Çözüldü Dolandırıldım Yetiş Adem Helvacı Hocam sahibinden.com

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Merhaba sahibinden.com üzerinden 21.10.2021 de modem satın aldım satıcı modem yerine 40TL'Sattığı digiturk kutusunu gönderdi Modem aldım kutudan digiturk kutusu çıktı dolandırıldım sahibinden ürünü iade edebilirsiniz diyor 119,90 TL ödedim Ben dolandırıldım diyorum 100 TL iade edilecek 19.90 iade edilmez param güvende hizmet bedeli diyor Hem benim dolandırılmama ön ayak ol satıcıları teşvik et sonra ana paranı al git ne demek oluyor Satıcı ürünü gönderirken kargo ücreti ödemiyor satıcıya hiç bir yaptırım yok af edersin adam salatalık gönderse gönderir sisteme bak böyle sistem mi olur alıcıyı dolandırma üzerine kurulmuş sistem art niyetli satıcılar ufak meblağ olduğu için ses çıkmaz diye alıcıyı dolandırıyor Sahibinden com onların dolandırıcılık yapmasına ön ayak oluyor zemin hazırlıyor yer sağlıyor tüketiciyi bilinçli olarak zarara sokuyor Sahibinden.com param güvende diye satış sistemini değiştirip dolandırıcılar ile bir yerde işbirliği yapıyor tüketicileri mağdur ediyor olayla ilgili resimleri yüklüyorum sahibinden.com'a talep iletmeme durumu anlatmama rağmen onay sürecini durdurmadı 2 günlük onay süren var diye bilgilendirme mesajları geliyor e-mailler geliyor bana bekle talebini ilettim 2 gün içinde sana döneriz diyor 2 gün sonra ürün otomatik onaylanacak ürün böyle rezil sistem mi olur dolandırılmış olabilirsin 100 TL sana 19.90 TL bize hadi geçmiş olsun anlayışı var mı böyle şark kurnazlığı kurumsal firma insanların dolandırılmasına ön ayak oluyor dolandırıcıları teşvik ediyor Adem Helvacı Adem Helvacı Hocam bu konu hakkında youtube'de video çekmeni mağduriyet yaşayanların sesi olmanı rica ediyorum ?

sahibinden9cdb1e69470facbf.png
Ekran-Alintisi3dd295f78423783e.png
WhatsApp-Image-2021-10-23-at-10.33.029bf3317663a964c6.jpg

Ekran-Alintisisaaaaaaae922bc5b2d5fdec.png

Moderatör tarafında düzenlendi:
T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Genel kanı ''Sarı sitemi normal'', Üzülerek söylüyorum güzelim site dolandırıcıların oyuncağı haline geldi.
Sitenin kendisi dolandırıcı olmuş 19.90TL dolandırılma bedeli alırım 100.TL iade ederim ordan nafakamı alırım
Her türlü yolumu bulurum mantığı geliştirmişler dolandırıcılara gel gel yapıyorlar dolandır ne yaparsan yap ses etmeyenlerden ne koparırsan kopar diyor hertürlü site kazanıyor tüketici baştan 1-0 kaybediyor
Başkan çok rahatlar iade edersin 100 TL iade alırsın 19.90 diyorum o bizim hizmet bedelimiz diyor
Hangi hizmet dolandırılmanın bedeli mi olur burada iki türlü dolandırılma var satıcı+site ikiside alıcıyı dolandırıyor
Satıcı para almasa bile hertürlü sahibinden para alıyor böyle satşlardan kargo bedelini düşersen yinede sahibindene bir miktar para kalıyor sistem içinde ne yaparızda alıcıdan para koparabiliriz mantığı
Sahibinden.com nitelikli dolandırıcılık yapıyor biryerde daha önce get vardı satıcı üzerinden tamalanan satış tutarından kesiyordu komisyonu şimdi alıcı üzerinden peşin alıyor komisyonunu hertürlü kasa kazanıyor
Tüketici kanu içinde nasıl yaparız ederizde tüketiciden para alırız diye kafa yorup böyle tek taraflı paran güvende diye sitem uydurmuşlar bu sistem ponzi sistemin yeni hali gibi olmuş dolandırılıyorsun ama korkma paran güvende bu işin neresinde güven var bu işin adı dolandırıcılık başka bir açıklaması yok

T Çevrimdışı

TeyesCC3 

Süper Üye
31 May 2018
516
Benimde başıma geldi farklı şekilde.
ekran kartı satmıştın GET olarak kutusu ile gönderdim arızalı diye gönderdi geriye sonra fark ettim benim sağlam ekran kartını almış içine aynı model bozuk ekran kartını koymuş geri gönderdi seri numaralarından fark ettim. Sahibinden ilgilenmedi tabi.
Ekran kartının sadece bios çökmüş bios atıp çalıltırmıştım sahibindene gram güvenim yok

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Satıcıdan gelen klasik cevap yanlışlık olmuş diyor bayazla siyahı karıştırmış yersen tabi kesinlikle yanlışlık olmuştur
şimdi kargocu paketleri karıştırmış yanlış etiket yapıştırmış sizin modem başkasına onun ürünüde size gelmiş diyor yersen digi kutuyu gönder sana modemi gönderelim diyor ezber cevaplar modemin geleceğini sanmıyorum ?

