Yapılır ,bu gün Aydın'a gittik arkadaş ile,yolda ürün satanların orda durduk,adam bizden 16 lira istedi iyimi ,almadık bıraktık ama bize söylediği cevap "abim dolar 11 tl" oldu6 ay önce 25 TL ye aldığım beyaz alçıpan 50 TL olmuş döviz arttı diye %100 zam yapılır mı ?
Dostum bence muhalefete haksızlık ediyorsun. Kafalarında beyin yerine başka bir şey taşıyanlara muhalefet ne yapsın? Daha üç gün önce, ben de Almanya'da yaşayan bir arkadaşımla tartıştım. Belki de küstü bana... Herif hala bu iktidarı övüyor ve Türkiye'nin iyi yolda olduğunu söylüyor. Bundan yirmi yıl önce ben terör örgütüye söverken, bu adam Zaman gazetesinin Almanyadaki bir şubesinde bile çalışmıştı. Şimdi senden, benden daha çok terör örgütü düşmanı. Kombasana, mark zamanında 40.000 mark kaptıran bir adam. Bu zihniyetteki insanlara, dünyanın en iyi muhalefetini getirsen bir şey yapamazsın çünkü sabit fikirlilerdir. Bu ülkede sanatçı zannettiğimiz nice şerefsizler akil olup, şu anda ayda 15 bin lira almıyorlar mı? Allah aşkına muhalefet ne yapsın böyle durumlara? "Yetmez ama evet" diyenler, "Yes be annem" diyenler zamanında bu muhalefet çok şey söylemişti ama kimse dinlemedi. Zaten iktidar tüm medyayı elinin altına almış durumda. Adalet onun elinde. Niye savcılar o kadar yolsuzluğa rağmen bir dava açamıyorlar? Bu iktidar ve yandaşları yurtdışından bir sürü yer aldılar. Zamanı gelince kaçıp gidecekler. Meclisin işlevselliği yok. Korkudan kimse sesini çıkaramıyor. Bu bizde olanların binde biri avrupada olsa, yer yerinden oynardı. Oysa halk sus-pus olmuş durumda. Gerçek enteller bu iktidar tarafından saf dışı edildi ve onların yerine saman kafalılar profesör yapıldı. Eğitimimiz o kadar çok yara aldı ki en çok da bunun cezasını çekeceğiz. Keyfi yerinde olan bir takım azınlık refah içinde yaşıyor nasıl olsa. Bence muhalefete laf söyleyinceye kadar dönüp kendimize bakalım... Onları oraya getiren bu halk değil mi? Gerçi hayatımda hiçbir sağ iktidara oy vermedim hele bunlara öleceğimi bilsem yine vermem ama yinede bugünleri hakediyoruz...Ülkede muhalefet olmayınca böyle oluyor,adam benzine 7.60 tl ödüyor ve hala "avrupadan ucuz" diyebiliyorsa,dolar 10 olsa ne olur
Bir arkadaşım var ,çok da samimiyim , ona bir konuda (yazmayayım) dollars 8:50 demiştim,bana "beni ilgilendirmiyor ,ben tl harcıyorum" demişti ,iyimi ,bir gün tırpana misina alacakmış beni aradı "alocum gelirmisin" dedi, gıdaya gittik ,fiyatlar uçuk tabii ,bu kızdı.Satıcıya "çok pahalı abim bu" dedi,satıcı bizimkine "abi ,dolar olmuş 8:50,ne bekliyordun ki" dedi,ben de "arkadaş tl harcıyor,$ değil" dedim
Düşünün yani,canlı yaşadığım olaylardan sadece birisi bu olay,daha neler duydum etrafımdan yazmayayım burada.
Ama ,ülkede muhalefet olmayınca böyle oluyor maalesef. <-- der ve pimi çekip ortaya atıp kaçar
Allah fakir, fukaranın yardımcısı filan olmaz... Allah onlara akıl denilen bir şey vermiş, düşünsünler ve sorunlarını çözebilsinler diye... Fakir fukara o beyni kullanmadıktan sonra, bunların hiçbirinden kurtulamaz. Allah Türk milletine bir kez acımış ve Mustafa Kemali göndermiş, daha ne yapsın...İşimiz zor vallahi,böyle giderse iğneden ipliğe her şeye zam gelir.Bu kış daha zor geçecek gibi.Allah fakir fukaranın yardımcısı olsun.
