadı. Ama hep deneyimledim. Sonuçlarını yaşadım ve kendimi yetiştirmeye çalıştım.

Velhasıl lise bitti gittim Ankara'da bir steak houseda bulaşıkçı olarak işe başladım. Ama bir yandan mutfağa geçmeye çalışıyordum. Mutfak dolu olunca bende gittim ustaya bana öğret, ben bir şeyler yapmak istiyorum dedim. Her gün bulaşıkları yıkamadan önce ilk işim sütlü puf ekmekler yapmak olurdu. Usta'dan bütün tarifi öğrenmiştim. Hamurundan, şekillendirmesine, pişirmesine kadar bütün aşamayı ben yapar, pişirir bırakırdım. Ek bir para da almıyordum. Hoşuma gidiyordu, bir bilgi daha öğreniyordum. Ardından birkaç garson ve komi işten ayrılınca şef garson bulaşıkçı bulmanın daha kolay olacağını düşünerek, isteğimi de göz önüne katarak beni komiliğe aldı. Bir süre orayı deneyimledim, sonra üniversite de çok merak duyduğum bir başka alan olan Havacılık Yönetimi'ni bitirdim. Hem havacılık hem de ekonomiye dair çok şey öğrendim.

Bu arada yazları otelde çalışıyordum. Yine önce belboy olarak başladım ama resepsiyonun eksik kaldığı noktada gidip ben bakıyordum. Yine ekstra bir para almıyordum, amaç yine kendimi geliştirmekti. Bilenler vardır belki bir otel uygulaması olan Elektra'yı hemen hemen hepsinden iyi kullanıyordum, çok sürmedi yine bir resepsiyonist işten çıkınca beni oraya davet ettiler. Gittiğim her yerde iyi ilişkiler kurmaya özen gösterdim. Kendimi net ifade etmeye özen gösterdim. Otelde herkesin sorun yaşadığı bir müdürle asla sorun yaşamadım örneğin. Çünkü bana beklentin nedir diye sorduğunda bana emir vermemeniz demiştim. Emir almaktan hoşlanmıyorum, rica edin işim değilse de yeri gelir yaparım demiştim. Bu netliğimden ötürü bana hiç emir vermedi, hiç sorun yaşamadık. Hatta gereğinden fazla izin aldığım zamanlarda bile tolerans göstermişti sağ olsun.

Ardından zaten yazılım işleri belirli noktaya ulaşınca otelde çalışmayı bırakıp tamamen kendi işime odaklandım. Ha bu arada üniversite yıllarımda bolca gezdim, ailemden para almayı bırakın ben aileme para göndermeye başladım. Yeri geldi bir restaurant kafe de garson olarak çalıştım, yeri geldi otelde çalıştım. Yeri geldi network marketing denedim. Binlerce insanla oturdum, sohbet ettim, kişisel gelişim eğitimlerine katıldım, kamplara katıldım. Tüm bunların yanında ailem bu konuda bilinçli olmasa da iyi niyetliydi. Ama iyi niyet tek başına yetmiyor. Siz kendiniz için en iyi olanı bulmak için çabalamadıkça sığ kalıyorsunuz.

O zaman Einstein'ın meşhur lafı ile bitireyim bende. "Aynı şeyleri yapıp farklı sonuçlar beklemek ahmaklıktır." Farklı deneyimler fark yaratmanı sağlar. :)
Uzun tuttum biraz, kusura bakmayın lütfen. Adem Abi'den bulaştı sanırım :)
Çok güzel yazmışsın, her cümlene katılıyorum. Yeni nesili suçlayamam lakin dünya farklı bir yöne evrliyor. Sanıyorum biz küçükken bize “bunlar nasıl çocuk biz babamızdan habersiz nefes alamazdık” diyen dayılar gibi olduk şimdi yeni nesili beğenmiyoruz ? Hepsini genellemiyorum ama zehir gibi civa gibi çocuklarda var, boş olupta kendine gereksiz “uzman” ünvanı takanlarda. Umuyorum hayat kısa sürede bu arkadaşları elekten geçirir ve onlarda yaptıklarının sürdürülebilir olmadığını anlarlar.

