Dolar xx TL Üzeri oldu yakıt fiyatları da yükselişte TL eridi.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,505
Aküler hariç benim ev şu anda 320 bin ttl yapıyor. 110 kwh inverter dahil ki evdeki her şeyi açsam 30 kw saat yapıyor ama garaj ekipmanlarıyla bu 40 kwh oluyor. inverter ve panelleri fazla tuttum ki ileride genişleme imkanı olduğunda sisteme ellemeyeyyim diye. Akü hesabını yapma işini bilmiyorum çünkü evde hem 220 var hemde 380.
Fazla kapasite almak şart çünkü hergün aynı ışık seviyesi olmayacak.
Paneller en yüksek güçte olmalı.

A Çevrimdışı

Alperentoy

Süper Üye
12 Nis 2019
647
Aralık ayı enflasyona etki etmesin diye ocağa bırakıyorlar açıklamayı uygulamayı. Hadi anladık geçen ayı kurtarmış olacağız, ya maaşlara yapılacak zam da düşük çıkan oranında da düşük kalmayacak mı? Düşük gelirli vatandaşın aklı da yok mu ki aslında bir gün sonra açıklama nedeniyle gelecek bir yıl da ödeyeceğinin zammını alamamış olduğunu anlamasın...

Bu günler sistem değişikliğinin doğum sancıları anladık sonu lehimize olacak. 150 kwh nedir ya batıda ki büyük şehirler için. Şu an demografik olarak nüfusun %80 büyük şehirler de yaşıyor. Bu hesap belli ki kaçak elektriğin çok kullanıldığı kırsal bölgelerin verileriyle yapılmış gibi. Bir ev için ortalama 0,2 kwh saatlik sınır olmuş (1 amper bile değil) oluyor. Bir eve bu kadar yetseydi herkes 100w lık 4 panelli güneş enerjisi kurar keyfine bakardı. Yanlış, yanlıştır. Eğer emekli ve memurlara %50 den aşağı zam (yaptıklarından az) gelirse yazık olacak.

Zamlar karşımıza problem olarak çıkıyor, çözümü ise basit alım gücünün yükseltilmesi, yani gelirlerin arttırılması. Bakalım haftaya kamu olarak problemi çözmeye mi çalışacaklar yoksa üstüne mi yatacaklar...

Yeni yıl hoş başlamadı İnşallah güzel gelişmeler olur da hoş biter.

eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235
Dolar 18tl iken akaryakıt daha ucuzdu:rant1

Ağzına sağlık. Bu artık tuzun koktuğu yer. Dolar yükseliyor diye her halta zammı kilitle dolar neredeyse yarı yarıya düşsün ama hiç bir halta indirim getirme. Sonra tekrar yükselmeye başlayınca kaldığın yerden zamlara devam. Sebep de döviz yükseliyor. Buna en hafif şekilde utanmıyor musunuz denir. Faiz düşüklüğünden benim anladığım ne. Yatırım olsun diye. Ne yatırımı. Kim yatırım yapacak. Diyelim ki A kişisi. Bu yatırımı nasıl yapacak gidecek devlet bankasından düşük faizle krediyi yapıştıracak. Yatırım yapacak mı orası muamma. Ne bileyim ben gidip dövize endeksli mevduata çakmayacağını. Hadi yaptı, yaptığı yatırımın karşılığını ne şekilde alacak. Yol yapsa köprü yapsa geçiş ücretlerini katlamalı zamla benden alacak. Fabrika kursa üç kuruşa beni çalıştıracak, kapanma olsa kısa çalışma ödeneği adına o üç kuruşun yarısını devlete yani dolaylı olarak yine bana ödetecek, üstelik üç kuruşu iki kuruşa indirerek. Ürettiği malı yine bana satacak. Nasıl satacak döviz yükseldi zam, iklim müsait olmadı zam, dünya zorda kardeşim zam. Her halükarda giren yine bize giriyor. Adam yatırım adına kendine benim paramla çark kuracak, çarkı benim sırtımda döndürecek, çarkın ürettiğini de her an katlamalı bana dayayacak. Devlet de buna hop demeyecek. Bu nasıl iş arkadaş. Sonra sen ne oluyoruz, bu ne kardeşim dediğinde vay devlet düşmanı seni. Bu devletin bu vatanın en büyük sevdalısı benim, biziz ki bu saçmalıklara katlanıyor, cinnet geçirmiyoruz.

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Tüpçüden yeni msj geldi 215 den 230 olmuş 6 aylık tüp var 6 ay sonra Allah kerim :haha

Screenshot_2022-01-02-01-20-55-215_com.whatsapp.jpg

tarikk Çevrimdışı

tarikk 

Süper Üye
6 Ocak 2018
1,631
34
Bu..................... 20 düz yapsınlar niye uğraşıyorlar? Yapın 20 ne milletle ta.. Geçiyorsunuz

Ç Çevrimdışı

Çağatay Cihan 

Aktif Üye
22 Ara 2021
79
34
Mudanya'da dizel bugün 13.76 tl. Hala daha sistemin kazandıracağını körü körüne savunanlar var. Dolar 18 küsürken ben arabada daha ucuza dizel alıyordum. Motor yağı 700 tlye yaklaşmış arkadaşlar bunun filtreleri vs derken 1000 lirayı buluyor ki işçilği kendim yaptığım halde.

2020 yılında amerikaya gidip sıfırdan başlayan arkadaşım haziran temmuz gibi 2015 cla aldım diye mesaj attı 16000 dolar para ödemiş. Gittiğinden beri 3. arabası. Diploması orada geçerli değil müşteri bulursa taksi şoförlüğü bulamazsa paket dağıtımı yapıyor. Buradakiler gibi masa başı bol sıfırlı gelirleride yok

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
22,411
Ç Çağatay Cihan, Sıçıp sıvamak diye argo deyim vardır.

Sıçıldı, sıvadı belirli kesin fark etmedi yada görmezden geldi.
Sıra koyuya geldi.!!!
artık mızrak çuvala sığmıyor, kokuyu maskeleyemiyorlar.

Arkadaşın adına sevindim ama yanlış yapmış.
ABD modelli araç almak büyük stratejik hatadır.
Çünkü işçilik maliyeti bu araçlarda yüksektir arıza durumunda çok basını ağrır.

Ç Çevrimdışı

Çağatay Cihan 

Aktif Üye
22 Ara 2021
79
34

Sıra koyuya geldi.!!!

Aynı şeyi söyledim ama bu orda 3. aracı corollayla başladı sıfır civic aldı şimdide mercedes cla aldı. Aynı şeyi ustalarda söylemiş mesafeler uzak olduğundan km arttıkça arıza sorunu çıkıyor alman araçlarında diye ama sosyal hayatım Türkiye'deki gibi olsa 6 ayda bu aracın parasını çıkarıyorum dedi onun adına sevinip şahsıma ve buradaki kardeşlerim adına üzüldüm☹️

Puzik Çevrimdışı

Puzik 

Süper Üye
9 Ara 2020
1,306

Sıra koyuya geldi.!!!

Hocam yanlız bildiğim kadarıyla (en azından Kanada öyle Amerikada geri kalır değildir) 8 yaşından eski araçla Uber şöförlüğü yapılmıyor. Belki bu sebepten yüksek model araç almıştır. Birde hepimizde o istediğimiz araçlara binememe açlığı var, ben gitsem neler nelere binerim burada görgüsüzce hunharca paylaşırım ???

Geri
Üst Alt