WhatsApp-Image-2021-10-23-at-12.47.26.jpg

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Kardeşim malı yanlış yollayan karşı taraf, bir bedel yansıtılacaksa ona yansıtsın ne alaka tüketiciyi güvene almak için tüketicinin kendisinden para almak? :alala
Adem abi bunun adı şark kurnazlığı nitelikli dolandırıcılık satıcı malı göndermez yada şatışı iptal ederse param güvende işlemi sağlanmamış oluyormuş ödediğim bütün para hizmet bedeli dahil iade ediliyormuş
Ama aynı satıcı ürün yerine hıyar gönderse dahi param güvende hizmeti sağlandığı için 19.90 TL kesinti yapılıp
Ana para iade edilirmiş Tüketici kanununu tersten yorumlayıp yazmışlar satıcı aracı kurumun sorumlu olduğu karşılaması gereken yükümlülükler Tüketiciye devir edilmiş oluyor kanun dolaylı yoldan baypass edilmiş oluyor Tüketicinin yasal hakkı gasp edilmiş oluyor Tüketici bunun üzerine düşmez uğraşmaz mantığı ile düşünülmüş uygulama sahibinden,den başka böyle bir sistem kullanan e-ticaret sitesi yok akıllla mantıkla izah edilecek yanı yok kutudan farklı ürün çıktı diyorum onay işlemini durdurun sorunum çözülene kadar diyorum birşey yapamayız iade işlemlerini başlatın ürünü iade edin diyorlar 19.90 TL hizmet bedeli kesilip kalan ana para iade edilecekmiş
o para bizim yasal hakkımız sistem böyle diyorlar bu sistemde sadece tüketici mağdur oluyor satıcıya hiç bir yaptırım yok satıcı satış yapmaya devam ediyor insanları dolandırılıyor sahibinden yasal hakkım diyor hizmet bedelini keserim diyor ya 3000 TL'lik ürün alsaydım 249 TL hizmet bedeli kesilecekti onunda üstüne yatacaklardı
Bu sistemin neresi yasal dolandırıcılarla işbirliği yapıyorlar onlara yer hizmet sağlıyorlar yataklık ediyorlar tüketiciyi mağdur ediyorlar mağdur edilmesine zemin hazırlıyorlar satış işlemi sağlıklı tamamlanmış herşey yolunda gitmiş gibi utanma arlanma olmadan dolandırılan tüketiciden hizmet bedeli komisyon kesiyorlar bak paran güvende ana paranı kurtardın bu sistemde güven diye birşey varmı Adem Helvacı Adem Helvacı Hocam sen THH komisyonundasın bu sistemi komisyondaki arkadaşlara gittiğin zaman sana zahmet bir sorsana tüketici kanununda yeri varmı bu işin tüketici kanununa aykırı bağdaşmayan bir sistem sanki Tüketici kanunu nasıl tersten yazılır okunur uygulanır gibime geldi tek taraflı yapılmış sözleşme sahibinden.com sitesine çıkar sağlayan tüketicinin her durumda mağdur olduğu zarara sokulduğu sistem hukuken geçerlimidir?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem abi bunun adı şark kurnazlığı nitelikli dolandırıcılık satıcı malı göndermez yada şatışı iptal ederse param güvende işlemi sağlanmamış oluyormuş ödediğim bütün para hizmet bedeli dahil iade ediliyormuş
Ama aynı satıcı ürün yerine hıyar gönderse dahi param güvende hizmeti sağlandığı için 19.90 TL kesinti yapılıp
Ana para iade edilirmiş Tüketici kanununu tersten yorumlayıp yazmışlar satıcı aracı kurumun sorumlu olduğu karşılaması gereken yükümlülükler Tüketiciye devir edilmiş oluyor kanun dolaylı yoldan baypass edilmiş oluyor Tüketicinin yasal hakkı gasp edilmiş oluyor Tüketici bunun üzerine düşmez uğraşmaz mantığı ile düşünülmüş uygulama sahibinden,den başka böyle bir sistem kullanan e-ticaret sitesi yok akıllla mantıkla izah edilecek yanı yok kutudan farklı ürün çıktı diyorum onay işlemini durdurun sorunum çözülene kadar diyorum birşey yapamayız iade işlemlerini başlatın ürünü iade edin diyorlar 19.90 TL hizmet bedeli kesilip kalan ana para iade edilecekmiş
o para bizim yasal hakkımız sistem böyle diyorlar bu sistemde sadece tüketici mağdur oluyor satıcıya hiç bir yaptırım yok satıcı satış yapmaya devam ediyor insanları dolandırılıyor sahibinden yasal hakkım diyor hizmet bedelini keserim diyor ya 3000 TL'lik ürün alsaydım 300 TL hizmet bedeli kesilecekti onunda üstüne yatacaklardı
Bu sistemin neresi yasal dolandırıcılarla işbirliği yapıyorlar onlara yer hizmet sağlıyorlar yataklık ediyorlar tüketiciyi mağdur ediyorlar mağdur edilmesine zemin hazırlıyorlar satış işlemi sağlıklı tamamlanmış herşey yolunda gitmiş gibi utanma arlanma olmadan dolandırılan tüketiciden hizmet bedeli komisyon kesiyorlar bak paran güvende ana paranı kurtardın bu sistemde güven diye birşey varmı Adem Helvacı Adem Helvacı Hocam sen THH komisyonundasın bu sistemi komisyondaki arkadaşlara gittiğin zaman sana zahmet bir sorsana tüketici kanununda yeri varmı bu işin tüketici kanununa aykırı bağdaşmayan bir sistem sanki Tüketici kanunu nasıl tersten yazılır okunur uygulanır gibime geldi tek taraflı yapılmış sözleşme sahibinden.com sitesine çıkar sağlayan tüketicinin her durumda mağdur olduğu zarara sokulduğu sistem hukuken geçerlimidir?
BU beyanlara ilişkin servis sağlayıcı yani karşı taraf ile olan yazışmaların var mı?
Onlar da var ise içerik üretelim bu konu ile ilgili. Zira oldukça önemli konu bu.