Bu arada doğada asmr’lı rüzgarsız el yapımı ekmek (beklentim arttı,şefin sırrını biliyormuşsun),cheddar,burger ve elma dilim patates videonu bekliyorum :) Eğer mümkünse damak tadına uygunsa içecek olarak o gazlılardan değilde bizden bir içecek denersen değişiklik olur :) Misal ben ayran + hamburger çok severim

İlteriş Yılmaz Çevrimdışı

İlteriş Yılmaz 

Süper Üye
18 Eyl 2020
698
Çok güzel yazmışsın, her cümlene katılıyorum. Yeni nesili suçlayamam lakin dünya farklı bir yöne evrliyor. Sanıyorum biz küçükken bize “bunlar nasıl çocuk biz babamızdan habersiz nefes alamazdık” diyen dayılar gibi olduk şimdi yeni nesili beğenmiyoruz ? Hepsini genellemiyorum ama zehir gibi civa gibi çocuklarda var, boş olupta kendine gereksiz “uzman” ünvanı takanlarda. Umuyorum hayat kısa sürede bu arkadaşları elekten geçirir ve onlarda yaptıklarının sürdürülebilir olmadığını anlarlar.

Bu arada doğada asmr’lı rüzgarsız el yapımı ekmek (beklentim arttı,şefin sırrını biliyormuşsun),cheddar,burger ve elma dilim patates videonu bekliyorum :) Eğer mümkünse damak tadına uygunsa içecek olarak o gazlılardan değilde bizden bir içecek denersen değişiklik olur :) Misal ben ayran + hamburger çok severim
Haha, aramızda kuşak farkı olsa da az çok birbirimizi anlıyoruz. ? Konu zaten çocukların zeki olmamaları değil, deneyim ve kabiliyetten eksik olmaları olacak gibi. Hani hep deniyor ya artık bir mesleği iyi yapmak yetmiyor, yanında ek kabiliyetlerde gerekiyor diye. Olay o işte. Belki bir konuda çok iyi olacak hepsi ama o konularda çok fazla iyi insan varsa öne çıkmaları için kendilerine farklılıklar katmalılar.

Bende öyle umuyorum. Çünkü bu ülkeninde, insanlığında yetişmiş insanlara ihtiyacı var. Ama en temelinde kendi gelecekleri için kendilerini yetiştirmeye ihtiyaçları var.

Yani o mutfakta çok zaman geçirmedim ama illa ki katkısı oldu. Asıl katkı Hatay mutfağı ve ev halkının yemeye,ete düşkünlüğünden ama. :hihi

İlk videoda ev yapımı yoğurdumuzdan götürüp ayran yapmıştım, yine olur neden olmasın ?

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,505
Kişisel gelişim insanların tekelinde olmadığı için doğru bilgiyi edinmenin bu kadar çok yolu varken edinmemek ahmaklık artık.
Ailede eğitim olması gerektiği gibi olsa yeter.
Çocukluktan karakterin temeli düzgün atılacak ki, ileride iyi biri olsun.
Sıkıntı ailede başlıyor bizde.
Anne baba sorunlu olunca çocuk n'apsın.

M Çevrimdışı

Muratti 

Süper Üye
14 Ocak 2018
573
Hayat pahalı diye ağlamayın bakın sayin bakan bizlere ne diyor ;

Screenshot_20220112-102548_Kiwi-Browser.jpg

Böyle bir yetkiliye sahip ülke Dünya lideridir...

Yakışır.

Fair Play Çevrimdışı

Fair Play 

Süper Üye
4 Şub 2021
576
Benzine dev zam diye başlık atmışlar. Bir baktım 46 kuruş. Dedim ohh bi şey değilmiş.
Nasıl kanıksamışsam artık. :deli1

M Çevrimdışı

Muratti 

Süper Üye
14 Ocak 2018
573
Isterse motorinin litresi 10 Pound olsun.

Ekmek almaya arabayla giden davarlara mustehak. Burada ne kadar ay battık öldük desek - desenizde milletin s......kne taktığı yok. Böyle bir ortamda bile hala %30 - 40 oy alıyor malum parti. Nu nasıl mümkün olabilir.

Bu forumda da böyle konular bence açılmamalı şahsen kendimi tutamıyorum ya milletin anasına söveceğim yada kullanmayı bırakacağım.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt