T
TC Yıldırım
Kayıtsız / Doğrulanmamış
Yakında foruma çaktırmadan kaçak elektrik nasıl kullanılır diye konusu açılır 

Arabalardan hortumla çekeriz. Ölmeyecek biçimde.Hadi onu kaçak çektin daha bunun gazı var o da geliyor![]()
O işlere seneler önce girecektiniz hocam. O tren de kaçtı.Ben daha çok ya dolar düşse yada güneş ve rüzgâr enerjileri ucuzlasada alsam aboneliğide iptal etsem diye bakıyorum artık
160a binerken, R bakıyordum 300 hp. Şu durumlarda hayal.Boşuna mı stok 170hp biniyoruz.
darısı stok 260 yada 325hp![]()
O zamanlar müstakil ev yoktu apartmanda yapmak imkansız çünkü çatı eski olup akıtıyorsa panel kondu kiremitler kuruldu membran delindi vs diye çatı tadilatını kitlerler ?O işlere seneler önce girecektiniz hocam. O tren de kaçtı.
Çatı masrafı genelde üst kattakilere kalıyor zaten, çok bir şey değişmezdi.O zamanlar müstakil ev yoktu apartmanda yapmak imkansız çünkü çatı eski olup akıtıyorsa panel kondu kiremitler kuruldu membran delindi vs diye çatı tadilatını kitlerler ?
Aküler hariç benim ev şu anda 320 bin ttl yapıyor. 110 kwh inverter dahil ki evdeki her şeyi açsam 30 kw saat yapıyor ama garaj ekipmanlarıyla bu 40 kwh oluyor. inverter ve panelleri fazla tuttum ki ileride genişleme imkanı olduğunda sisteme ellemeyeyyim diye. Akü hesabını yapma işini bilmiyorum çünkü evde hem 220 var hemde 380.Çatı masrafı genelde üst kattakilere kalıyor zaten, çok bir şey değişmezdi.
Kusurlu çatıya o sistemi kurmazdım zaten.
Bir evi idare edecek sistemin maliyeti milyonu geçiyor.
Fazla kapasite almak şart çünkü hergün aynı ışık seviyesi olmayacak.Aküler hariç benim ev şu anda 320 bin ttl yapıyor. 110 kwh inverter dahil ki evdeki her şeyi açsam 30 kw saat yapıyor ama garaj ekipmanlarıyla bu 40 kwh oluyor. inverter ve panelleri fazla tuttum ki ileride genişleme imkanı olduğunda sisteme ellemeyeyyim diye. Akü hesabını yapma işini bilmiyorum çünkü evde hem 220 var hemde 380.
Kuyruğa girer 1 ay kâr ettik derler merak etme.Benzin 13.12 lira oldu. Mutlu yıllar