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
BU beyanlara ilişkin servis sağlayıcı yani karşı taraf ile olan yazışmaların var mı?
Onlar da var ise içerik üretelim bu konu ile ilgili. Zira oldukça önemli konu bu.
Telefonla görüşme sağladım şimdi şikayet yazıyorum firmaya detayları paylaşırım Adem abi

A Çevrimdışı

ataseven 

Süper Üye
24 Tem 2017
1,975
param güvende sistemi ile 50 tl 2 el bir uydu alıcısı aldım kargo ile geldi ama tunerde sıkıntı vardı bende iade ettim.param güvende ile almıştım 70 tl bana mal oldu geri iade edince 50 tl yı aldım 20 tl kaldı.ürün bana ücretsiz kargo ile geldi ben beğenmeyince tekrar ücretsiz kargo ile satıcıya gitti yani 2 kere kargo gördü.bence bu kesinti normal.çünkü daha önce sistemi kullanmadan direkt satıcıdan 2 el bir uydu alıcısı almıştım satıcı karşı ödemeli gönderdi sırf kargosu 50 tuttu.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
param güvende sistemi ile 50 tl 2 el bir uydu alıcısı aldım kargo ile geldi ama tunerde sıkıntı vardı bende iade ettim.param güvende ile almıştım 70 tl bana mal oldu geri iade edince 50 tl yı aldım 20 tl kaldı.ürün bana ücretsiz kargo ile geldi ben beğenmeyince tekrar ücretsiz kargo ile satıcıya gitti yani 2 kere kargo gördü.bence bu kesinti normal.çünkü daha önce sistemi kullanmadan direkt satıcıdan 2 el bir uydu alıcısı almıştım satıcı karşı ödemeli gönderdi sırf kargosu 50 tuttu.
Bence sistemi öyle kurmalılar ki, (Afedersiniz) Çakallık yapmaya kalkan kim ise, bedeli de onun cebinden çıkmalı.

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Bugün yaptıdığım görüşmeye kayıt açılmış talep oluşturulmuş

Talebiniz bize ulaştı! [11114005]

sahibinden.com destek <sahibinden.com.yardimmasasi@sahibinden.com>

23.10.2021 Cmt 14:39
Kime:
sahibinden_logo.jpg

Değerli kullanıcımız,
23.10.2021 tarihinde ilettiğiniz 11114005 nolu talebiniz işleme alınmıştır.
Talebinizi 2 iş günü içerisinde inceleyerek, kayıtlı e-posta adresiniz aracılığıyla size bilgi vereceğiz.
Saygılarımızla.

sahibindendestek.png

Geri
Üst Alt