Güncel 6 ay sonra ararız 11 leri :(1 yıl sonra ararız 9ları :(
Ben olacakları en yakından biliyordum sevgili ruhi öğretmenim,görünen köy klavuz istemez derler bilirsin ,çünkü 12 yıl tam olmasam da köyde yaşadım ,2 seçim gördüm bu arada geçen gün eskilerden komşum(sattım da araziyi) ,"alattin agaaaa,inek-minek kalmadı sattık hepsini" dedi bir konuşma sırasında,inan hiç bir şey demedim ,sadece "nasip tabii" dedim.Duyuşum araziler de satılmış diye idi,şimdi arazi konusunu kendi gözümle görmeden-duymadan "kesin" diye yazmayayım.bir başka komşum yaklaşık 50 dönüm arazisini 3.5 milyona satışa çıkartmış,ama dedim ya "görmeden-duymadan" diye,gittiğimde bakacağım oralara,gerçi hanım "sana ne ,boşver ne soracaksın" demiştiDostum bence muhalefete haksızlık ediyorsun. Kafalarında beyin yerine başka bir şey taşıyanlara muhalefet ne yapsın? Daha üç gün önce, ben de Almanya'da yaşayan bir arkadaşımla tartıştım. Belki de küstü bana... Herif hala bu iktidarı övüyor ve Türkiye'nin iyi yolda olduğunu söylüyor. Bundan yirmi yıl önce ben terör örgütüye söverken, bu adam Zaman gazetesinin Almanyadaki bir şubesinde bile çalışmıştı. Şimdi senden, benden daha çok terör örgütü düşmanı. Kombasana, mark zamanında 40.000 mark kaptıran bir adam. Bu zihniyetteki insanlara, dünyanın en iyi muhalefetini getirsen bir şey yapamazsın çünkü sabit fikirlilerdir. Bu ülkede sanatçı zannettiğimiz nice şerefsizler akil olup, şu anda ayda 15 bin lira almıyorlar mı? Allah aşkına muhalefet ne yapsın böyle durumlara? "Yetmez ama evet" diyenler, "Yes be annem" diyenler zamanında bu muhalefet çok şey söylemişti ama kimse dinlemedi. Zaten iktidar tüm medyayı elinin altına almış durumda. Adalet onun elinde. Niye savcılar o kadar yolsuzluğa rağmen bir dava açamıyorlar? Bu iktidar ve yandaşları yurtdışından bir sürü yer aldılar. Zamanı gelince kaçıp gidecekler. Meclisin işlevselliği yok. Korkudan kimse sesini çıkaramıyor. Bu bizde olanların binde biri avrupada olsa, yer yerinden oynardı. Oysa halk sus-pus olmuş durumda. Gerçek enteller bu iktidar tarafından saf dışı edildi ve onların yerine saman kafalılar profesör yapıldı. Eğitimimiz o kadar çok yara aldı ki en çok da bunun cezasını çekeceğiz. Keyfi yerinde olan bir takım azınlık refah içinde yaşıyor nasıl olsa. Bence muhalefete laf söyleyinceye kadar dönüp kendimize bakalım... Onları oraya getiren bu halk değil mi? Gerçi hayatımda hiçbir sağ iktidara oy vermedim hele bunlara öleceğimi bilsem yine vermem ama yinede bugünleri hakediyoruz...
Allah fakir, fukaranın yardımcısı filan olmaz... Allah onlara akıl denilen bir şey vermiş, düşünsünler ve sorunlarını çözebilsinler diye... Fakir fukara o beyni kullanmadıktan sonra, bunların hiçbirinden kurtulamaz. Allah Türk milletine bir kez acımış ve Mustafa Kemali göndermiş, daha ne yapsın...